Het mysterie van de 234 verdwenen auto’s

Auteur: , 9 Reacties

Zo rijd je nog vrolijk rond als auto, het volgende moment straalt er een helder licht op je en word je aan een vreemde 'APK-keuring' onderworpen in een UFO.

SLK

Een andere verklaring dan bovenstaande is er eigenlijk niet voor de verdwijning van 234 auto’s in de Amerikaanse Staat North Carolina. Nou ja, behalve keiharde fraude dan.

De politici in de Tar Heel State hadden nog wel zo’n mooi plan bedacht. Het ‘ophalen’ en veilen van auto’s die door de overheid in beslag genomen werden van onder andere drankrijders en mensen die wegvluchtten voor de politie, werd uitbesteed aan private ondernemingen. Een deel van de opbrengst van de veilingen mochten de bedrijven in kwestie houden bij wijze van betaling voor bewezen diensten. Een ander deel moest worden afgedragen aan de overheid, met als doel scholen te financieren. Een win-win situatie zou je zeggen.

Behalve als er opeens auto’s beginnen te verdwijnen. Laat dat nu net het geval zijn. Bij de twee ondernemingen die de nobele taak kregen om voor ‘Domeinen’ te spelen, verdwenen in totaal 234 auto’s. Bij Martin Edwards & Associates gaat het om 221 stuks op een totaal van 4.772 in beslag genomen auto’s, de overige dertien verdwenen bij Eastway Wrecker Service op een totaal van 4.018 in beslag genomen auto’s. De verdwenen bolides vertegenwoordigen volgens het Department of Motor Vehicles (DMV) een waarde van 633.950 Dollar, oftewel een kleine 3.000 Dollar per auto.

Onder de auto’s zaten echter ook een paar krenten in de pap, zoals een Mercedes SLK 350 uit 2007 (occasion video). Op documenten van Martin Edwards & A. duikt deze auto op in oktober 2015, maar een maand later is de Merc opeens verdwenen zonder enig spoor. Hmm…wat zou er toch mee gebeurd zijn? De State Auditor die een en ander onderzocht blijft diplomatiek:

There is a risk that contractors inappropriately benefited from the contract.

De zaak doet het nodige stof opwaaien in North Carolina omdat DE KINDEREN! Mocht er inderdaad gefraudeerd zijn, waar het -laten we het mild uitdrukken- sterk de schijn van heeft, dan hebben scholen inkomsten gemist. Tevens is er twee jaar geleden nog een lokale politicus geweest die de huidige constructie in stand heeft gehouden nadat hij, zo nu blijkt, een donatie heeft gekregen van de directeur van Martin Edwards & Associates.

‘Murica, het is eigenlijk net Nederland. (via wral.com)9 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Benieuwd of ze in NC ook openbare bloemperkjes hebben, zodat er geschoffeld kan worden.
@amghans: hebben ze, afgelopen zomer nog geweest. Alleen geen schoffelaars gezien
@looijschelder:
Mooi, dan is er dus nog volop plek om die steeldieven aan het werk(straf) te zetten. Dat zal ze leren !
@amghans:

Nope .. daar hebben ze nml “gevangenissen” ..
noemen fraude “corruptie” en is uitermate strafbaar ..
@lincoln:
Wat een harteloze naarlingen, bah !
En dan hebben we het nog niet over de auto’s die verkocht werden voor peanuts, om de volgende dag in een showroom te staan voor het tiendubbele…
EDIT: AAAAAH contaminatie. Hazmat-suit on.
@awesome: mwoah, kan de beste overkomen natuurlijk. ;)
Eerder piraten ondernemingen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).