Henrik Fiskers ‘Thunderbolt’ is een verbouwde V12 Vanquish

Auteur: , 24 Reacties

De man die ons de Galpin Rocket gaf bliksemvuurt nu heel verrassend een nieuw project op ons af: dit is Henrik Fiskers Thunderbolt.

De drieste Deen onthult zijn nieuwe coachbuild-creatie dit weekend op Amelia Island, waar het grootgeldfeestijn plaatsvindt dat wij het beste als het Concours d’Elegance kennen. Zijn Thunderbolt – wederom met hulp van Galpin Auto Sports tot stand gekomen – is een Vanquish die 15 mm lager is gelegd en rolt op 21 inch.

De grille doet ondergetekende sterk denken aan de one-off BMW met Z4 Zagato-spielerei. Aan de achterzijde zien we dat enkele ranke sexy LED-strips de plek van de achterlichten hebben ingenomen. In het met leer, koolstofvezel en champoepel besprenkelde interieur zien we een gebogen infotainmentscherm van Panasonic, 11,6-inch groot.

Fisker Thunderbolt lampskes

Fisker was de man die al tekende voor het design van de V8 Vantage en de DB9, dus dit is te zien als zijn terugkeer naar het roemruchte Britse merk. Kopen, kopen, kopen? Hmm, misschien…Fisker teast met de volgende zinsnede:

Based on initial response however, an extremely limited number of additional cars could be made on a special order basis, available exclusively through Galpin Aston Martin, ensuring that the vehicle remains a true collectible and rare sight. These secondary coach-built Thunderbolts would feature a revised front end as shown on the red rendering, a new unique grill and a revised infotainment system without the curved Panasonic screen – as it is a prototype.24 reacties

Een woord: prachtig
@ko3n: helemaal mee eens
be-a-utiful
de photoshop hoort niet in het rijtje thuis. Dat rood ziet er erg nep en goedkoop uit zo.
Scherm binnen beetje raar, maar wat een kunstwerk verder!
Geweldig!
Ik lees hier boven louter positieve reacties.Dat bevreemd mij enigszins.Als Zagato het namelijk doet(en sorry ik zie een gelijkenis) vind men het vaak (naar mijn mening) op z’n zachts gezegd lelijk.Maar nu danst men de hoeplala? Hou op.
Mooi! Maar gaat dit net zo goed lopen als de karma’s?
En dat klokje.. Mama mia wat sexy
Wat een waarzinnig mooie auto.. Zelfs mooier dan de Aston.
Ik zeg nieuwe huisstijl voor AM, wat mooi zeg!
mooi dat er Panasonic staat.. Het boeit mij namelijk…
Welke idioot haalt het nu in zijn kop om aan 1 van de prachtigste wagens aller tijden te gaan knoeien. Het resultaat vind ik dan ook een grote verpaupering.
Toch knap om de de voorkant van een Vanquish zo te verneuken, man man man
Ja best een mooie wagen maar goed de basis is ook goed. Dat opgeplakte Panasonic schermpje. Man man man, dat ziet er naar mijn mening echt niet uit (ja ook wanneer er geen Panasonic op zou staan)…
Van buiten heel netjes maar dat interieur… Die plastic roosters, dat Volvo schermpje voor audio en klimaat zo plomp verloren en dan aftermarket audio, dat kan in een Golf 4 maar niet in een Aston Martin.
Kijk een Mercedes infotainment system.

#opgeplakte-ipad
Net zo mooi als de verbouwde Mustang
Jaaa! Heel nice!
Een auto waarvan ik binnen 3 seconden weet dat ‘ie mooi is, dat is lang geleden!

Schitterend!
Nu volg ik niet meer, is de DB9 nu ontworpen door Henrik Fisker of door Ian Callum?
http://www.autoblog.nl/nieuws/dit-zijn-7-prachtige-designs-van-ian-callum-75327#post-75327
Voorkant van de grijze is gewoon Aston Martin.Altijd verplicht 2 flessen mee anders staan de gaten niet in het interieur.Nee,ik zou dat toch voor een echte Aston gaan.
Knap…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).