He kijk, Elon Musk is op bezoek bij Recep Tayyip Erdogan

Auteur: , 36 Reacties

Even op de thee bij Recep, altijd gezellig. Maar wat zouden de twee roergangers met elkaar te bespreken hebben?

Musk-Recep

Twee mannen met enige Machiavelliaanse trekken die elkaar een handje geven, dat is natuurlijk voer voor speculatie. En speculeren is in principe alles wat we kunnen doen, want officeel is er niks naar buiten gebracht over de inhoud van het gesprek tussen Elon en Recep. De meeting of the minds vond vandaag plaats in het nieuwe megalomane presidientiële paleis in Ankara. De Turkse overheid brengt slechts bovenstaande foto naar buiten met de titel ‘President Erdogan ontmoet SpaceX oprichter Elon Musk’.

De naam Tesla wordt niet genoemd. Technisch gezien is het dus mogelijk dat Elon ergens wat ruimte bedongen heeft om zijn Moonrakers te kunnen lanceren en vervolgens het gif van de zwarte Orchidee over de wereld te verstrooien. Maar we achten het waarschijnlijker dat het hoge bezoekje van de baanbreker iets te maken heeft met de wens van Erdogan om een ‘nationale’ Turkse auto te bouwen.

Onlangs berichtten we nog over dit initiatief van Angela Merkel’s BFF. Er zou inmiddels besloten zijn dat een projectgroepje gaat beslissen over de aandrijving en het doel van de nieuwe Turkse auto. De grote leider himself zou te kennen gegeven hebben dat hij geen vertraging duldt bij dit project. Wellicht dat hij daarom zijn oor te luisteren heeft gelegd bij iemand die ervaring heeft met vertragingen het uit de grond stampen van een nieuw automerk.

Of Elon een tegenprestatie verwacht voor zijn bemoeienis/adviezen is niet bekend en zal uiteraard afhankelijk zijn van hoe ver zijn betrokkenheid bij het project uiteindelijk zal gaan. Opperbank Goldman Sachs schat wel in dat Elon volgend jaar weer wat nieuw geld zal moeten aanboren en daar kan een man als Erdogan eventueel wel een mouw aan passen…

Uiteraard zullen we scherp in de gaten blijven houden wat er voortkomt uit deze opvallende tête-à-tête.36 reacties

Zie je het al voor je? Auto met döner spies erin. Lekkier ondjurweg döner ejteh abi!

Vallaha ish lekkier!
@exotic: ik wil alleen maar tütüren!!
@str8six: recip! niet teveel tuüteren, de range! DE RANGE!!
@exotic: njaa zo jammer dit.. hoe oud ben je 13? En wie weet hoe vaak jij zelf döner eet.. ik vind het trouwens heerlijk. Maar goed. Spannend om te zien wat hier uit zal komen. Nieuwe automerk? Tesla fabriek?
@exotic: okay, laten we die lijn doortrekken. Eh… Kazen ipv wielen op onze Mini’s, een molen als grill-fan en zo?
Lijken wel vader en zoon ..
Of broer en veel jongere broer ..
@lincoln: inteelt doet wonderen
@marinepower:

Joh .. gaan die twee trouwen dan ??
Om niks over tüteren, geiten en diktatoriale trekjes te hoeven zeggen: heb je dat gezien? Erdogan draagt een cardigan!
@mashell: Amca Erdogan is stylo hoor.
Elon: “Meestal als Recep zie is dat op een receptie.”
Elon had een pannensetje overgehouden van de beurs heeft ie aan Erdo verkocht
@bmwpowerm5:

Kijk maar .. heb de bonnen er nog bij ..
Dacht eerst dat het weer een jaapiyo fotosjop was. Maar toen klinkte ik op de link…
Elon moet zich schamen met dit soort tuig in te laten.
@goodolddays: Waarom tuig? Omdat Erdogan schijt heeft aan Amerika? IQ loze opmerking
@persian1: Elon is zelf een stuk tuig
via Android app
@shadowbroker: haha ja hoor.
@persian1: denk jij dat hij werkelijk schijt heeft aan Amerika ja?
@persian1: Omdat hij tornt aan alle verworven vrijheden van Turkije. Omdat hij van een democratie een dictatuur maakt. Zoiets?
@persian1: tuurlijk jongen, daarom heeft de NAVO hem ook geholpen met Patriot raket installaties aan de Syrische grens.
Elon is een beetje zat van bekritiserende auto journalisten en vraag zich af wat de makkelijkste manier is om van ze af te komen, Tadaa!
Zo te zien vond Erdogan het erg gezellig
EDIT: fixed.

Overigens is luisteren nou niet bepaald een ontwikkelde eigenschap van oom Recep.
Ik herinner mij nog dat Erdogan een aantal maanden geleden gezellig met Chase Carey van de Formule 1/Liberty Media op de foto ging en dat er allerlei geruchten kwamen over de terugkeer van een Turkse GP op de kalender. Enkele weken later kwam naar buiten dat Erdogan helemaal geen zin had in een Turkse GP, en Chase Carey enkel gebruikte om zelf positief in de media te komen.
Het zou mij totaal niet verbazen als Erdogan nu eenzelfde stunt probeert uit te halen met Elon Musk. Musk is immers op zoek naar een Europese locatie voor een Gigafactory en daarmee in verband gebracht worden zou voor Erdogan natuurlijk niet slecht uitkomen.
Ach Elon en Turkije hebben beiden wat gemeen, ze willen beide naar de maan
(Of mars dan)
Zoo dit had niemand verwacht. Mooi man dat iemand als elon en PRESIDENT ERDOGAN bij elkaar komen. Ben benieuwd wat hieruit gaat komen. Uiteraard is elon bij de juiste man voor directe acties!! Kom met het woord “investeren” en President Erdogan bouwt een paleis voor je. Jakkaa!
@syncro51: Vanwaar schrijf je president Erdogan in eerste instantie als PRESIDENT ERDOGAN en daarna als President Erdogan? Enige affiniteit met de man?
@Edge: vind dat je een president ook met zijn voor en achternaam moet benoemen zoals dat ook voor ieder ander president geldt. (putin ipv vladimir, trump ipv donald) wilde benadrukken dat het om een president gaat en niet zomaar iemand. Affiniteit ? Nee, wel sympathie voor mensen met ballen! Of mag ik dat niet vinden?
@syncro51:

Kom met het woord “uitkering” en je krijgt een vaste aanstelling van Rutte ..
@lincoln: Haha
Elon Musk is bij Erdogan om de lancering van Turkse satalieten te bespreken met zijn SpaceX lanceer rakketten.
Raketten*
Ach je krijgt daar tenminste wel wat voor elkaar zolang het in Recep z’n straatje past. Hier heb je last van diverse groepjes moeilijk, beslissingsloze ambtenaren, vakbonden en weet ik wat voor obstakels nog meer.
Het begon met het openen van de autoblog app/site, we zijn inmiddels terecht gekomen in de tweede kamer. Van de ene döner naar de andere tüüter. Wat zijn we toch weer zinloos bezig, bah bah
In Turkije hebben ze tenminste toekomstplannen voor de economische onafhankelijkheid van haar volk. Niet dat ik pro-, contra-, langs, boven of onder Erdogan sta. Maar in ons mooie doch grimmige kikkerlandje huppelt en knikt onze overheid braafjes wanneer de conglomeraten zitten te janken en te krijsen en te krabben omdat ze vinden dat ze te veel belasting betalen. Dus gaan ze maar lekker als n stelletje vampieren t bloed van haar hardwerkende bloedeigen volk leegzuigen door ik noem maar wat btw weer te verhogen ik weet eigenlijk ook niet waar ik heen wil met dit verhaal ik ben gewoon fking gefrustreerd door het algehele beleid en de gang van zaken en de samenloop van omstandigheden en ik vind mercedes werkelijk waar n supercool merk ok doei

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).