Hier, de BMW M3 Touring voor stijlvolle zakenmannen

Auteur: , 34 Reacties

In de categorie: "als de fabrikant het zelf niet doet, dan doen wij het wel!"

Recent, voordat we definitief wisten hoe de Alpina B3 eruit zou zien, maakte een reaguurder een goed punt. Toen het verhaal van de BMW M3 Touring en hoe er van de G21 3 Serie Touring wéér geen M-versie zou komen, lichtte @Mennok uit dat de Alpina B3 Bi-Turbo Touring Allrad wellicht een betere auto is dan een M3 Touring ooit zou zijn. Nu we het resultaat hebben, heeft deze reaguurder wellicht gewoon gelijk. De Alpina B3 is bloedstollend gaaf. En krachtig!

De B3 is gebaseerd op de M340i en leent ook diens zes-in-lijn turboblok. In de B3 Bi-Turbo levert hij 462 pk en een hele lekkere 700 Nm. Op de beurs mogen we hem aanschouwen in donkergroen, een klassieke Alpina-kleur. Meer dan 300 km/u aantikken op de Autobahn kan volgens Alpina eveneens in de B3 Bi-Turbo. Serieus, what’s not to like?

De wereldpremière van de B3 Bi-Turbo Touring Allrad op de IAA bracht ons twee versies: eentje met de klassieke veelspaaks Alpina-velgen en eentje met Z8-achtige velgen. Dat is momenteel één van de weinige keuzes in het Alpina-ontwerp, naast @willeme’s verwachting dat de Allrad ook mettertijd ingeleverd kan worden voor achterwielaandrijving. Dat is ook gaaf, maar de Allrad past ook perfect. Net zoals de rest van deze auto. Stiekem is hij perfect.34 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Perfectie
@allroundnoise: wel een zielig klein grilletje….Nee gekheid, deze is inderdaad perfect.
Die “nieuwe” velgen in combinatie met dat donkergroen is wel erg lekker🤤
Doe maar 1, maar dan met velgen die beter te reinigen zijn. 😊
Hij is perfect! Al zouden zilveren raamlijsten niet misstaan.
@dutchdriftking: dat in de plaats van de alpina “striping” over de breedte graag.

En twee uitlaten minder mag van mij ook wel. Voor vier uitlaten komt hij wat mij betreft nog 4 cilinders tekort.
@karhengst: Beiden een twijfelgevalletje. De klassieke striping is verplicht op een e34, discutabel op een e39, en op de huidige is allebei mooi. Wat de uitlaten betreft, de twee uitlaten van het M pakket zijn denk ik perfect :

https://i.ibb.co/YXNvC5n/download.jpg

Maar als je Alpina lief aankijkt dan kan dat vast wel.
Oh, wat is dat groen lekker.
Striping eraf en andere velgen eronder en het is een droom op wielen.
De klassieke stickerset zou ik zelf achterwege laten, maar verder echt een droomauto.
Een alpina kun je totaal niet met een bmw m vergelijken. 2 totaal verschillende auto’s.
@maotje: beide gebaseerd op een BMW 3-serie, beide meer vermogen, beide een tandje duurder. Ik kan ze prima vergelijken hoor.
Ze spreken alleen een ander publiek aan. Alpina wil een gt bouwen en M een circuit-auto voor de openbare weg. Maar juist deze auto’s zijn interessant om te vergelijken.
@bakboord1: totaal verschillend. De ene puur en onbehouwen sensatiezoekend en rauw. De ander verfijnd smooth en gebaseerd op luxe.
Totaal verschillende karakters
@maotje: kijk eens aan, nou heb je toch mooi een vergelijk gemaakt ;)
Hebbe, hebbe, hebbe
Die voorspoiler zou ik mooi stallen bij de strooiwagens van Rijkswaterstaat. Mijns inziens een beetje te veel van het goede.
Heel gaaf, en voor mij toch ook met chromen raamlijsten en het achterwege laten van de stickers. Moet wel zeggen dat ik in deze tijd 500 pk of meer ook passend had gevonden voor dit model.
alsjeblieft BMW, Als je deze Alpina ziet dan zie je zelf toch ook wel in dat je de voorkant van de 4-serie en toekomstige M3 & M4 ook zo moet maken.
@SpeedGeek: goh ik ben juist minder enthousiast over de voorkant, ik vind het jammer dat ze de M bumpers als basis gebruiken i.p.v. de standaard bumpers zoals voorheen. De achterkant vind ik dan weer perfect! Overall een hele mooie wagen! Ik ben 99,9% overtuigd, nu nig ff sparen!
Super mooie auto, gave kleur ook… Dashboard.. tja, dat is toch wel een beetje gedateerd tov de andere Duitsers hoor…
Hebben hebben hebben. Jezus wat lekker!
Zie dat andere artikel en de comments, de motor komt niet van de M340i (B58) maar is op basis van het toekomstige M3 blok (S58).
Ik lees hier vaak dat Alpina ouderwets is. Met oude kleuren, striping, wielen, enz. Ik vind het prachtig. Zowel de oude als de nieuwe Alpina’s.
Maar deze voorbumper gaat mij iets te ver. Lijkt wel van een RS6 te zijn gestolen.
Doe mij die maar. Mét dekoset
Grappig: allerlei fanb0is struikelen op diverse fora over elkaar heen om te benadrukken dat Alpina toch echt een merk is, en nu staat zo’n ding doodleuk met ‘BMW Alpina’ op zijn kentekenplaat op een autoshow te glimmen.
@vaakbenjetebang: grootste asset van Alpina, de productielijn van BMW.
Jezus porno dit ontzettend chique!
Ik vind groene auto’s helemaal niks. De alpina striping zou ik altijd achterwege laten en de alpina lip met ‘alpina’ vind ik ook niets.

Maar in dit geval … allememachies wat een dik apparaat!
Doe mij die maar, in het groen, met Alpina striping, Alpina op de lip, En de klassieke Alpina velgen.

*kijkt op spaarrekening*
Hmm, misschien een 1:18 versie …
Aftermarket bak.
Ik zal tegen het zere been van de Alpina-puristen aan trappen, maar voor mij graag zonder striping, achterramen iets tinten en zilver/zwarte remklauwen! Voor de rest is hij af!

De kleine wijzigingen in de Alpina velgen en de voorbumper vind ik eindelijk fraai ogen👌
Staat er niet gewoon 1 auto met verschillende velgen aan de linker en de rechter kant? Spiegel erbij…
@kempenaer: viel mij ook op, ben er vrij zeker van.
@kempenaer: twee versies, één auto :)
Oh wauw, wat BMW niet wil maken en Alpina hier gewoon laat zien echt geweldig. In deze kleur met striping graag voor mijn deur zetten. Velgen maken niet uit, maak ze iedere week wel netjes schoon.
Stickers en type aanduiding eraf, ALPINA letters van de bumper, mat-chromen raamlijsten erop en klaar is de perfecte 3 touring.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).