Hennessey Venom GT is weer de snelste, doet 435,2 km/u

Auteur: , 64 Reacties

Hennessey heeft de Venom GT een landingsbaan van de NASA opgestuurd. Het resultaat: hij is nu sneller dan een Veyron Supersport.

Hennessey toog op 14 februari naar het Kennedy Space Centre in Florida om daar de 1.244 pk sterke en 1.244 kg wegende Venom GT over landingsbaan van de inmiddels gepensioneerde Space Shuttle te gooien. Achter het stuur zat Brian Smith, die hem naar de ontzagwekkende snelheid van 435,2 km/u wist te trappen. “Alleen aan het einde begon het een beetje te schudden,” aldus Smith die het overleefde, aangezien hij het verhaal tegen Top Gear wist te vertellen.

De Bugatti Veyron Super Sport, die vorig jaar heel even het Guinness World Record voor snelste productie-auto kwijt was door toedoen van Hennessey, haalde in 2010 een snelheid van 431,0 km/u. Dat was het gemiddelde van twee runs op de Ehra-Lessien-testbaan. Hennessey heeft echter maar één run gedaan, en komt daarom niet in aanmerking voor de Guinness-titel. De NASA stond het niet toe om de run nog een keer andersom te doen.

VBox zegt: jup, je reed 435,2 km/u
Hennessey Venom GT is weer de snelste, tikt 435,2 km/u aan

Zelfs als hij dat wel had gedaan – en John is overtuigd dat het was gelukt – zou het record in de handen van Bugatti blijven. Guinness dicteert namelijk dat een productie-auto pas een productie-auto is als er 30 worden gemaakt. Van de Hennessey Venom GT zullen er 29 verschijnen (momenteel zitten ze op 11).

Geen officiële notering voor John, maar het maakt de prestatie van de vlijmscherpe Venom GT er niet minder op. Check de video van de run HIER.64 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hard rechtdoor kun je gerust aan die Amerikanen overlaten! :)
Heel hard rechtuit kunnen. Geweldig.
@mdemooistelettervanhetalfabet:
Ga er maar vanuit dat de Hennessy juist op een bochtig traject gehakt maakt van de 600kg zwaardere Veyron.
@tupperware:

De veyron heeft anders wel relatief goede remmen (en airbrake) en 4 wielen om de power neer te zetten.
Ik twijfel er niet aan dat de hennessey venom GT enorm snel is maar ik weet niet of die wel op ieder circuit sneller zou zijn als de veyron, mss heeft die wel te veel vermogen om het neer te zetten.
@Hupke: Hennesey Venom heeft ook airbrake
@tupperware:
… als de Hennessey z’n kracht ook een beetje kwijt kan met slechts 2WD, turbo’s ter grootte van een schroef van een vrachtschip, giga turbodruk en …. giga turbogat. Iets met doseren en zo.
@tupperware: Ik vergelijk deze nergens met de Veyron. Vind het allebei maar zozo.
Geweldige prestatie, en dat in een productie auto. Okay een zeer lage hoeveelheid productie.
Maar toch.
Toch laat dit record ook weer zien dat de Bugatti zovelen malen beter is. Mag natuurlijk ook wel voor het verschil in geld en R&D.
Knap met zo’n snelheid een vlag vasthouden!
@circlestorm69: Tja, Amerikanen, er zal dus op een zeker moment altijd wel een vlag in beeld komen of een gebedje aan onze lieve heer worden gegeven..
@pomoek: Trots op je land zijn.. Ze moesten het verbieden..
@lekkaah: Amerikanen hebben werkelijk niets om trots op te zijn.
@imba: Ah, ben jij er zo 1; beetje bepalen waar iemand trots op mag zijn? Mede dankzij de Amerikanen hebben we zo iemand niet aan de macht nu.

Anyhow Hennessey = altijd win :)
@lekkaah: Je bedoeld dankzij Sovjet-Unie, lees meer boeken vriend..;
@imba: Even uitgaande van jouw avatar.Heeft Japan ooit wat bereikt?Nee,alleen dat Hiroshima en Nagasaki zijn plat gegooid.Dat is de enigste grote gebeurtenis,in negatieve zin dan,wat ik weet over Japan.En dat ze auto’s kunnen bouwen,dat zie ik positief in,maar dit staat lijnrecht tegen over een grote gebeurtenis.
@bayernmunchen:
Hmmm
Japanners, Meesters in kwaliteits controle en beheersing, Meesters in afwerking, Meesters in het net-op-tijd-principe, Meesters in het organiseren en Meesters in het alles zo’n beetje even sterk te maken als de levensduur van een automobiel.

Kocht je vroegâh een Civic, dan reej je probleemloos voor een jaar of 8 met zo’n ding.
Je kwam op een vochtige ochtend buiten, er zat een grote bruine roestvlek midden op het dak, de uitlaat pleurde eronder vandaan en je motor zoop ineens olie = tijd voor een nieuwe.


Aan de Japanners heeft de huidige automobiel zijn huidige uitrustingsniveau en zijn huidige betrouwbaarheid te danken .
@desjonnies: Wat kun jij mooi praten,als brugman.
@bayernmunchen: buitengewoon simpele kijk op Japan, zet enorme vraagtekens bij je opleiding dan wel IQ.
Buiten wat de sjonnies al allemaal op noemt vraag ik me af of je enig idee heb hoe oud die cultuur is en wat ze daar allemaal uitspookten terwijl wij nog onder een hunebed vuurtje aan het stoken waren.
Kom bij dat ik de Japanse dames ook nog eens mooi vind, niet geheel onbelangrijk ( ;
@thierryvth: Ik ben zeer hoog zwakbegaafd.
@thierryvth:
Niet dat ik ga zeggen dat Japan hun oude cultuur niet belangrijk is maar nu overschat je het ook wel hoor. Hun fameuze samurai hadden zwaarden gesmeden van “pig steel” wat inhoud dat je ze in 2 hakt met elk europees wapen. Hun karate is een flauw afkooksel van Chinese Kung Fu, en hebben ze in het verleden auswitch achtige gevangenissen gehad om medische experimenten te doen op gevangenen. Met andere woorden het klinkt veel mooier dan het allemaal is.
@imba: Meer dan de Nederlanders en de Belgen in ieder geval.
@imba: te simpel wederom
@thierryvth: Ah vriendjes,kun je het niet alleen af?En dan nog wel tegen een zeer laag onderwijs genotende persoon.Was alles maar zo simpel hoe jij een kijk op mij hebt.Werkelijk een prestatie op zich hoe jij een persoon aan de hand van een normale simpele redenering,een oordeel kan vellen.Knap,dokter Bibber.
@bayernmunchen: Jouw opmerking was er wel naar. Wat verwacht je nou.
@imba: Wat wil jij nu teweeg brengen?Het zegt meer over jouw en jouw vriendje dat jullie zo’n simpele kijk kunnen hebben op een persoon,aan de hand van een even gezegde kortzichtige redenering,en je krijgt een stempel als ‘dom onderontwikkeld figuur’.Moet je fijn blijven denken.Je kan beter over mij lullen,dan van mij vreten.
@thierryvth: Liever lachen dan huilen, niet?
En hoeveel weegt die bugatti?
@jeanclaude:
1880kg leeg, dus met een volle tank en bestuurder ruim over de 2 ton.
Eigenlijk is het dus gewoon een hele snelle SUV.
Ik vind het een prachtig apparaat. En tuurlijk is het geen Veyron concurrent buiten de prestaties, maar ik denk dat de funfactor hier iets hoger zal zijn. Iets minder serieus allemaal.
Neem alleen koeningsegg en bugatti serieus, maar dit ding vind ik nog minder interessant als een corsa.
Veyron blijft de koning van Top snelheiden, Venom is een gwn een arme HOK van $10.000..;
@mark88: deze is echt wel sneller hoor, qua topsnelheid… Qua dagelijks gebruik en luxe en kwaliteit is de Bugatti wel beter.
@guusboum:
Alsof er ook maar iemand het in zijn hoofd haalt om een Veyron dagelijks te gebruiken, dus daar gaat je “valide” punt.
@tupperware: hij is er voor gebouwd. Hij is gewoon relatief degelijk voor deze klasse. Heeft niet voor niets zolang geduurt voor de bouw ervan.
@guusboum: …Maar geen record;
@mark88: jouw mening, ik vind de Venom GT toch wel veel en veel beter ogen. Plus dat dit veel knapper is dan wat Bugatti laat zien als je kijkt naar budget van de fabrikant.
Dus geen record. Ziet er van binnen ook lang niet zo stabiel uit als bij een Veyron. Als ik mocht kiezen (los van de euro’s) dan toch liever de Veyron.
@terazino: alleen voor het geluid en de look zou ik al voor een venom kiezen.. Zo’n veyron ziet er toch niet uit
leuke jongens daar bij de NASA; laat ze lekker rondrijden daar; ook ff terug. Moet volgens mij ook nog binnen t uur toch? Maar goed, het is leuk voor de fijne jongens van Hennessey dat ze lekker veel geld uitgeven om hun verlengde Elise met een opgevoerd Chevy lekker hard rechtuit te kunnen laten gaan. Iedereen moet zn hobby hebben.
Je ziet ook gelijk aan de mentale staat van de clientele waarvoor projecten als deze gemaakt worden (Steven Tyler).
@gregorius: Ik verbaas me dat we nog geen bericht hebben gelezen dat Steven Tyler z’n Venom tegen een boom of een muur heeft geparkeerd.
Leuk, maar volgens mij is het geen moeite voor Bugatti om de topsnelheid hoger te maken. Verbeter me als ik t fout heb, maar volgens mij zag ik bij National Geographic dat ze in t begin over de 2000pk uit het motorblok kregen.
@italia007: 2- 3000 ofzo inderdaad. maar de meeste efficiency gaat op aan de koeling, vandaar…
@italia007: Het ding sneller maken kan vast wel, maar het speciale aan de veyron is net dat deze ook bruikbaar blijft zoals een vw polo.
De automaat is geen bruut die je klappen in de rug geeft als je traag rijd, de vering niet steenhard als een racewagen aan 120km/h, airco zodat je niet zit te puffen, leder onder je kont…. etc

Dat hij zuipt als een vrachtwagen hoort er dan ook wel bij.
Leuke en zeker ook snelle auto, tot dat je de bocht om moet….
VBox max alleen is eigenlijk niet genoeg. Je zou de grafiek ook echt moeten bekijken of de piek niet is veroorzaakt door ruis. Ik gebruik ook de VBox voor metingen, maar als je vervolgens de rauwe GPS data inleest, zie je dat je het wel een beetje moet gladstrijken voor eerlijke meting.
Daarnaast komt het zo nu en dan voor dat de hele GPS meting opschuift, waardoor je ineens een boost (of vertraging) krijgt.

Maar on topic: wat een bizarre snelheid met een roadcar!
Geen record dus… hoeveel wind stond er?
@fernie:
Wind doet niet ter zake, om een geldig record neer te zetten moet je binnen 1 uur een run in twee richtingen maken.
@tupperware: precies mijn punt… zonder dat te doen heb je geen nauwkeurige meting.
Op welke banden staat deze Venom gt ??

Iemand n idee ?!
@dennisvvti: rubberen..
Nee zonder gein ik dacht pirelli’s
@dennisvvti:
Google is je vriend.
Tire – Front 265/30/19 Michelin Pilot Super Sport
Tire – Rear 345/30/20 Michelin Pilot Super Sport
Het filmpje klopt niet. Er is meer dan 1 run gedaan.
Let op de GoPro camera beelden:
8-18 seconden zit de GoPro aan zijn helm vast
Aan het einde van de run vanaf 52 seconden zie je de GoPro Mount op zijn helm, maar ZONDER camera.
Ergens worden we genept!!!
(Knappe prestatie daarin tegen blijft het)
Ik heb toch liever de Bugatti!! Venom heeft meer pk, 600kg lichter… En dan zo’n klein verschil in snelheid. En mijn mening, venom is maar lelijk! Veyron is stijlvol, echt een monster in smoking!!
Wie durft er zijn salaris op te verwedden dat na een 4e of 5e 400+ Kmh run de vernon, koenigsegg, pagani ect het nog doen ?
Ik wel bij de Veyron, en ik denk zelfs dat de meeste auto’s de 2e run niet redden zeker niet binnen 10 min.
@thierryvth: Bij de Pagani wil ik zelfs een heel jaar aan salaris verwedden…
@thierryvth: De Koenigsegg is notoir onbetrouwbaar, maar de Pagani inderdaad.
Als je hem nou lichter vertand, wat minder pk’s geeft, en de ophanging afstelt voor bochten is ie 10x leuker. Eigenlijk een elise dus.
Wie kan mij vertellen waarom ze niet nog een extra auto willen bouwen om de officieele record te vestigen?
@4apaev: 1. omdat ze dan officieel kunnen meedingen, nu dingen ze officieus mee, maar officieel kan er van alles misgaan en kun je keihard afgaan. 2. omdat het al lastig wordt er 29 van te verkopen. 3. omdat Lotus niet zo gecharmeerd is van de verlengde Elise.
@mashell:
Oh, was Lotus niet gecharmeerd van een verlengde Elise?
http://img.photobucket.com/albums/v158/Marcoscars4life/Biler/LotusEliseGT12.jpg
Zie hier de inspiratiebron voor de Venom, de originele Lotus Elise GT1 uit de jaren “90, ook voorzien van een twinturbo V8.
Zolang het geld in het laatje brengt zal Lotus werkelijk worst zijn wat er van hun badkuipjes gemaakt wordt.
‘…aangezien hij het verhaal tegen Top Gear wist te vertellen.’
Vertellen aan, zeggen tegen.
/grammar nazi
McLaren P1…zo veel mooiere techniek en niet eens zo veel langzamer maar natuurlijk niet met zo’n monsterlijk hoge topsnelheid als een Veyron of deze Venom, maar op het circuit heer en meester! En niemand die ik er hier over hoor!
Wat een stelletje zielige fu..kin haters hier , die stomme zielige vooroordelen zitten er hier nog steeds ingebakken.Denken jullie nu werkelijk dat ze met slechte onderdelen en geen kennis dit soort projecten daar doen, dit achterbakse superieure gedoe haat ik nou aan deze nederlandse kut mentaliteit, al zou de veyron op alle punten slechter zijn , bijwijze van spreken, dan zouden ze hier de Amerikanen nog door de stront halen , want alles wat Nederlanders doen is zoveel fu..kin beter als de rest toch?Daarom lopen we ok op zoveel punten achter op de rest van de wereld .de regel zolang het amerikaans is moeten we het haten en onderuit halen .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).