Hier wint de kleinere politieauto aan populariteit

Auteur: , 17 Reacties

Oom agent in een Smart. Lachwekkend of de normaalste zaak van de wereld?

Smart

In New York trotseren agenten van het New York Police Department weer en wind in kleine Smartjes. Toen bekend werd dat de politie van de grootste Amerikaanse stad zich ging vervoeren in deze stadsauto’s werd er gemengd gereageerd. Sommigen vonden het belachelijk, anderen vonden het schattig.

Het politiekorps is echter zeer tevreden over de tweezitter. Er stond al een bestelling open voor 150 nieuwe exemplaren, maar deze order werd uitgebreid met nog eens 75 Smarts, schrijft The New York Times.

De Smartjes geven de politie een vriendelijker imago. Bovendien zijn ze goedkoop in aanschaf en voordelig in onderhoud. De NYPD zet de politieauto’s in voor kleinere klussen. Het onbreekt de tweezitter aan een sirene, maar er zit wel een zwaailicht op. Bovendien kan een arrestant niet mee in de auto. Voor het zwaardere werk beschikt het korps van New York onder andere over een Dodge Charger en de Interceptor.17 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Tja Amerikanen gaan echt niet fietsen en dan is een for2 een prima alternatief. Snel en super wendbaar in de stad. En Smart blijft gewoon een soort statusloos geval wat in dit geval best positief is.
@imaginenl: : http://www.streetsblog.org/2012/05/16/nypd-bike-patrol-its-officially-a-trend/
@pomoek: ze doen het wel! Nu nog een gezonder dieet om het er wat sportiever uit te laten zien
Dit is toch gewoon praktisch in zo’n metropool? Goede keuze, zien er nog leuk uit ook
Zodra die Yankeenese wouten uit hun Smart stappen en weer wat onschuldige Afro-Amerikanen neerknallen, denk ik dat het rijden van een klein autootje bar weinig verandert aan het imago. Je weet tog….
Mokum reed ooit Kever en 010 ooit DAF 33.
De Smart geeft idd een vriendelijker uitstraling en kan weer op plaatsen komen waar de grote jongens het nakijken hebben.
En het echte leven is niet aols gone in 60 seconds, noch het origineel, noch de slappe remake!
Gelukkig zijn die golfkarretjes waarmee ze rijden niet lachwekkend…
Prima oplossing in een drukke stad hoor!
Not so smart *padum tsss*
Nu maar hopen dat die smarts niet in zo’n gat in de weg verdwijnen. Wat een slecht wegdek hebben ze daar in NYC and beyond.
Als ze deze vervangen is het in ieder geval een hele vooruitgang! http://www.neeerd.com/img/imgAlbumes/4334/9624/0015_fZVFMS58-autos-policias-autos-gente-mundo-policia.jpg
@suheyl: Dat is inderdaad het geval, haha
Beetje de fietspolitie maar dan van de us
Is toch een prima auto voor in zo’n grote stad? Snel, wendbaar en je kan er overal komen.
Ipv een smart hadden ze bijvoorbeeld beter geïnvesteerd in snelle moto’s. Even snel (zelfs sneller), meer wendbaar en last but not least heeft een sirene!

Maar langs de andere kant snap ik ze wel, die agenten moeten hun maaltijden van Dunkin’ Donuts ook op hun gemak kunnen eten in een verwarmd dingetje,
@misterdrogba: Er kán wel een sirene op een smart. Maar daar hebben ze bewust niet voor gekozen. Net zoals er geen sirene op een politie fiets zit, maar wel een fietsbel.

Vriendelijkheid ging ’t om. “Woopwooop it’s the sound of da Police” is dus net wat ze niet zoeken, met die vrolijke smarties. In je motorpak, met helm en met een dikke Harley of Buell onder je reet kom je waarschijnlijk een stuk minder vriendelijk over….
Het lachen vergaat je letterlijk als je neergeknald wordt :)
Herinner mij nog de vlog van Casey Neistat waarop hij aan het lachen was met deze autootjes in NY…
Kreeg toen veel reactie van zijn volgers omdat hij zich zogezegd laagdunked uitliet over de politie…
Murica…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).