Hoe Bugatti vorige week het hele internet voor de gek hield

Auteur: , 29 Reacties

Hier kunnen we best om lachen: door slimme timing en door te vertrouwen op de blog-o-sphere die sneller conclusies trekt dan Dany Bahar concepts in elkaar kan knutselen, heeft Bugatti iedereen en zijn tante vorige week op een dwaalspoor gebracht. Niet de Chiron zit er aan te komen, maar een andere supercar.

Vorige week dook vanuit de VS een korrelige foto op van wat waarschijnlijk de nieuwe Bugatti Chiron is, ten tijde van het Pebble Strand Concours d’Elegeance. Waarschijnlijk kregen de lucky few een privévoorstelling. Bugatti werkte verder mee aan de hype door na Pebble Bech enkele modellen met een obvious afdekhoes op het vliegveld te stallen.

Ongeveer tegelijkertijd werd een pompeus teaserfilmpje de wereld in geslingerd, vergezeld door een voice-over die volzinnen spuit waar ze bij Rolls-Royce’s PR-tak nog een puntje aan kunnen zuigen. Alleen de goedgevonden hashtag #imaginEBugatti was wat we kregen om mee te puzzelen. Door deze kunst van het weglaten te hanteren voedde Bugatti allerlei speculaties (Chiron? Electric Bugatti?), waar ze in Molsheim ongetwijfeld even flink om hebben gegniffeld.

Want wat blijkt: de maker gaat eerst een virtuele racer maken voor de Gran Turismo-omgeving. Afgaand op de eerste vorm die we hierboven zien lijkt het ons het beste als het ding bestuurd gaat worden door Anakin Skywalker. Of de Bug ook net zo snel de Nordschleife lapt als de SRT Tomahawk is een vraag die nog openstaat.

Overigens betekent dit niet dat de Chiron uitgesteld wordt, we verwachten in 2016 een eerste kennismaking met de Veyron-opvolger te maken. Een datum voor de marktintroductie is nog onbekend.29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dacht dat Duitsers geen humor hadden?
@JamesBond007: Alleen bij opel niet.
@gerjanm: ik dacht juist dat Opel de grap van Duitsland was…
@flutterby: Als je de grap bent, heb je de humor nog niet onder je kont!
@JamesBond007: Officieel Fransen toch? Alhoewel, de enige Fransman die bij Bugatti werkt zal in de keuken staan..
@JamesBond007: bugatti is Frans ;)
@rolov: Bugatti zelf was Italiaans :D
@strating: En dat merk is dood, qua origine is het idd Frans/Italiaans maar het opgepikte door VW in de 21ste eeuw is zo Duits als het maar kan.
@rolov: net zo Frans als dat Seat Spaans is zeker? :)
@JamesBond007: bugatti is toch frans.
@marc94: klopt van origine maar het is wel een product van VAG pur sang
@JamesBond007: ja was ook cynisch, zie alleen nu pas dat de orginaliteit mij al vervlogen was voor ik het plaatste.
Zal vast niet voor Ettore Bugatti staan…
Het logo van Bugattie is EB dus de veyron was ook electrisch wordt geconstateerd in dit bericht? Gewoon van Ettore Bugatti
@thimochand: Of voor Edonis en B Engineering die de EB110 in elkaar hebben gedraaid. Je weet dat veel bugatti modellen of prototypes de code EB mee kregen?
ik haat die tomahawk op gt6, met zn 0-100 in 1.2 seconden en een top snelheid van boven de 600 (uitgetuned) komen ze altijd de hele online vernaggelen.
@gwnbmw: jep, bij mij ook altijd, en rijden kunnen ze ook niet
Maar waarom denken we nu ineens dan dat er geen Veyron opvolger komt?
Ik zie niet echt het verband tussen het presenteren van een auto voor een computerspelletje en het wel of niet maken van een opvolger van de Veyron.
Ze hebben toch ontkend dat er een opvolger komt bij VAG? Dan komt er dus WEL een opvolger, simpel zat. Misschien niet nu direct al, maar hij komt er heus wel.
Of ben ik nou helemaal in de war?
@stationcar: Lees het artikel nog eens ;-) Er staat namelijk dat de Chiron “gewoon” in 2016 komt, dus er is niks gecanceld of uitgesteld.
@Edge:
Mmm, oja, wat kan ik slecht lezen :-)
Haha, gewoon weer een hele mooie PR stunt. Er komt een nieuwe Bugatti, maar hoe wat waar, dat horen we nog.
Ik denk dat dit geen PR stunt is, maar gewoon traditioneel aluhoedjeswerk. Een privéintroductie van de Chiron aan potentiële klanten kan prima, namelijk. Het gebeurt wel vaker bij dit soort wagens dat klanten een paar maanden eerder al mogen kijken. Die Vision GT staat daar gewoon los van en is qua timing gewoon een beetje ongelukkig, lijkt me. Bugatti is nooit echt van de PR gimmicks geweest, dus ik zie niet waarom ze dat nu wel moeten doen.

Verder: vestuurd worden door Anakin Skywalker? Ik denk dat we hier gewoon kijken naar een onderdeel, een motorkap ofzo.
Qua onderdeel heb je denk ik gelijk, het is de motorkap die aan de achterkant komt te zitten, met sparingen aan de rechterkant op de foto waar de ?vleugel?deuren in passen of waarin de voorruit overloopt. Ofzo.
GranTourismo concepts…. Ik kan op die manier ook een auto maken die in 0,3 seconden naar de 100 gaat, mach 3 gaat en met 500 G door de bochten knalt. Ze slaan natuurlijk echt helemaal nergens op. Al zijn er wel een paar serieuze die echt prachtig zijn, zoals de Citroen GT.
Op GTplanet staat een filmpje van een klassieke Bugatti in Gran Turismo… https://www.gtplanet.net/bugatti-drops-more-gran-turismo-hints/
Slechtste artikel ooit van sir_smokalot, vol insinuaties die vermoedelijk niet kloppen. Presentatie GranTurismo concept staat compleet los van introductie Chiron op Pebble Beach, niks dwaalspoor. EB staat gewoon voor Ettore Bugatti. Foto GranTurismo concept is gewoon onderdeel. Geeft niet hoor, meestal vind ik je artikelen geniaal, een keer een losse flodder moet kunnen.
Je klanten in de maling nemen…
Maar het zou toch ook zomaar kunnen dat de opvolger van de Veyron op de IAA staat omdat Bugatti daar een stand heeft.
Ik zie een poepschepje?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).