Het verhaal van de bizarre autodiefstal in Hoorn

Auteur: , 40 Reacties

Afgelopen nacht eindigde voor een man in Hoorn op een wel heel vervelende manier.

VW

Een 37-jarige man uit Hoorn zal niet lekker hebben geslapen nadat zijn Volkswagen Golf was gestolen. Het verhaal erachter is opvallend te noemen. Omstreeks 00:30 ontdekte de man dat er was ingebroken in zijn auto. Z’n dashboard was eruit gesloopt en meegenomen.

De man heeft een camera hangen en besloot de beelden direct terug te kijken. Hierop waren drie verdachten te zien. Omdat de diefstal mogelijk nog vers was besloot de 37-jarige zelf in actie te komen. Hij belde een vriend op. Samen gingen ze in de wijk op zoek naar de mogelijke dieven.

Het was inmiddels 02:45 en de twee hadden niets aangetroffen. De zoekactie werd dan ook gestaakt en de man keerde huiswaarts. Bij thuiskomst schrok de man echter. Niet alleen het dashboard, maar zijn complete auto was verdwenen. Mogelijk zijn dezelfde dieven teruggekeerd en hebben ze de Golf meegenomen. De man heeft aangifte gedaan. De politie zegt beide diefstallen te onderzoeken.40 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Gewoon een golf of een golf R?
@ghost: Het was inderdaad een Golf R(ibbedebie)
@ghost: Eheh. Een golfR. “Bent u ook een GolfR?” “Nee, ik n**k nog”.
Maar vanwaar de vraag eigenlijk? Interesse in nieuwe klokjes voor een prijsje? ;-)
@heidekonijn: nee gewoon omdat ik moeilijk kan voorstellen dat er vraag is naar standaard dashboards uit standaard golfjes.
@ghost: natuurlijk wel, die dingen worden 1 voor 1 uit mekaar gesleuteld. hier in de gemeente pas geleden nog zo’n 30 vag producten op precies dezelfde manier bestolen van navigatie en airbags, en bij de helft zelfs het hele dashboard.
@gwnbmw: wtf! Nooit geweten! Airbags an sich kan ik nog wel inkomen dat er vraag naar is maar hele interieur en dashboard…wtf!
@ghost: passagier- en knieairbags scheuren de boel aardig open.
@heidekonijn: Goed punt. Slijten die hardR of zo? Is het zo frustrerend rijden in die dingen dat er af een toe een hap uit het dashboard gaat. Zijn er GolfRs die het weten?
Ik zou verhuizen.
Wel toepasselijk dat ik op dit artikel ook lease advertenties zie over de Golf en Passat GTE…
*gniffel gniffel*
tja….iets van ” dashboard paste niet toen maar snel teruggegaan en de rest gehaald! Achteraf wat veel werk maar ja lekker bezig geweest.”
Vreemd verhaal. Als het ze echt om de auto te doen was, dan hadden ze hem net zo goed meteen mee kunnen nemen.
Jezus, dan heb je spijt dat je bent gaan zoeken.
Dat is lef hebben
Op zo’n moment verwacht je toch wel de tv camera’s :) Natuurlijk niet mooi voor de eigenaar maar vind het wel mooi verhaal.
Die dingen zijn ook veel te makkelijk te jatten. En de fabrikant (niet alleen VW) interesseert het natuurlijk helemaal niks.
Maar hebben de dieven toen het dashboard weer netjes teruggezet zodat ze er mee konden wegrijden?
Volkswagen sjoemelt er wel wat af!
De echte diefstal staat dan toch ook op film? Kortom, waar zijn die beelden?! Ben wel benieuwd hoe ze zonder dashboard zijn weggereden, of hebben ze dat snel weer teruggebouwd?
Of was het verzekeringstechnisch misschien interessanter om de hele auto te laten “stelen”. ;)
Tweede diefstal ook gefilmd?
Je gaat eerst de beelden bekijken, dan een vriend bellen en wachten tot hij er is.
daarna zelf zoeken en dan pas de politie bellen……
Beetje onhandig of raar, tenzij je zelf een idee hebt wie het waren!

Maar goed mijn golf was ook gestolen en politie is naar eigen ervaring helaas niet heel erg snel met gelijk helpen zoeken. Bij mij duurde het 5 maanden voordat de zaak opgepakt werd en na het inleveren van foto’s bij de aangifte zelf. (Auto was net 1 dag terug van de tuner dus verser konden de foto’s niet) bellen ze nog op om wat voor kleur golf het ging en of er specifieke kenmerken waren. (staan dus gewoon in de aangifte)

Succes met de afwikkeling
@dakloos1981: en bij de tuner verteld waar je woont en je sleutel even gegeven?
@dakloos1981: en tegen de tuner verteld waar je woont? En je sleutel even aan hem gegeven? ?
@super007:
Nee en ja. Is een gerenommeerd bedrijf in een bepaald merk auto. (Ga geen naam noemen ivm eventuele valse geruchten)
Tuurlijk hebben ze de sleutel. maar de auto reed ik zakelijk dus adres kwam niet overeen met de plaats waar hij is weggenomen. Maar durf wel te stellen dat het niet in die hoek gezocht moet worden.
Uit het politiebericht volgt dat het gaat om een donkergrijze Golf. Succes met zoeken. Ik heb hem vandaag geloof ik al 10x gevonden.
Dashboard(klok) wordt vaker gestolen om ergens te worden ingeleerd op hun sleutel(transponder ) vervolgens zet je de getweakte klok erin en rij je weg :)
@ricksmits: ben je de ECU vergeten?

Startonderbreker zit niet alleen in de teller..

Misschien ergens in de 90’s
@1lunatic: er zijn een startonderbreker minstens 5 ECU’s (Electronical Control Unit) betrokken. Dus niet alleen met motorstuurapparaat (MCU), maar ook de kombi, de gateway, de BCM etc.
@mashell: nee dat klopt niet helemaal, gateway, bcm etc is alleen om je onderdelen mee te “sturen” zoals radio, verlichting etc. (Bij vag)

Daarnaast heb je tegenwoordig kleine apparaten waarmee je alle immo’s uitzet binnen een paar tellen.
Ik heb er een gehad voor tellers om door te verkopen.
Ook heb je component protection, waardoor je niet zomaar even een andere teller in een andere auto kan zetten, ook na het uitzetten van de startonderbreker. Vanaf 2004 meen ik bij bepaalde luxere VAG modellen.

@1lunatic: ik heb hoogstpersoonlijk zelf een startonderbreker voor een grote fabrikant gemaakt en die hanteerde een ring van minstens 5 componenten. Bij VW is het wat simpeler vermoed ik want VW doet buitengewoon geheimzinnig erover hoe het werk. De Komponentenschutz (die tegen diefstallen van onderdelen bedoeld is) staat hier los van.
hoe kan je rijden in een auto zonder dashboard, want dan hadden ze het stuur toch ook meegenomen
Ik zou in ’n Brabants bos gaan zoeken…
Vraag twee: dashboard (echt? is groot hoor en niet echt handig om eruit te krijgen) of de ‘head unit’/GPS/Multimediasysteem?
Tellerunit/dashboard wordt eruit gehaald om het e.e.a. in te leren. Wanneer het gebeurt bij een Golf kan je met 99,9% zekerheid zeggen dat ze heel snel terug zullen komen om de complete auto te halen.. Ze klikken de unit erin en kunnen wegrijden. Heel veel verhalen zijn er hierover op internet te vinden helaas waarbij GTI’s en R’s op deze manier worden ontvreemd
@nigelbennisphotography: mijn tellerunit was vorig jaar ook gestolen, en toen wees men mij hier ook al op. Achteraf gezien zit ik helaas bij die 0,1% en rij ik nog steeds in dezelfde golf.
Btw, hoever moet je wel niet heen zijn om een golf 1.6 diesel met 150k km te willen stelen… of wellicht dachten ze hetzelfde en toch maar een ander slachtoffer gezocht.
@klaasjevaak: Walgelijk gewoon dat soort mensen die dit doen.. Normaal pakken ze de snellere Golfjes dus waarom ze een 1.6 TDI pakken geen idee? Wellicht om zo’n tellerunit voor een ander te gebruiken als dat mogelijk is? Dat durf ik dan weer niet te zeggen.. Hoe dan ook, goed om te horen dat ze niet altijd terug komen voor de hele auto
Hij mag blij zijn dat ze niet zijn vrouw hebben meegenomen !
@moewat: zat die er in dan?
Tja, als je niet meer weet hoe iets in elkaar gezet moet worden moet je toch even checken hoe het uit elkaar was gehaald…
Waren er 3 verdachten op de video te zien, of 3 daders?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).