Hier, een gave Tesla Roadster wallpaper

Auteur: , 47 Reacties

Tesla deelt nieuwe afbeeldingen van de Roadster, rijp voor je achtergrond.

Roadster achterkant

Het lijkt een trend te zijn onder elektrische autofabrikanten: je aandrijflijn is futuristisch, dus moet je auto dat ook zijn. Het resulteert in ietwat omstreden vormgeving, zoals bijvoorbeeld Jaguar, Opel, Mercedes en sinds vanmorgen de aanvoerder BMW al voordeden. Om een lage Cw-waarde te realiseren, maar ook om een beetje een design-statement te maken. In het grootste deel van de gevallen zijn wij er nog niet helemaal klaar voor.

Tesla heeft daar geen last van. Musk harkte namelijk voor het ontwerp van de ‘nieuwe generatie Tesla’, bestaande uit de Model S, Model X en Model 3, de ontwerper Franz von Holzhausen binnen. Deze Duitse, eh, Amerikaanse tekenaar komt bij Mazda vandaan, waar hij zijn naam zette onder een aantal gave concepts. De Kabura en Furai komen allebei van Von Holzhausen zijn hand af. Het CV is compleet en dat bewijst hij bij Tesla nogmaals.

Opvallend is dat zijn eerste huzarenstukje, de Model S, redelijk tam is. De Furai is een heftig ding en ook de Kabura zit vol met kekke designfeatures. De Model S is een doorsnee auto. Uniek en toch alsof er niks bijzonders aan is. Het werkt eigenlijk best goed. Tot op de dag van vandaag is de Model S een strakke auto. Voor de Model X en 3 wordt gekozen voor wat meer functionaliteit, waardoor die wat meer de ‘omstreden-EV’ kant op gaan. Maar Von Holzhausen neemt revanche met de Roadster.

Roadster bergweg

De heftige specs van de Roadster zijn al meerdere keren behandeld, maar het design mag wat mij betreft ook wel eens benoemd worden. Wat een knappe auto is het! De vorige Roadster was eigenlijk een veredelde Lotus Elise, de nieuwe Roadster was vanaf de eerste lijn op het papier een Tesla. Passend in het familiegezicht, strakke lijnen met geen gekke design-dingetjes en vooral ingetogen. Op papier rijdt een Roadster auto’s als de Koenigsegg Agera RS eruit, terwijl die in zijn laatste gedaante nogal veel aerospul heeft. Musk mag trots zijn op het werk wat Von Holzhausen geleverd heeft.

Roadster bergweg

En zo te zien is hij dat ook wel. Tesla slingerde de drie afbeeldingen hierboven de wereld in en bewijst nogmaals dat de auto gewoon echt goed ontworpen is. Vooral in het wit ziet de auto er erg puik uit, al mag de achtergrond er ook wezen. Mocht je het nou met ons eens zijn, dan hebben we de afbeelding hieronder in wallpaper formaten. Gratis en voor niets.

PC of laptop:
1280×1024
1440×900
1600×900
1600×1200
1680×1050
1920×1080
1920×1200
2560×1080
3840×2160

Mobiel:
750×1334 (iPhone 6, 7, 8)
1080×1920 (iPhone 6, 7, 8 Plus)47 reacties

Toegegeven, het ziet er als een leuk ding uit. Maar ik knap af op wat het aandrijft.
@tge1: totdat je erin gereden hebt. Dan ben je gauw klaar met de vroemvroem autootjes
@lippie: mag allemaal wel effectiever zijn zo’n elektromotor, maar niets klinkt mooier dan een lekker blok dat in toeren klimt! Althans dat vind ik dan… Helemaal het aanzuiggeluid door ITB’s of een Weber.
@maxidyne: zet je je favoriete spotify autogeluidenset op.
@lippie: Ik stel me voor dat het rijdt alsof je optrekt in de Space Mountain. Leuk voor een keertje, maar ik heb liever geleidelijke koppelopbouw en het bijbehorende adrenaline opwekkende geluid.
@lippie:
…aldus een tevreden Model S rijder
On topic:
Wat is er zo “roadster” aan dit model? Dat er een dak-paneel als kofferbakmat gebruikt kan worden? Ik zal ‘t bij het verkeerde einde hebben, maar is dit niet meer een Targa-model?
@tge1: mij lijkt bv een agera een stuk leuker om te rijden.
Maar moet eerlijk toegeven dat ik in geen van beide gereden heb.
Jij wel natuurlijk.
@hplh: Helaas niet. Maar iets waar ik op afknap ga ik ook niet proberen. Een naar zweet stinkende vrouw ga ik ook niet versieren… ;-)
@tge1: dus jij knapt af op een agera?
Bijzonder.
@hplh: Ik knap trouwens ook af op mensen die niet begrijpend kunnen lezen. ;-)
@tge1: zie nu dat ik op de verkeerde heb gereaguurd.
Bedoelde het op het onderstaande bericht van jou.
Kan er iemand een maken voor 21:9 schermen ook? :-p

2560 x 1080 of 5120 x 2160
@galgootje: staat erbij!
@720s: thanks! ;-) alleen op linkerscherm dan :-P
Damn, wat een lekker ding!
Jullie laten het lijken alsof Franz enkel is binnengehaald voor de roadster, maar hij heeft alle Tesla’s tot noch toe getekend. Zeer verwarrende zin…
@Fritskee: Musk harkte namelijk voor het ontwerp van de ‘nieuwe generatie Tesla’, bestaande uit de Model S, Model X en Model 3, de ontwerper Franz von Holzhausen binnen.

Best duidelijk
Gaaf ding hoor. Ik denk trouwens dat er niet veel mensen zijn die Tesla’s qua design lelijk vinden, of zit ik daar fout? Het is meer het seksloze van een elektrische aandrijflijn. En wat dat betreft staat in dit artikel zo’n typische opmerking, ‘is sneller dan blbla’. Tuurlijk. In een rechte lijn. Waar denk je dat die Koenigsegg z’n aerodynamica voor heeft? Sowieso omdat het ding nog ff door stampt bóven 200 en bij die tempi ook nog wel een bochtje durft te nemen… Er zit wel meer lol in auto’s dan alleen maar rechtdoor te planken…
@davelepeef: deze stampt ook door tot boven de 400!!!!
@kobus1967: yes op een dragstrip. Die agera die rijdt ff 300 op de groene hel.
@peug206: En waarom zou die Tesla ook geen 300 op de groene hel halen?
@SimonMc: downforce vs cw waarde. Ik ben liever bestuurder dan piloot…
@peug206: rocketpower!
@kobus1967: aaah weet ik veel waar ik over praat…
@davelepeef: er is niet zo verl mis met Tesla’s. Afwerking kan beter (maar wordt ook telkens beter). Prestaties zijn zeer goed, actieradius is uitstekend, exterieur is behoorlijk fraai.

Fit, finish en fanboys zijn de enige nadelen ;-).

Oh, en ik vind die Musk een creep.
@willeme: Afwerking is misschien ook een puntje ervaring, zo lang draaien ze natuurlijk niet mee en onderdelen die reeds in productie zijn herzie je niet zo snel. Wat dat betreft is het dan wel vreemd dat die elektronica in de aandrijflijnen zo ontzettend goed schijnt te zijn. Beetje de tijd geven dan komen ze er wel. Totdat ze met elektrische auto’s van BMW en Mercedes om de oren gemept gaan worden… Musk is een kwibus. Hij zal vast ergens briljant zijn maar compenseert dat weer een beetje door een soort onbenul op andere vlakken. Maar daar schijnen meer hoge Amerikanen last van te hebben…
@davelepeef: als ik zie wat BMW en Mercedes tot nu hebben gebracht en in de nabije toekomst gaan brengen, hoeft Tesla zich geen zorgen te maken
@davelepeef: je begrijpt dat elektromotoren er echt al jaren zijn en bijna alle kennis ervan vrij beschikbaar? Als Musk een elektromotor had gebouwd die constant stuk ging had de wereld hem flink uitgelachen.
@gasskaas: he begrijpt dat er wel meer bij komt kijken dan een elektromotor en dat juist die layout bij Tesla praktisch universeel geroemd wordt? Als Musk dat niet zo goed voor elkaar had, had inderdaad de wereld hem uitgelachen.
@davelepeef: Nee ik begrijp niet dat er meer nodig is dan elektromotoren.
@willeme: Musk wordt vaak bekritiseerd. Engerd heb ik hem nog niet genoemd zien worden. Toelichting?
@davelepeef: Deze en de huidige roadster vind ik er zeker leuk uitzien. De Model S en Model X vind ik volledig uit proportie en aartslelijk en de Model 3 heeft een eendenbek voorzijde. Ik vind ze gedrieën niets.
@davelepeef: ik vind ze binnenin vooral ontgoochelen. Zat laatst in model S en model X en amai ik verschoot me. Los van het scherm dan, wat een kale doos. En dan zo knoppen uit een Mercedes R klasse van zoveel jaar geleden.
Is deze er ook in portrait te krijgen voor de mobieltjes? 😊
@gulli: 90 graden draaien
@gulli: ik zou hem kunnen resizen maar dan blijft er weinig van over. Maar goed, welke resolutie heeft je telefoon? Ik kan het altijd proberen.
@720s: nee hoor doe geen moeite, staat momenteel mijn eigen tweewieler op te shinen dus die zal niet snel verwijderd worden. Was ook maar half serieus! Thx!
1334×750 mocht je toch inspiratie hebben (iPhone 7)
@Gulli: ik zal eens kijken, heb zelf ook wel interesse, alleen ik heb de iPhone (8) Plus, net weer andere resolutie denk ik.
@720s: die is netjes 1080×1920
@gulli: Ik heb beide groottes er even bij gezet!
Wel een heel gaaf ding om te zien. Mooi clean design en een goede inagebuilder.
“Om een lage Cw-waarde te realiseren, maar ook om een beetje een design-statement te maken. ”

Als je dan refereert aan de nieuwe BMW, de Audi en de Mercedes, klopt dit echt niet. Kijk naar het front van deze 3 auto’s en je weet meteen dat die voor marketing zijn ontworpen, niet voor cw waarde. Vervangen van zijspiegels door camera’s is dan een druppel op een gloeiende plaat.
@pramm: dat is eigenlijk precies wat de zin erachteraan probeert te zeggen. De meeste auto’s hebben tegenwoordig op zich een goede Cw-waarde, elektrisch of niet. De esthetische foefjes die een EQC of e-Tron onderscheiden van een GLC of Q8 zijn inderdaad niet enorm bevorderend voor de Cw waarde, maar jouw voorbeeldje over de spiegels is meer dan een druppel op een gloeiende plaat
Ben erg benieuwd naar de definitieve versie: hoe gaat de positie van de ruitenwisser van de voorruit eruit zien en hoe gaat men om met de buitenspiegels en de regelgeving er van?
Erg mooi en clean design.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).