Hagelnieuwe LaRo Discovery lekt als een Engelse oldtimer

Auteur: , 41 Reacties

Vanavond trekt Land Rover in Parijs officieel het doek van de nieuwe Land Rover Discovery, maar we hebben nu al wat plaatjes. Is de achterzijde nog steeds asymmetrisch?

Het antwoord is jazeker. Op een van de platen zien we namelijk duidelijk dat de kentekenplaat op de oranje Disco links uitgelijnd is in een speciale uitsparing. Of dit designelement goed geslaagd is betwijfelen we nu nog een beetje, maar wie weet valt het mee als we vanavond gelikte persfoto’s krijgen.

Deze foto’s lekten eerder vandaag uit via de Australische website van het merk en het lijkt te gaan om de officiële folder van het nieuwe model. Wat we al weten van de nieuwe LaRo met dezelfde naam als een van de Space Shuttles, is dat het design in lijn zal zijn met de nieuwste modellen van het merk. De achterlichtunits bijvoorbeeld doen sterk denken aan die van de Discovery Sport. Aan de voorkant is de verwantschap met de Range Rovers duidelijk te zien aan slanke lichtunits met kekke ledjes.

De onderscheidende waarde van de Discovery moet als vanouds liggen aan het ruimteaanbod en de praktische versatiliteit. Zo zullen er wederom zeven mensen plaats kunnen vinden in de Disco alsmede vier iPad’s. De achterste stoelen zijn in te klappen in de vloer en dat kan je eventueel zelfs op afstand doen met een speciale app.

Onder de kap vindt in ieder geval de 2.0 liter Ingenium diesel van JLR plaats. Waarschijnlijk kan je ook opteren voor de supercharged 3.0 liter V6. Wellicht komen daar nog andere opties bij waarvan we vanavond gaan horen. Zoals altijd geldt daarvoor: als wij het horen, weet jij het ook.41 reacties

En nog een pc hoofdtracktor.
@dutchdriftking: Vind ik juist niet. Het is naar mijn mening een erg beschaafde auto. Vooral omdat (de vorige in ieder geval) vaak net zo duur was als een Range Rover Sport (wat veel mensen ook niet weten geloof ik).
Daarmee heeft ie een zekere status gecombineerd met sympathie, wat de associatie met PC-Hoofttractor niet doet kloppen. Voor zover dat kan, die benaming is natuurlijk subjectief.
@granlusso: onder de pc hoofd tracktors is het inderdaad de meest subtiele keuze.
Zo op het eerste gezicht een lelijk hok. Maar ja die Land Rovers hebben nooit uitgeblonken in vormgeving.
Disco Sport XL
Pff.. LaRo slaat de bal volledig mis met de Discovery.. heeft niks meer van die bruutheid die de vorige modellen hadden.
Nee, doe maar een Black Design Discovery 4.
Zon asymmetrische achterkant had wel nut op de vorige generaties waar er nog een achterband op zat, dit ziet er werkelijk waar niet uit
@janmetdelangeachternaam: Was ook mijn eerste gedachte. Asymmetrisch omdat dat bij het concept hoort? Pas het concept dan maar aan.
Is dat designtaal wat men bedoelt als ieder model een cloon van het andere lijkt?
Dacht serieus een Range Rover te zien.
Persoonlijk vind ik het ‘design’ achteruit gehold, de statige RR die onder BMW auspiciën werd gemaakt met die kieuwen (waar menig motorrijder en rollator bezitter aan zijn einde is gekomen door de zuigkracht) vond ik een schitterende reïncarnatie van de classic Range, maar de rest wat erbij is gekomen, is crossover op crossover op crossover geworden.
Ow ja de achterplaat zit links, zoals des Disco’s. Wat een feest !
@desjonnies: ja t ging lekker onder de vleugels van BMW
*not
@desjonnies: had het niet beter kunnen beschrijven. Die met die kieuwen is idd een van de mooiste RR’s ever. Op het origineel na natuurlijk….
Veel “niche-vulling” tegenwoordig. Maar schijnt erbij te horen..
Ergens vind ik er ook wel wat Saab elementen inzitten.
Opgeblazen Disco Sport dus. Weinig spannends… Niet dat de Discovery dat ooit was.
@sketcher, kom der maar in!
Ik vind hem mooi! Het verschil met de Range Rovers wordt optisch wel klein. Maar dit zal denk ik wel de meest terreinvaardige zijn van’t spul (Defender uitgezonderd). Wellicht qua interieur ook praktischer ingedeeld, minder op luxe maar wel bruikbaarder. De vorige vond ik als facelift model wel mooi. Die eerste serie was wat anoniem. Dit oogt lekker fris!
@e34m5touring: Welke Defender?
@ikbenmnzus: Ik weet dat deze niet meer geleverd word maar dacht, zet em er maar bij want er komt anders vast iemand met: Jaaaa, en de Defender dan….
Mooie wagen!

Weer iets geciviliseerder dan voorheen, maar Land Rover kennende zal het ongetwijfeld nog steeds een terreinwaardige auto zijn. Bovendien is het nog steeds een mooie ingetogen auto, en juist dat geeft hem klasse.
Waarom krijg ik het idee dat dit weer het zoveelste handtasje is…
@lekbak: omdat ze zo ook gebruikt worden. Veel te duur voor terreingebruik…
Ik krijg het er niet warm van, hoeft ook niet, was toch nooit het doelpubliek geweest voor zulk soort wagen.
De beste LaRo die je kan kopen. Want je komt (bijna) net zo ver in het terrein als met een Defender. En je kan (bijna) net zo gedistingeerd voor komen rijden als met een Range Rover. The best of both worlds.
@original_arnoud: gedistingeerd is natuurlijk vooral het paard in de trailer die om 1 of andere reden altijd aan zo’n Discovery gekoppeld is.
Ik snap Landrover wel. Als het toch vooral een paardentrailer trekker wordt, maakt het design van de de achterkant ook niet uit en kun je de wagen beter als SUV dan als tereinwagen vermarkten.
Hagelnieuw of nagelwit? ?
@superuniti: ik dacht ff bijdehand te zijn maar het klopt gewoon *sorry*
Een Engelse oldtimer die niet lekt is een Engelse oldtimer zonder olie
@shibby: als een Engelse auto geen olie eronder heeft liggen betekend dit dat het op is.
Als je die ipads eerst uit de doos haalt, kunnen er nog veel meer van die dingen er in!
Is de achterzijde nog steeds asymmetrisch? Ja, jammer genoeg wel. Vooral bij zijn voorganger is dat zo lelijk!
@pinut187: ik vind het er op foto 4 ook niet uitzien, maar dat kan aan de foto liggen.
Ik weet nog in 1999 of begin 2000 toen mijn oom een splinter nieuwe V8 Discovery II kocht. Vond dat zo’n stoer auto. Dat ‘stoere’ heeft deze nieuwe niet meer…
Past mooi in de familielijn, iedereen blij.
Behalve dan ws. het gros van de huidige Disco rijders, die weloverwogen juist een Disco hebben uitgezocht.
Leuk .. Een Ford Explorer ..

Maar dan schijtlelijk ..
Erg jammer dat LaRo niet doorgaat met het stoere vierkante uiterlijk. Dat paste veel meer bij een Discovery vind ik. Nu wordt het te lief en ik vind het zelfs goedkoop ogen. Erg jammer dit.
Hopelijk houd hij wel het ‘werkpaard-karakter’, aan de eerste foto’s te zien vrees ik met grote vrezen..
Ik vind de oude serie Discovery’s ook veel mooier. Veel meer terreinauto.

Wij hebben 5 Discovery’s gehad maar het nieuwe model zal er niet komen.
Het blijft een Laro die aan een SAAB ijsje heeft zitten likken. Die C-stijl!
Ben ik de enige die aan die SsangYong met dakkapel moet denken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).