Help de gestolen Mégane RS van een AB-lezer terug te vinden

Auteur: , 38 Reacties

Als we de krachten bundelen.

Help de gestolen Mégane RS van een AB-lezer terug te vinden

Stel: het is vrijdagochtend, de laatste werkdag van de week, en je stapt de deur uit om je een weg te banen naar kantoor. De dagelijkse sleur weet je ziel echter niet te kraken, want ook vandaag is het woon-werkverkeer weer een plezier, omdat je achter het stuur van je favoriete auto mag kruipen. Maar wanneer je de deur opent, zie je de auto niet staan. Hij is gestolen.

Het mag dan een dramatische schets zijn van de werkelijkheid, voor Autoblog-lezer Bas is het vandaag wel degelijk een realiteit. Zijn Renault Mégane RS is vannacht namelijk gestolen vanaf zijn oprit in het Wateringse Veld in Den Haag. Het gaat om onderstaand exemplaar.

Help de gestolen Mégane RS van een AB-lezer terug te vinden

De Mégane RS, om precies te zijn een 265 Cup-versie, heeft het kentekennummer 38-ZVV-8 en is voorzien van enkele aanpassingen. Zo heeft de eigenaar een aantal delen “opvallend” gewrapt of bestickerd. Daarnaast heeft hij een redelijk herkenbaar geluid, daar eronder een RVS-uitlaatsysteem van Milltek ligt.

De redactie van Autoblog vraagt haar lezers op te letten en hun tips te sturen naar ons e-mailadres, [email protected]38 reacties

Het blijft toch een van de vervelendste dingen welke je kan overkomen als autoliefhebber. Je kindje gestolen voor de deur!
Klootzakken… Hoop dat ze onbeschadigd terug gevonden word. Sterkte met de afhandeling.
Dat de daders mogen lijden en bloeden!
@rike: waarvan akte.

We leven in een rechtstaat, geen bananenrepubliek.
@vetnek: Ja, en wat voor een rechtsstaat. Als wij fatsoenlijke straffen hadden bedenken ze zich wel 2 keer tot ze tot diefstal over gaan.
@techniekmeneer: Inderdaad, dat bewijzen andere landen, zoals de USA, waar amper wagens worden gestolen! /sarcasme
@b00st: Hoge straffen kunnen weldegelijk effect hebben, kijk maar naar Singapore.
@berlinetta: daar ligt het niet aan de straat maar aan de pakkans
@b00st: uw bakjes thee werken anders ook niet zo puik…
@techniekmeneer: wat let je om te vertrekken?
@vetnek: Haha, rechtstaat… Heb je de afgelopen week het nieuws niet gevolgd? Die lui die deze auto gestolen hebben rijden hiermee lachend langs het politiebureau op. En niet dat de politie zelf hier blaam treft, het blijkt wel weer dat er al jaren lang niet naar de criminelen omgekeken wordt omdat dit geen prioriteit heeft, maar als je een keer een paar kilometer met uur te hard rijdt of €100,- belasting te laat of te weinig betaald dan weten ze je overal ter wereld te vinden. Maar een crimineel die onschuldige mensen omlegt en een heel land tot angst brengt weten ze al jaren niet te vinden. Dus een gestolen auto meer of minder…
Ik ken het gevoel heb ik ook een keer gehad, je gaat eerst aan jezelf twijfelen en dan komt dat besef. politie bellen maar het erge is dat de politie er verdomd weinig aan doet, zoeken ho maar, ze geven het geen prioriteit en na een tijdje krijg je de melding dat het dossier gesloten is waarna je dit aan de verzekering kan melden om je geld te krijgen.
want ik vrees dat deze auto al ver de grens over is.
succes met de zoektocht!
@stekel: ik vrees idd dat je gelijk hebt en dat deze al ver weg is
@stekel: Ik begrijp niet waarop lojack-systemen niet populair zijn in NL.
@arhanso: omdat de meeste automobilisten nog steeds in barrels rijden van x jaar oud en een paar bankjes…
@stekel: maar hoeveel prio moet een gestolen auto eigenlijk krijgen? Voor de eigenaar natuurlijk prio 1. Voor de ouders van een kind wat zoek is niet. Voor de slachtoffers van een overval ook niet… dus vandaar dat dit soort zaken al snel afgesloten worden. Het is immers ‘maar’ een verzekeringskwestie.
@stekel: dat over de grens valt mee…. er zijn heel veel louche/verlaten autobedrijfjes en loodsen in Nederland. Daar is ook onze Opel, ja echt ze hadden een opel gestolen teruggevonden. Hij ging uit elkaar voor onderdelen, ofwel om hem als onderdelen/schade te kunnen vervoeren. Een tweede auto van ons is later ook gewoon in NL teruggevonden, welliswaar was daar nog maar weinig van over, alles was helemaal uit elkaar en hele bmw dash en interieur rijd nu waarschijnlijk ergens in een andere 1serie rond :(
@dutchneon: Er zijn al 2 auto’s van jou gestolen? Bijzonder..
@techniekmeneer: bij mijn buren zijn ook twee auto’s weggehaald. In 1 nacht, ingebroken, sleutels gepakt en dus beide auto’s weg.
@techniekmeneer: niet tegelijk, al hadden ze mijn alfa ook klaar staan, achter de Insignia..om mee te nemen, de sleutels zaten er in…. waarschijnlijk schrokken ze van de km stand had al meer als 2ton gelopen 😅
Laten we hopen dat de jatmozen er iets aan kunnen verdienen.
@cossiekiller: paar maandjes brommen ?
@amghans: Ja, hun verdiende loon bedoelde ik eigenlijk. Beetje te snel op “plaats reactie” geduwd :-)
@cossiekiller: Vermoedde al zoiets 🙂
Dat ding doet me denken aan m’n ex; ook zo’n dikke kont.

OT: hoop dat je hem terug vindt.
@camber24: inclusief centrale uitlaat met herkenbaar geluid?
@b00st: absoluut
Ah fuck, Wateringen is bij mij om de hoek. Ik hou mijn oren en ogen open. Alhoewel ik verwacht dat ‘ie niet meer in de buurt is…
Binnenkort wordt ie brandend teruggevonden na een liquidatie
@langejohn: dan pak ik meestal een scooter of een motor. Gemakkelijker mikken.
@stephane8200: De doelgroep rijd meestal op Piaggio motorscooters..
@techniekmeneer: ja, die MP3s zijn wat stabieler met 2 voorwieltjes. Minder last van terugslag.
Hoop echt dat je hem snel terug hebt in goede staat! En dat die laffe herders die hem hebben gejat, snel in de boeien worden geslagen.
Ook een keer gehad. Je gaat twijfelen of je ‘m echt had neergezet daar waar je naar een lege plek zit te kijken. Maar een knagend gevoel zegt je tezelfdertijd: get real, your car got stolen.
Vraagje aan de gedupeerde: had je toevallig de sleutel(pasje) in de buurt van de voordeur? Heb gehoord dat ze het signaal kunnen versterken en zo je auto kunnen starten.
In een andere kleur geparkeerd in het Oostblok, spijtig,.Hoop dat de verzekering dekt
Als je zo trots op je auto bent, waarom dan geen 600 euro voor een Bearlock betalen?

Desalniettemin blijft het kut allemaal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).