Het WK wakkert Verstappens vaderlandsliefde aan

Auteur: , 38 Reacties

Allez allez allez!

MV33

Voor verstokte autoliefhebbers die niet veel ophebben met voebel is het misschien geen issue, maar voor de rest van ons doet het toch een beetje zeer, een WK zonder Oranje. Vooral toen Germanië gisteren bijna ten onder ging tegen de Zweden had ondergetekende toch even het gevoel ‘dat hadden wij kunnen zijn’. Uiteindelijk was het misschien maar goed dat het niet zo was, want dan zou ons nationale trauma nu nóg ernstigere vormen aangenomen hebben #90+5.

De ogen van Max Verstappen waren gisteren ook gericht op het WK, maar niet zozeer op de wedstrijd van onze oosterburen. De Nederlander juicht namelijk voor onze zuiderburen, voor het land waar hij geboren is. Zoals we allen weten is dat België. In gesprek met kwaliteitspublicatie de Telegraaf geeft Max namelijk te kennen dat Daniel Ricciardo dezer dagen regelmatig de draak met hem steekt omdat Nederland ‘er niet bij is’. Max kan dat naar eigen zeggen echter makkelijk counteren door te zeggen dat hij voor België is. En door te zeggen dat Ricciardo zelf geen pepernoot raakt op het voetbalveld, maar dat terzijde.

België won gisteren ook haar tweede wedstrijd op het WK met maar liefst 5-2. De ploeg heeft nu de meeste golazzo’s gescoord van alle teams op het WK. Geen wonder ook, ze hebben voor zo’n klein land een bizar goed elftal met vooral op het middenveld en in de aanval louter topspelers. De achterhoede is overigens ook niet per se slecht, hoewel tweederde ervan ooit bij nul-twintig speelde. Max kan het spel van ‘zijn’ ploeg in ieder geval wel waarderen:

Vooral aanvallend ziet het er goed uit bij de Belgen. Tot nu loopt het wel lekker bij ze. Ik houd van aanvallend spel en dat een speler individueel iets moois kan doen. Dat is leuker dan een bal gewoon inkoppen met een voorzet. Dat hebben niet veel ploegen volgens mij.

Waarvan akte. Persoonlijk was ik ook voor de Belgen, maar toen zag ik dat ze bij de grensovergang grote borden hebben neergezet met ‘hier begint het WK’ als je richting België rijdt en ‘hier eindigt het WK’ als je weer terugrijdt. Ja zo niet hè Belsjes, met jullie dikke nekken. Speel niet met mijn voeten!

Image-Credit: Max juicht voor de goeien via Autojunk38 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Volgens mij is Jaapie voor NAC Breda.
@viezefreddyw: Elke gek z’n gebrek toch? Überhaupt is voetbal een sport die niet het volgen waard is. Hockey is veel spannender, complexer en gevaarlijker bijvoorbeeld. Voetbal is gewoon een gehypete sport voor de middelmatigheid.
@vonklausenburg: Nja daar ben ik het dan weer niet mee eens. Ik volg voetbal op de voet, ik hou er van. Maakt mij dat middelmatig? Weet ik niet, zal allemaal wel.

Hockey vind ik dan weer geen flikker aan. Maar ik heet dan ook niet Roderick of Lodewijk.
@viezefreddyw: Ik feel je mening. Zie je het al voor je, op een hockeyveld; “Hee vieze Freddy, ik sta vrij!”

Zou best grappig zijn eigenlijk…
@keeper1: Ik zie al wat jouw positie is! Keeper.
@viezefreddyw: potverdorie hoebweet je dat… maar mijn favoriete positie is toch links-bank
@viezefreddyw: Ik erger mij groen en geel aan het gemiddelde publiek: schreeuwend zonder enig gevoel van beschaving. Daar heb ik vrij weinig mee.
@vonklausenburg: Ik erger mij daar ook aan. Maar veel sporten hebben er last van. Ik erger mij ook aan het gemiddelde publiek van de Formule 1. Vooral degene die sinds 15 mei 2016 ‘kenner’ zijn.
@viezefreddyw: tja. En das nou juist het verschil: hokkie en Vonklausenburgh. Foebel en viezefreddy.
@viezefreddyw: Vrijwel iedereen is middelmatig
@vonklausenburg: ik ben gek van veel sporten(auto- & motorsport, atletiek, basketbal, voetbal, wielrennen etc. Maar hockey is echt een van de weinige sporten waar ik dan weer niets mee heb. Ik vind het niet spannend en niet complex. Het is wel gevaarlijk voor je gebit, dat wel.
@viezefreddyw: Jaap is PSVer. Kan hij ook niets aan doen.
Vooral aanvallend? Verdedigend met Vertonghen staat het ook prima
@keesieboy2: omdat @jaapiyo het niet zo heeft op (ex-)Ajacieden, spelers die bij Nederlands beste ploeg (historisch gezien) spelen of hebben gespeeld. En maar zegt dat het geen topspelers zijn, omdat ze bij Ajax spelen/speelden. Nu krijg ik waarschijnlijk een ban, omdat ik ‘m tegen z’n schenen schop.
@thijsj: nee hoor. Bij het standaard AB-uniform hoort ook een bitje en een goede set scheenbeschermers.
@thijsj: EDIT: ordinair scheldwerk is niet hetzelfde als een kritische noot.
Een Belg die juicht voor België. Niet heel verrassend.
Wen er maar aan de komende decennia zullen we niet aanwezig zijn op een EK of WK.

Maar goed, wij hebben Max.

….en darts…
@rick-dos: …En korfbal. 😜 Kampioenschap gegarandeerd. 😂
@Rick-dos: honkbal. Maar dat kijkt niemand.
@Rick-dos: Uhm…wel degelijk met voetbal op het EK maar dan de vrouwen…😉
Uit respect voor het geweldige team dat onze zuiderburen nu hebben ben ik natuurlijk niet voor België op het WK. Nederland en België zijn aartsrivalen. Dan past het niet om nu opeens voor België te zijn. Feel the pain.
@pomoek: Ho ho het Vlaamse deel heeft niks tegen NL hoor. Die vinden ons Ollanders plezant alleen beetje direct (vinden ze stiekem ook wel tof). Dat luie Wallonië mogen ze gauw bij Frankrijk stoppen!
@venividivici: ik heb ook zeker niets tegen Belgen. Het tegendeel zelfs. Maar ik gun jullie je leedvermaak 😁.
@pomoek: nou, op het WK 2010 ben ik nochtans elke keer de grens overgestoken om lokaal op café te supporteren toen jullie een match speelden
@pomoek: dus je bent voor Duitsland? Dat is natuurlijk de ware aartsrivaal.
Als ik dan de Belgen gisteren zie spelen dan denk ik, man man man WAAR zijn in hemelsnaam de kwaliteitvoetballers (de Robbens, de van Persies, de D. Kuyts) in het NL gebleven. En die Belgen schieten gewoon i.p.v. dat Bij NL eerst iedereen de bal aangeraakt wil hebben alvorens er een schopje op het doel komt. Nee, Koeman heeft nog VEEL te doen! Maar gelukkig hebben we Max om op sportgebied NL nog een beetje in de wereld te redden van de lulletjes status :-)
@venividivici: verschil in kwaliteit. De Belgen hebben al een tijdje een erg goede generatie voetballers met o.a. Fellaini, Lukaku, Hazard, De Bruyne, Witsel, Mertens, Vertonghen, Kompany, Dembélé, Vermaelen en Courtois.

In het Nl-elftal zijn die spelers er simpelweg niet. Van Dijk misschien. En Robben, maar dat is geen international meer. Dus er is gewoon weinig te kiezen. Zo weinig dat zelfs een Wout Weghorst (de Romain Grosjean van het voetbal) een international is.

Het komt en gaat altijd met due generaties. Kroatië heeft nu ook een geweldig team met Raketic en Modric. De spoeling zal in NL nog wel even dun blijven, want er zijn niet echt veel mega-talenten (zoals Robben, van Persie, Sneijder en Van der Vaart dat wel waren).

Voordeel: in verdedigend opzicht ziet het er degelijk uit met De Vrij, Van Dijk, Tete, De Ligt en Blind. Dat is een redelijke achterhoede. Het publiek moet er alleen aan wennen dat je er bij het volgende WK, als NL die haalt, het alweer over is in de poulefase.
@willeme: Dat bedoelde ik. Achterhoede is wel wat verbeterd bij NL, maar daar win je geen wedstrijden mee. Ach ja, wie weet… komen ooit (in 2026 misschien) de oranje Wuppies weer eens van zolder.
@willeme: In verdedigend opzicht geen reden tot klagen inderdaad.

Om een redelijke kans te maken op goede resultaten dien je eigenlijk op elke linie 1 topspeler/boven gemiddelde speler te hebben. Iets waar het bij nederland aan ontbreekt. Een creatieve middenvelder hebben we helaas niet, om nog maar te zwijgen over de aanval..

Potentie is er altijd bij de nederlandse voetballers, maarja het stijgt ze tegenwoordig op zeer jonge leeftijd al naar het hoofd. Ik kan het ook wel begrijpen, zulke bedragen op die leeftijd gaat je niet in de koude kleren zitten.

Mooi voorbeeld is Balotteli, in zijn jeugd alles gewonnen wat er te winnen viel. Schoot ze er als rijpe appelen in, krijgt vervolgens een transfer en een gigantisch salaris bij City en de rest spreekt voor zich.
@unknown234: Precies dat. Talenten als Depay, Kluivert, Vilhena en dergelijke hebben veel te veel tijd nodig om te rijpen. Vergeet niet dat jongens als Cillisen, Blind en Strootman al hard richting de 30 gaan.

Koeman heeft in 2013 het 5-3-2 systeem geïntroduceerd in Nederland (min of meer) en met succes. Van Gaal kon er ook wat mee op het WK in 2014. Zoals je zegt: er is een creatieve spelmaker (a la Sneijder, De Bruyne, Ozil) nodig. En een pinchitter. Met Willems op linkshalf (ipv back) en Bas Dost kun je goed counteren. Maar ja, dat wordt lastig (en Koeman wil niet afhankelijk zijn van twee statische spelers).
@willeme: Bast Dost is gestopt als international.
@ikleesookoverautos: mwah. Dat heeft hij gezegd, ja. Als Koeman hem heel lief vraagt komt ‘ie echt wel.
@willeme: Bij spelers die veel te veel tijd nodig hebben om te rijpen heb ik altijd het idee dat het er gewoon niet inzit. Misschien heeft de verwende jonge generatie er ook wel wat mee te maken. Het vurig vechten met volle passie is er niet echt meer. Het gaat ze voor het merendeel om het grote geld om Bentleys, Lamborghini’s, Mercedessen AMG en Range Rovers Sport te kunnen kopen. Kijk maar naar Kluivert jr. die loopt nu al hoogmoedig naast z’n schoenen. Maar er moet toch meer echt talent te vinden zijn in NL. Maakt mij niet wijs dat wat Koeman nu in zijn selectie heeft DE top is wat NL rijk is…
@venividivici: ja, Derksen wist dat haarfijn uit te leggen. Die jongens worden door hun omgeving gepamperd. Alle vrienden en familie zijn poeslief en willen graag een graantje mee pikken. Er is nu kritiek en als jeugdspeler doen ze het goed.

Omdat de eredivisie zo ontiegelijk is afgezakt qua niveau, lijkt het alsof Kluivert, Ziyech, Berghuis Jorgensen, Weghorst en companen best goed kunnen voetballen. Als deze jongens in het buitenlamd komen, is het verschil in niveau immens.

Berghuis doet het erg goed nu, maar faalde bij Watford. Klaassen was de beste speler in Nederland, maar komt bij Everton niet aan spelen toe. Vincent Jansen kon niets verkeerd doen in NL, maar raakt bij Tottenham geen knikker (bij Fenerbace gaat het nu iets beter).

Op het moment dat het mis gaat, moeten die jongens juist keihard gaan werken. Dat is de enige methode. Kijk naar Depay. In plaats van nog harder trainen, ging die gek doen. Liet Van Gaal echt stikken.

In principe zit het er wel in bij die spelers. Je moet alleen kneiterhard je best doen. Kijk naar van der Vaart, man wat was die goed. Maar eigenlijk was het bij hem al een aflopende zaak rond 2008 dankzij kroketten, vrouwtjes en slechte conditie. En hij was beter dan Sneijder, die wél veel meer uit zijn carriere wist te halen.

Grootste voorbeeld van ultiem hard werken, is Dirk Kuyt. Een goede voetballer, maar absoluut niet bijzonder. Door niet te verzaken en nooit door een ondergrens te zakken heeft hij wel even 6 jaar succesvol gespeeld bij Liverpool.

Dus het zit inderdaad tussen die koppies. Ze zijn niet zo goed als ze denken. Dat ego moet om. Kijk naar Verstappen: staat altijd keurig en professioneel de pers te woord. Kijk dan naar Vilhena of Depay. Dat is tenenkrommend. En die jongens zijn een paar jaar ouder!
Beetje hypocriet dat hij niet wil racen onder onze vlag, stukje successupportertje
Het kan niet zijn dat de Belgen eerder wereld kampioen worden dan de Nederlanders. Dus ik ben voor Denemarken
Mijn sympathie gaat uit naar IJsland. Zo’n klein land (qua inwonertal) en toch zó kunnen presenteren. Petje af voor wat feitelijk niet meer is dan de nakomelingen van een stelletje afgedreven vikingen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).