Hamilton wil records Schumacher tóch verbreken

Auteur: , 33 Reacties

Kijk, hij draait al bij.

Hamilton wil records Schumacher tóch verbreken

Het lijkt erop dat de kersverse vijfvoudig Formule 1-kampioen Lewis Hamilton nog wel even in de koningsklasse van de autosport zal blijven opereren. Er is al meerdere malen gesproken over een mogelijk vertrek van de 33-jarige Brit, maar dit weekend heeft hij deze geruchten in de doofpot gedaan. Sterker: hij zegt nu openlijk de records van Michael Schumacher in het vizier te hebben.

Lewis Hamilton heeft dit recentelijk opgebiecht tegenover Autosport. In het gesprek vertelt hij de publicatie over zijn ambities in de sport en zijn huidige mindset over de situatie waarin hij zich bevindt.

“I was just really not trying to take anything for granted. The way I’ve always approached it is I’ve just been really thankful for the ones I have. […] Whether or not I’m going to have the chance to win more, who knows? I’m going to give it everything to do so. The 91 wins that he [Schumacher] has, for example, that’s a lot of wins. There’s still a long way to go but I’m here for a few more years, so I’m hoping that I can at least get close.”

Hamilton mag misschien alsmaar dichterbij de records van de allergrootsten van zijn sport komen, het wil niet zeggen dat hij ineens geen respect meer voor hen op kan brengen.

“Michael’s still quite far ahead in race wins so you have to say he is still the GOAT [greatest of all time],” said Hamilton. Fangio, I think, is the godfather and always will be, from a driver’s perspective. To do what he did at that time, when everything was so dangerous, my respect is so high for him. I feel very honoured to have my name alongside his. If I stopped today, the Hamilton name will always be there.”

Het is niet vreemd dat Lewis Hamilton heeft uitgesproken de records van Schumacher te willen evenaren of overtreffen. In de Grand Prix van Mexico, die door Max Verstappen werd gewonnen, kwam de Mercedes-coureur als vierde over de streep. Daarmee wist Hamilton zijn vijfde wereldtitel te bezegelen. Tegelijkertijd komt hij op gelijke hoogte met Juan Manuel Fangio en nadert hij de statistieken van Michael Schumacher. De Duitser, die nog altijd niet uit zijn coma is ontwaakt, heeft 7 kampioenschappen, 91 overwinningen en 155 podia achter zijn naam. Hamilton staat momenteel op 5 kampioenschappen, 71 overwinningen en 132 podia.

Gezien het feit dat Hamilton dit jaar een tweejarig contract bij Mercedes heeft getekend, kan hij deze records van Schumacher technisch gezien in diezelfde periode nog evenaren of verbreken. Als de Duitse renstal zijn huidige vorm weet vast te houden, zit Hamilton op koers om Schumacher van zijn troon te stoten. Zelfs wanneer hem dit niet in twee jaar tijd lukt, heeft Hamilton nog enkele jaren over om der Rekordmeister in zijn schaduw te zetten.

Overigens, wanneer het anders was gelopen had Hamilton zich vandaag al op gelijke hoogte met Schumacher kunnen stellen. Immers, in 2007 verloor hij de titel op een haar na aan Raikkonen en ook in 2016 viel de beslissing van het kampioenschap in de laatste wedstrijd van het seizoen. Destijds ging teamgenoot Rosberg er met de wereldtitel vandoor.33 reacties

Imo zal Hamilton nooit de status bereiken van Schumacher, Lewis kan ontzettend goed rijden. Maar de huidige F1 tijd staat in de schaduw van de Schumacher periode. Lastig uit te leggen..
@derek306: ja en nee. De auto’s zijn gigantisch veranderd. Maar ook toen was het verschil tussen de kop van het veld en de rest gigantisch. En dat is nog steeds zo.
@derek306: titels uit verschillende periodes zijn eigenlijk ook niet met elkaar te vergelijken.

Ook de statistiek maakt het lastiger prestaties te vergelijken. Nu rijden ze in 1 seizoen 20 races, in de jaren 90 een stuk of 16 en in de jaren 70 een misschien wel 10. Stond er toen iemand op 100 GP’s, dan was die wel een aantal jaren onderweg.

Hooguit kun je bepaalde verbanden zien.
@derek306: ik snap je punt en misschien heb je gelijk. De autos van nu zijn (naar wat ik hoor) makkelijker te besturen, er zijn meer races in een seizoen en dus is het “makkelijker” meer podia en wins achter je naam te krijgen in een seizoen. Daardoor lijkt Hamilton wellicht een minder goede coureur. Tegelijkertijd heb ik het idee dat de coureurs qua kwaliteiten dichter op elkaar zitten juist door die “makkelijke” auto’s maar komt het daardoor dus wel meer op de coureur aan. Daarnaast heeft Hamilton vanaf het begin van zijn carrière tot waarschijnlijk het einde altijd uitzonderlijke prestaties geleverd. Dit is dan weliswaar voor topteams maar bedenk dat hierbij de druk ook vanaf race 1 er vol op zit, Hamilton heeft eigenlijk nooit de tijd gekregen om te “rijpen” en dit ook niet nodig gehad. Ook vind ik het bewonderenswaardig en inspirerend hoe kalm Hamilton blijft ondanks wat gezeur hier en daar over banden, als tegenstander lijkt me dat werkelijk angstaanjagend. Geef het wat tijd en Hamilton word wellicht de nieuwe GOAT
@edftw: Hamilton is bere goed en zijn prestaties bereiken dat. Hij heeft alleen een totaal andere weg bewandeld dan schumacher. De rede waarom Schumacher voor mij op nummer 1 staat zelfs als ze op gelijke hoogte staan kwa prestaties is het feit dat Schumacher een team gebouwd heeft vanaf nul. Hamilton heeft dit nog niet en ik hoop dan ook dat jij dit nog gaat doen.
@derek306: niet met je eens.

Wij mensen hebben vaak de neiging vroeger alles beter te vinden. Nostalgie, melancholie, geef het beestje een naam.

Zelfde met auto’s van destijds. Velen vinden de e46 de beste 3-serie ever. Maar iedereen die de middelen heeft koopt toch de jongere en nieuwere f30/f31 ed. Pure nostalgie.

Hamilton is m.i. een zeer bijzondere coureur. Kun je ze vergelijken onderling? Geen idee
@peke: Inderdaad, nostalgisch geneuzel is het.
@peke: De laatste 20 jaar is de auto steeds belangrijker geworden en vooral de afgelopen 10 jaar is de auto belangrijker dan de coureur vind ik.

De tijd van Hill die verassende dingen liet zien in een ruk Arrows is voorbij.
@derek306: procentueel heeft Hamilton al een hogere score dan Schumacher wat betreft overwinningen/races en pole/races. Het quotum van Hamilton is beter. M.a.w., constanter.
@derek306: Hamilton heeft tot nu toe nog niemand van de baan gereden om wereldkampioen te worden, of heb ik iets gemist
@derek306: tja, Tiger Woods is ook zoveel beter dan any golfer die or bestaan heeft maar toch zal hij nooit het record van 18 majors van Jack Nicklaus verbreken, en zo heb je er meer in de sport. Sommige decennia zijn idd niet vergelijkbaar maar dat doet uiteraard niets af aan de prestaties van iedereen.
Mooi doel om de motivatie hoog te houden
Lewis zal zelfs groter worden dan Michael. Hamilton is nog lang niet klaar. De vijf wereldtitels waren slechts het voorgerecht. Dat is mijn mening.
@AutomotiveDesigner: Lewis zal altijd in de schaduw van Schumacher staan.
@automotivedesigner: Dat is geen mening maar een voorspelling.
Schumacher is de GOAT. Klaar.
@str8six: Senna!!!
@mukmans: Schumacher, hoe lullig het ook klinkt maar Senna heeft niet klaargespeeld wat Schumacher wel deed, dat blijft gissen of Senna dat ook was gelukt of misschien beter.
@bmwfreak038: Daarom zeg ik ook Senna. Ferrari had toen de Mercedes van nu. Zeer dominante auto die een hoop coureurs kampioen had kunnen maken.
@mukmans: fout! Ferrari had 5 jaar lang, mét Schumacher (en al lang daarvoor) een redelijke auto, maar vooral een ruk-team, dat, net als nu, door interne competentiestrijd en achterklap weinig klaar speelde.
Maar de drie niet-Italianen in het team (Schumi, Brawn en Toth), wisten in die jaren de boel om te turnen tot een onoverwinnelijke combi. Gevolg: de rits WK’s van Schumacher. Geen superieure auto zoals de MB’s van de laatste jaren waarin een éénogige schillenboer kampioen kan worden, wel een onoverwinnelijke combinatie
@560pk: Dat het eerst lange tijd ruk was daar weet ik nog heel goed, maar vreemd dat de rest mij niet zo duidelijk is bijgebleven. Ja, ik heb een zeer ruige jeugd gehad ;)
@bmwfreak038: de supporters van senna waren extremer, schumi had meer fans. Op die mannier heeft schumi meer gedaan voor de sport. Hij was ook zeer goed en possitief in de media. Op die opzicht heeft hamm gelijkenissen met schumi. Maar of die daardoor beter is, is mij een raadsel. Ham is een goede piloot, maar de beste ooit stel ik in vraag. Puur als piloot denk ik dat senna heel goed was. Maar schumi heeft over het algemeen meer goed gedaan voor de sport en is gekend bij iedereen. Hammilton is zeker nog niet zo gekend als schumi.
@acizane80: niks ten nadele van Senna was ongetwijfeld een fabuleus coureur en hij heeft veel goeds gedaan voor de sport. Alleen we het hier wel over feiten en helaas hebben we het van Senna nooit mogen weten en we zullen het nooit weten. Spijtig genoeg.
@mukmans: hij is geen zevenvoudig WK. Dus nee. But I feel ya ;-)
Niet te vergelijken.

Persoonlijk vind ik de grootste prestatie van Schumacher niet zijn aantal titels, maar dat hij er in is geslaagd om het chronisch kwakkelende Ferrari in een topteam te veranderen. Uiteraard niet alleen, maar dat team van mensen is rond om hem heen gebouwd.
Mooie ambitie van Lewis maar heeft hij even pech dat Max roet in het eten komt gooien! :-P
James Hunt. Dat was pas een baas.
Vergeet niet dat Schumacher niet veel klaar speelde bij zijn terugkeer… Rosberg was sneller alle 3 seizoenen. En Hamilton was meestal sneller dan Rosberg, en helaas 1x wist Rosberg aan het einde van het seizoen net hoger te eindigen dan Rosberg. De huidige generatie auto’s hebben gewoon hun eigen lastige zaken, zoals iedere generatie auto zo zijn eigen issues heeft
Vroeger lagen de teams echt wel dichter bij elkaar. HH Frentzen in een fuckin Jordan kwam nog aardig in de buurt. Toen had je nauwelijks fabrieksteams. De hegemonie van Schumi is eigenlijk een vloek voor de sport geworden
Dat vind ik niet netjes, Schumacher behoort tot de grootste en de legenden….. Hamilton daarintegen niet
Hamilton heeft niet de flair die Michael wel had. Wel mag Hamilton in een rijtje met top F1 coureurs.
Dat Hamilton voordeel zou hebben bij het feit dat er meer F1 races zijn, is meer doordat de FIA meer races op de kalender heeft gezet. Daar kan de Brit niks aan doen.
Formule 1 bolides gaan nu ook kapot, daar is niks in veranderd met vroeger.

Een record verbreken, dat wil iedereen.
Ik heb absoluut de voorkeur voor “Ayrton Senna da Silva” ook al heeft hij niet de nummers behaald in Kampioenschappen, overwinningen en Podia.
Beste coureur die Hamilton en Schumacher ook alhoewel hij destijds na zijn terugkeer in de F1 eigenlijk niets bijzonders liet zien. Denk serieus dat ene M verstappen rondjes om hem heen had gereden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).