Het Nederlandse Savage Rivale komt met nieuw model

Auteur: , 22 Reacties

Voor wie bang was dat de mannen achter Savage Rivale Victor Muller achterna gingen; wees gerust.

Het Nederlandse Savage Rivale gaat elektrisch!

Het merk heeft vandaag namelijk het nieuws de wereld in geslingerd dat het een samenwerking aangaat met het Japanse Green Lord Motors (GLM), een startup die elektrische auto’s bouwt. De Japanners hebben momenteel de Tommy Kaira ZZ EV (zie plaatje hieronder) in het gamma en weten dus al het één en ander van het bouwen van elektrische sportwagens. Bij deze elektrische sportwagen nam GLM de techniek op zich, waar Tommy Kaira zich bekommerde om het design.

Met Savage Rivale zal ongeveer op dezelfde wijze worden samengewerkt, waarbij de Nederlanders dus de vormgeving voor hun rekening nemen. De nog te introduceren Roadyacht GTS EV zal worden verkocht onder het GLM-label en zou zomaar eens de eerste in een fikse reeks sportieve EV’s kunnen worden. In Parijs (eind september) gaan beide bedrijven meer bekendmaken over hun samenwerking.

Onze eigen speurneus Perry Snijders deed onlangs nog een poging om bij Savage Rivale te polsen hoe de vlag erbij hing, maar de mannen achter het merk hielden de lippen stijf op elkaar. Dat dat niet hoeft te betekenen dat achter de schermen niks gebeurt, blijkt maar weer eens.

Nu de aandrijflijn door een andere partij wordt ontwikkeld, zal Savage Rivale zich meer richten op design. Denk daarbij aan de vormgeving van auto’s, boten en vastgoed. Voorheen werd nog gebruikgemaakt van Corvette-motoren in de diverse Roadyachts.

GLM Tommykaira ZZ22 reacties

Ziet er goed uit!
En nu maar hopen dat het wat wordt…..
@dutchdriftking: Zolang ze zelf de dakconstructie niet ‘bedenken’ is er misschien nog hoop.
Corvette motoren klinkt nog best oké, terwijl het eigenlijk gewoon goedkope crate engines waren met een versnellingsbak uit 1995, Kwam er niet best af dat ding.
Strak hoor
Een porsche kitcar op elise basis. Wel mooi!
Kan er niet warm van worden
Ziet een uit als graties geld + een corrupte subsidieverstrekker die nogal makkelijk te paaien is met loze termen als “innovatie” en “dutch design” ..
@lincoln: Scherpe analyse! En da’s geen sarcasme.
Leuk om te zien dat Savage Rivale nog niet deaud is, maar ik vraag me wel af in hoeverre dit levensvatbaar is. Het is natuurlijk helemaal hip en modern om een EV op de markt te brengen, maar hoeveel Roadyachts hebben we nu gezien? De Roadyacht GTS zie je nooit (op een enkele spot van een prototype op handelaarsplaten na) en de GTR werd in (volgens mij) Fifth Gear tot op het bot afgekraakt. Wellicht dat ze zich eerst eens moeten focussen op het op de markt brengen van die twee modellen?

Of zijn die projecten volledig geschrapt en komt die EV nou in plaats daarvan? In dat geval vind ik het wel een slimme zet om de handen ineen te slaan met een partij die verstand van zaken heeft. Hoe dan ook, elke kans op een nieuwe auto van Nederlandse makelij juich ik volledig toe. Succes heren!
via Android app
@Edge: lijkt mij dat die projecten stoppen. Kansloze missie met een beperkt budget. Wel tof dat ze het hebben gedaan maar nooit echt serieus. Met een partij achter je en EV sta je wel sterker.
@stfu:

GLM is net zo een studenten projectje met eeuwige studenten die achter de feiten aan banjeren .. En net zolang zal bestaan als dat er geldschieters te paaien zijn met grote beloftes ..
@stfu: Dat lijkt mij ook, maar dat je onlangs dat het een kansloze missie is toch nieuwe modellen (lees: luchtkastelen) kunt aankondigen en zelfs showmodellen ervan kunt bouwen bewijst Victor Muller jaar in jaar uit weer. Vandaar mijn twijfels. ;)
via Android app
@Edge: true, maar VM is alsnog wel wat anders dan 4 (ex?)studenten.
Ik geloof nog meer in Spyker dan in Savage Rivale… en dat zegt veel.
Hoeveel van die eerste auto’s zijn er geproduceerd en rijden er in de lage landen rond?
@jeppie: volgens mij iets meer dan 0.
Nieuw model? Is die oude ooit echt in productie geweest dan?
Lekker, erg lekker.
Jemig wat is dat GLM Tommy autootje een geil ding om te zien. Daar hoort natuurlijk een mooi benzineslurpend blokje achterin. Waarom zou je anders zulke grote luchthappers in de flanken ontwerpen? Die Rivale ben ik nu wel klaar mee. Next!
Ik heb er weinig vertrouwen in…. Dat eerst ding heb ik ooit in het echt gezien… Wat een misbaksel
Deze wagen is toch een tijd terug door Tiff van 5th Gear afgekraakt? Hij deed geloven dat het terecht was. Zouden de kwaaltjes al zijn opgelost?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).