Hamilton geeft Bottas steken onder water

Auteur: , 20 Reacties

Een groter compliment kan de Fin niet krijgen.

Merc

Het F1 circus is na vier races aanbeland in Spanje en inmiddels zal het de meesten wel duidelijk zijn dat er bijna een wonder moet gebeuren wil het seizoen niet weer uitlopen op een Mercedes-feestje. Alles wat Toto Wolff zegt ten spijt is de dominantie wederom grenzeloos. Sterker nog, los van enkele puntjes voor snelste rondes, scoorde het team maximaal in de eerste vier races.

Voor het seizoen wisten we al dat als dit scenario zich zou ontvouwen niet alleen de wereldkampioen bij de constructeurs, maar ook die bij de rijders eigenlijk al vaststaat. Lewis Hamilton had de afgelopen jaren immers niks te duchten van zijn teammaatje Bottas. Nou willen we absoluut niet zeggen dat dit nu opeens helemaal anders ligt, want waarschijnlijk wordt HAM ook gewoon kampioen. Dat gezegd hebbende: Bottas is het jaar lekker begonnen en gaat de race van morgen in als leider in het kampioenschap.

De vorige keer dat Hamilton zijn teammaat achtervolgde in Spanje was in het seizoen van 2016, toen Hamilton een matige seizoensstart beleefde terwijl Rosberg de eerste vier races wist te winnen. De Brit stond dus onder druk en dat bleek in de eerste ronde. Rosberg pakte vanaf P2 de leiding na de start en vervolgens crashte de Titanic. Sommige Nederlanders zullen zich nog herinneren dat dit incident de weg vrijmaakte naar de eerste Nederlandse F1-zege ooit.

Hoewel de situatie voor HAM dit keer veel minder nijpend is, zijn de parallellen makkelijk te trekken. En zowaar lijkt LH44 begonnen te zijn met de mindgames, zo denkt ook Alexander Wurz. Gisteren ging de Brit in op de goede vorm van zijn wingman, waarbij hij het niet kon nalaten om VB77 een paar steekjes onder water te geven.

Ten eerste sneed HAM het punt aan dat Bottas dit jaar beschikt over een van Hamiltons oude race engineers. Toto Wolff houdt er wel van om het team af en toe een beetje op te schudden. Bottas vorige race engineer is vertrokken naar Mercs Formula E team en de Fin wordt nu technisch bijgestaan door Ricardo Musconi, vorig jaar nog Hamiltons ‘nummer twee’ naast Peter Bonnington. Hamilton gaf te kennen dat Bottas daardoor nu wat dingen ‘van hem kan kopiëren’.

Maar wacht! Er is meer! Lil’ Lewis liet ook nog het volgende optekenen:

We zullen wel zien hoe sterk hij is als het wat warmer wordt. Als je wereldkampioen wil worden is het niet voldoende om een paar races te winnen. Hij start het seizoen eigenlijk altijd wel goed.

Tot een hernieuwd geval van friendly fire zal het echter niet komen volgens HAM, want daar zijn binnen het team goede afspraken over gemaakt. We gaan het zien…20 reacties

Ik eet tijdens de race morgen een lekkere
BOT
(V)ER
HAM
@loserboi932: Maarrrrr er is wel veeel meer respect tussen HAM en BOT dan destijds met ROS…dus zo erg zal het allemaal niet weer worden….uhuh, geloof er geen snars van dat die spanningen alleen Rosberg aan te rekenen waren….Lewis net zo goed een moeilijk mannetje.
@maartenoosterbaan: ik schat in nog een flink stukje moeilijker dan ROS.
@loserboi932: en een pepsi MAX als drankje?
MAG dat zo maar allemaal?
Ik weet niet. Denk dat Hamilton zich verkijkt als hij denkt dat Bottas een tweede Rosberg is. Rosberg was mentaal en talent niet op het niveau van Bottas. Krijg sterk de indruk dat Bottas zich niet gek laat maken door Hamilton. Hamilton kan beter z’n energie steken in wat hij op de baan kan dan dit soort spelletjes.

Ik begin redelijk onder de indruk te raken van Bottas. Nadat hij vorig jaar de schaamte moest doorstaan om Hamilton voor te laten en dit niet meer terug te krijgen en dat iedereen dacht dat hij vervangen zou worden door Ocon is hij ijzersterk teruggekomen. Getuigt van mentale weerbaarheid waar je U tegen zegt.

#Fearthebeard
@rick-dos: zolang Bottas nog niet in de buurt komt van de prestaties van Rosberg kan je absoluut niet concluderen dat Bottas beter is dan Rosberg…als Hamilton niet naast Rosberg had gezeten dan was Rosberg inmiddels misschien wel 2 of 3x kampioen geweest….Rosberg is echt niet zo slecht…alleen tegen Lewis moest hij echt zo diep gaan dat hij het niet nog een keer trok…maar hij won wel uiteindelijk, tuurlijk met een beetje mazzel maar geen enkele wereldkampioen heeft niet her en der een beetje mazzel gehad.
@maartenoosterbaan: Waarom zou je dat niet kunnen? Zo geweldig waren de prestaties van Rosberg niet. In 2016 is hij wereldkampioen geworden door de pech van Hamilton.

Bottas is mentaal veel sterker en die zul je niet zo gauw stommiteiten zien uithalen als in Spa 2014 bijvoorbeeld of Barcelona 2016 of Oostenrijk 2016. Daarnaast, zoals je zelf terecht opmerkt moest Rosberg tot z’n limiet gaan en zelfs er overheen om Hamilton te verslaan. Dat zie ik dit jaar niet bij Bottas.
Bottas is een goede coureur. Dat zag je al in zijn tijd bij Williams. Het is ook geen toeval dat Mercedes bij hem is uitgekomen.
@rick-dos: ehmm Rosberg vs Bottas overwinningen 23 – 5, wereldkampioenschappen 1 – 0. Pas als Bottas daar flink overheen gaat kan je zeggen dat hij beter is. Op dit moment moet Bottas nog zien te bereiken. Rosberg zat er de meeste seizoenen echt wel dichterbij, pas dit jaar doet Bottas de eerste 4 wedstrijden goed mee. Rosberg heeft zelf behoorlijk wat dingen gedaan waardoor hij toch in 2016 aan het langste eind trok. Waarbij je rekening moet houden dat de positie van voorliggen en nog nooit eerder een kampioenschap gewonnen hebben in de F1 echt wel wat flinke druk meebrengt. Ja Lewis heeft pech gehad dat jaar maar Rosberg ook wel, ben het dus niet eens met je lezing dat Rosberg alleen kampioen is geworden door pech bij Lewis.
@maartenoosterbaan: Als je niet verder kijkt dan alleen die cijfers dan kun je inderdaad die mening hebben. Ik kijk echter wat verder dan cijfers. Als we jouw redenering zouden volgen dan zou je dus ook Rosberg beter vinden dan Verstappen.
@maartenoosterbaan: zou kan je natuurlijk alles verklaren he. Had Mercedes niet zo’n goede wagen dan was Hamilton geen meervoudig kampioen. Oh ja en Rosberg ook niet.
Typische signalen en reacties van een haantje in het nauw; dan gaan ze alvast dingen zeggen waarop ze dan later kunnen terugvallen; “ja, maar hij heeft nu mijn oude Engineer..”.

Ben je 5x wereldkampioen, miljonair, de meest begeerlijke wagens in je garage, sex met Rihanna, en dan je nog niet gelukkig met jezelf..
@ghost: dat laatste is wel een beetje HAM in een notendop inderdaad.
HAM heeft wel een punt, maar zonder alle Finnen over 1 kam te scheren: ze zijn vaak erg koelbloedig, juist als het er echt om gaat. Denk aan Hakkinen en Raikkonen.
Als Hamilton het nodig acht om dit soort uitspraken te doen dan is Bottas dus bezig om langzaamaan het keeltje van Hamilton steeds meer dicht te knijpen. Het modepopje begint zich klaarblijkelijk ongemakkelijk te voelen.
@rhellema: ja, dat denkt Vettel ook jaren. HAM is de 2e seizoenshelft altijd sterker. Hij hoeft alleen in de buurt van Bottas de blijven tot de zomerstop. Daarna vliegt hij weer iedereen voorbij, dat modepopje
@87sandyd: modepopje is anders wel even op 0,6 seconden gezet. Als je ook kijkt naar hoeveel meer hij in gevecht was met de auto dan Bottas. En nu kan hij ook geen aanspraak maken op teamorders omdat Bottas er beter voor staat dan het modepopje. Het seizoen is nu al heel leuk!
Het artikel klopt niet helemaal. Als je relation ship vs bottas en Rosberg openslaat zijn er grote verschillen. Bottas luisterd naar het team en teamgenoot. Hamilton heeft respect voor Bottas. Hij had een grafhekel aan Rosberg
@elemento: beide zaken maar vooral het laatste is langzaam zo gegroeid. Toen Ham naar Merc kwam om teamgenoot te worden van Rosberg was het allemaal koek en ei en geweldig dat de twee jaren na hun teamgenootschap bij MBM in de karts nu ook in de F1 in hetzelfde team zaten.

https://ichef.bbci.co.uk/onesport/cps/480/mcs/media/images/79130000/png/_79130930_lewishamiltonandnicorosberg.png

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).