Hartstikke leuk, dat vuurwerk: tientallen auto’s in de fik

Auteur: , 52 Reacties

Met een beetje geluk is de hoeveelheid alcohol in je bloed inmiddels weer een klein beetje gedaald. Tijd om eens nuchter naar de ravage van de afgelopen jaarwisseling te kijken.

Een autobrand in Lancaster, 2005

In de aanloop naar 31 december werden verschillende auto’s zwaar toegetakeld met vuurwerk. Debieler wordt het niet, want je moet wel een behoorlijke malloot zijn om hier lol aan te beleven. Ook afgelopen nacht bleek het nogal moeilijk om op een leuke en verantwoorde manier om te gaan met de knallers van Guy en Günther, zo leert een snelle blik op de sociale media.

We lezen voornamelijk dat de jaarwisseling rustig verlopen zou zijn, maar daar kunnen we moeilijk in mee gaan. Neem de provincie Utrecht, waar in totaal meer dan veertig auto’s in de fik gestoken werden. Zo moest de brandweer in actie komen in Baarn, Amersfoort, Zeist, Woerden, Nieuwegein en Utrecht (voornamelijk Zuilen en Overvecht, waar het de rest van het jaar overigens heel gezellig is).

Het is niet de bedoeling er een droge opsomming van te maken, maar om aan te geven hoe ‘rustig’ we 2015 zijn begonnen, hebben we wat plaatsen opgezocht waar één of meerdere auto’s in de fik gestoken werden. Tellen jullie mee? Groningen, Den Haag, Noordwijk, Waardenburg, Dordrecht, Haarlem, Schoonoord, Klazienaveen, Hollandscheveld, Zwolle, Veen (al schijnt het daar door te gaan voor volksvermaak), Oostrum, Oss, Vlissingen, Apeldoorn, Kruiningen, Schiedam, Rotterdam, Almere, Tilburg, Zandvoort, Moordrecht en Hellevoetsluis.

We zullen er ongetwijfeld een paar vergeten zijn, maar de boodschap mag duidelijk zijn: blijf eens met je poten van de auto van een ander af.

Foto: Autobrand in Lancaster, 200552 reacties

Tja het is een hoop mensen wel een oog, vingers, handen en andere zaken waard om 31e met “rotjes” te spelen…
Hier in de buurt van hartje Den Haag heb ik gisteravond binnen tien minuten twee autoambulances met uitgebrande karkassen langs zien rijden. Vóór twaalven.
In Utrecht zeker alleen maar oude diesels… I say conspiracy..
In Vroomshoop ging er een sloopauto in de fik, wat elk jaar gebeurt overigens
Bij mij achter is er ook eentje in vlammen opgegaan. Die van de buurman bijna maar dat was zijn eigen schuld.
Tja rond Amsterdam zag ik ook een uitgebrande ford mondeo op de auto ambulance.

Zoals @desjonnies laatst terecht opmerkte, het baart met zorgen dat er zoveel mensen aan vuurwerk kunnen komen zonder verantwoordelijk.
Was allang al blij dat die vuurpijl 1 meter naast me auto terecht is gekomen. Helaas heeft niet iedereen geluk met vuurwerk…
Jaguar in Haarlem rond 23:30u
http://i.imgur.com/crcWaGF.jpg
De huur Jag heeft het zonder schade overleeft…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@robbert89: graag gedaan.
Vuurwerk prima
Illegaal vuurwerk ook prima, als je je eigen handen er maar af blaast.
Maar blijf dan met de handen die je dan misschien nog hebt van een ander z’n spullen af!
Blij dat ik in Friesland woon.. daar doen ze niet aan die kansloze onzin.
@rossi46audi: Daar blazen ze giertanks op.
@robert110: hier weten ze wat carbid schieten is
@rossi46audi:

Ik vrees dat ik je droom toch iets kapoet moet maken.
http://www.112fryslan.nl/Home?&newsid=10468

http://www.112fryslan.nl/Home?&newsid=10466

http://www.112fryslan.nl/Home?&newsid=10474

Jammer maar helaas gebeurt dit ook in Friesland….
@erik64: tuurlijk word er gekloot uitgehaald.. dat zal altijd blijven maar ander mans auto voor de lol naar de eeuwige sloopvelden brengen gebeurt hier niet snel.
Ik woon dus in Zuilen, en ook in mijn straat is er een auto afgebrand. Vreselijk om te zien. Gelukkig viel de schade nog wel mee.
@erem13: ik heb 7 jaar in zuilen gewoond. En ben zo blij dat ik er weg ben. Als ik zou gaan opschrijven wat ik daar allemaal mee heb gemaakt met dat tuig kan ik een boeken plank vullen.
Jordy, wanneer ontslaan ze je? Je kunt beter bij de privé gaan werken… In Veen gebruiken ze eigen sloopautos om af te branden. Dat is wel wat anders dan andermans eigendom afstoken. Een goed journalist doet iets maar research, ipv klakkeloos te Telegraaf over te nemen.
@mbfanatic: my bad, ik ga het aanpassen!

Je bent wel goed op de hoogte van de inhoud van de artikelen van De Telegraaf trouwens, dus wie weet komen we elkaar daar weer tegen.
@JordyS: fijne reactie op een overdreven reactie! Top!
Het schijnt oh zo leuk te zijn andermans bezittingen te vernielen.
Als het allemaal Priussen waren heb ik er geen problemen mee..
@parker:
Ten eerste is het meervoud Prii, ten tweede, 2001 belde, ze wilden hun flauwe grappen terug….
@parker: Ik heb normaliter ook niet veel tegen Priussen die worden gesloopt. Maar het gaat hier om ongevraagd andermans bezit (vaak moedwillig) slopen… Daar kan ik dan weer niet zo goed tegen, ook niet als het Priussen zijn.
@motiondrive:
oh dat vind ik nou net een ander verhaal
In Uithoorn brandde ook een auto uit, niet ver van mn huis.
Wel blij dat het niet die van mij was, toch erg naar voor de eigenaar
Maar t was toch ook best koud gisteren? Je moet je ergens aan kunnen opwarmen. Én je hebt er ook nog eens langer plezier van dan zo’n pijltje of knalletje.
@rijnounsdoor: ….Niet leuk..
Hufters zijn het!
Ik zou helemaal gek worden als mijn auto in vlammen opging omdat een of ander rotjoch het “leuk” vindt om andermans spullen te slopen met vuurwerk.
Ik woon vlakbij een punt waar 2 auto’s in de fik stonden vanaf 50m voelde je de hitte al volgens mij waren het 2 duitse auto’s
ik vind het zonde mensen doen hun best om hun auto te betalen hun liefdevolle vervoer maar leuk dan steekt iemand hem in de fik ik vind dit gewoon niet kunnen
en ook onze auto heeft in 2009-2010 in de fik gestaan
@mercedesbenz63: oud nieuws…
Blij dat AB niet aan censuur doet zoals andere zeer positieve nieuwsverhaaltjes.
Maar ja, de staatsloterij prijs van 30 miljoen is gevallen ergens bij Utrecht dus alle uitgefikte doosjes ten spijt… er komt binnenkort een hele dikke dure wagen voor terug in de provincie.
@venividivici: rare gedachte. Die éné potentiele dikke wagen vervangt alle 40 uitgefikte wagens?

Wordt een drukke planning dan als iedereen mag delen in dat ‘geluk’!
En vergeten ze auto’s die sowieso al last hebben van spontane zelfontbranding…
En dan woon je in groningen en midden tussen apeldoorn en zwolle. Ik zal dat tuig vast geweest zijn.
Strikt genomen is dit geen nieuws aangezien dit elk jaar gebeurd helaas…
Overvecht en Zuilen de rest van het jaar gezellige wijken?? Wat een giller zeg! Ben helaas opgegroeid in overvecht en die wijk….naja the less said the better. Zuilen, mwah, is nog niet helemaal verpest maar gaat ook rap die kant op.
Telt een opgeblazen Ford Transit uit Lichtenvoorde ook mee?
ik ben dus nog steeds voor het verbieden van vuurwerk en het illegale spul hard aanpakken,
bij de grens controleren of zoiets.
@enricoleerdam: dus jij wilt relatief onschuldig siervuurwerk verbieden omdat sommigen vuurwerk gerbruiken wat al verboden is? Beetje kromme redenatie nietwaar? 95% van het vuurwerk wat overlast veroorzaakt is al verboden, met regels valt dus weinig meer te doen. Handhaving is de manier maar dat kost erg veel geld én we hebben de mensen daar momenteel niet voor.
@lekbak: ja oke daar heb je een punt. jij hebt gelijk ! ik heb zo’n hekel aan die handgranaten
@lekbak: Met regels valt juist zeer veel nog te bereiken. Een totaal verbod op consumentenvuurwerk ontneemt de vuurwerk misbruikers hun dekmantel en maakt de opsporing veel gemakkelijker. Ook zou ik gezien het grote aantal gewonden, de kapitaalvernietiging, de milieuschade etc. consumentenvuurwerk zeker niet als relatief onschuldig willen bestempelen.
auto’s, dieren , kleine kinderen, oude mensen, wat een nadelen van dat illegale spul !
Gaat het allemaal om autos van anderen? Zijn het niet gewoon mensen die een auto hebben gekocht om in de fik te steken?
Ik was idd in zuilen, hartstikke gezellig met de studentenvereniging. Ook al werd er flink gezopen, het vuurwerk werd normaal afgestoken en de fikkies die we stookten waren allemaal met vuurwerk resten, eigen hout en een eigen stoel…
Dus het kan ook normaal.
We zagen wel een autoambulance in de straat rijden, dus misschien was er daar ook een auto in de fik gestoken… :(

Ik heb niks tegen vuurwerk, vind het leuk zelfs, maar ik heb wel wat tegen mensen die het niet normaal kunnen afsteken of dingen gaan mollen zo… Of hun vuurwerkafval vervolgens een halfjaar laten liggen..
Ik begrijp het niet, zelfs bij ons in de bananenrepubliek België zitten er de grootste idioten met vuurwerk te spelen. Nu om de paar jaar is er wel eens ergens een oude schuur vol hooi waar de verzekering voor moet betalen. Maar nooit, nooit gaat het bij ons zo mis als in Nederland.

Dat zijn toch geen ongevallen met vuurwerk, maar toch gewoon puur kwaad opzet. En dan is de vraag, waarom? Is het de gewoonte bij jullie om iedereen die eens geen voorrang van rechts gegeven heeft z’n wagen in de fik te steken op 31 december?
Strikt genomen is dit geen nieuws aangezien dit elk jaar gebeurd helaas…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).