Hennessey belooft 1.000 pk voor Corvette Stingray (C7)

Auteur: , 12 Reacties

De eerste exemplaren moeten nog van de band rollen, maar dat weerhoudt Hennessey Performance er niet van er alvast zijn tuningsvisie op de Corvette Stingray los te laten.

Aan de capaciteiten van Hennessey hoeven we niet te twijfelen, het bedrijf snoepte immers onlangs met de Venom GT enkele records van de Koenigsegg Agera R af.

De Texanen verwachten hun eerste getunede ‘Vette, de HPE700, in oktober te leveren. Dankzij een Eaton TVS R2300 supercharger die op 8 psi de cilinders vult en enkele andere tweaks moet het vermogen op 700 pk uitkomen, ZR1-specs in een ‘standaard’ Corvette dus. Op termijn moet de HPE 1000 de rangetopper worden. De tuner is er nog niet over uit of dit een Twin-Turbo of supercharged-model moet worden, want het noemt beide.

Het uiterlijk wordt opgesierd met een aggressieve front splitter, een spoiler, kieuwen in de panelen en een motorkap met power dome, alles van koolstofvezel. Een set 10-spakers nemen de wielkastversiering voor hun rekening.

Het afgelopen weekend was de C7 overigens voor het eerst in Nederland te zien. Op een Corvette-evenement in Valkenburg kwam de importeur met een mooie rode Stingray opdagen. Foto’s hiervan vind je op autojunk.12 reacties

Het Corvette “FAME”evenement waar de C7 te zien was werd gehouden in Valkenburg a/d Geul.
Lol, ik haal die twee altijd door elkaar… Fixed.
@leko: waarom hoor ik altijd achteraf van dit soort evenementen…
@gast: ik heb altijd precies het zelfde probleem, kan er hier geen agenda voor komen?
@bastiaanstultjens: @autoblog… TIP TIP TIP…..
Cor zegt: Wow dat vind ik vette! Bruut ding
Ik blijf het een mooie bak vinden. Vraag me alleen af hoe goed de kwaliteit is, ik schrok eerlijk gezegd toen Jeremy met een enkele vinger het bodywerk induwde. Maar goed, het is niet of ik weet of de andere supercars dat niet hebben.

Iig, doe me er maar een, vind hem zeker leuk genoeg om hem op de stoep te parkeren
@dunhozzie: Fiberglass geeft nou eenmaal mee, dat zegt niets over kwaliteit…
Moooii :)
Veel van de Corvette gerelateerde meetings kun je vinden in de agenda van V8-meetings op internet. Het voorbeeld van Clarkson slaat zoals gewoonlijk nergens op.
De bumpers van de Corvette zin van een zacht kunststof om schade bij zachte botsingen zoals tijdens parkeren te voorkomen. Onder de zachte “bumper” zit een heel ingenieus systeem van honingraad absorptiemateriaal en meeverende balken die bij een echte crash de klap opvangen. Als Clarkson zijn uitlatingen meer op feiten zou baseren dan op zijn persoonlijke afkeur van alles wat amerikaans is zou hij de Corvette meer waarderen. Kijk het filmpje nog maar eens terug van TopGear waar de Corvette C6 met de Audi R8 V-10 samen getest wordt, zeker naar de rondetijden van de STIG.
@leko: gaat niet specifiek om deze meeting, meer in het algemeen…
Supercharged please!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).