Hoe deze BMW-rijder asociaal gedrag tot een kunst verheft

Auteur: , 56 Reacties

Waar we altijd dachten dat Canadezen zo'n beetje de meest laidback mensen op aarde zijn, brengt de dude in dit verhaal ons ernstig aan het twijfelen.

BMW 7-serie parkeerfittie

Goed. Je hebt net je E38 7-serie tot aan het laatste boutje laten restaureren. Daar ben je trots en zuinig op, dat zal verder niemand je kwalijk nemen. De eigenaar van deze Bimmer vond ’t echter nodig om consequent meerdere parkeerplaatsen te bezetten, uit angst voor openslaande deuren van andere auto’s. Hier begint onze dick-o-meter al te piepen.

De held, Don corns op bimmerforums.com, parkeerde onlangs z’n trots op een volstrekt lege parkeerplaats bij de sportschool en jawel; ook nu gebruikt hij zoals je ziet meerdere vakken. De eigenaar van de pickup op links wilde ‘m graag een bescheiden lesje leren en zet z’n bakbeest vlak naast de Siebener. Let wel: zonder de BMW ook maar het kleinste krasje of andere ongein te bezorgen.

Maar dan…

Don corns komt terug, ziet de pickup en gaat compleet berserk. Op de pickup staat toevallig het nummer van een bedrijf en een telefoontje later wordt beloofd dat de truck zo snel mogelijk aan de kant wordt gezet. Na enkele minuten zonder actie grist de inmiddels withete BMW-eigenaar een honkbalknuppel uit z’n kofferbak en ramt de zijspiegel van z’n buurman eraf. Sowieso al een domme actie, maar de pickuprijder was zo slim om het kenteken van de 7-serie te noteren.

Even later kreeg de dader in dit verhaal dan ook een belletje van de popo met de vraag wat de lompe paybackactie te betekenen had. Don corns wast z’n handen in onschuld, kruipt in de slachtofferrol en vraagt nu op het forum wat z’n juridische mogelijkheden zijn. De reacties zijn vrij priceless, dus wie met een lach op het gezicht z’n bedstee in wil kruipen moet vooral hier even kijken. (h/t Jalopnik)

Moraal van het verhaal: Canadezen zijn best vriendelijk, maar lang niet allemaal.56 reacties

Als je die auto gaat restaureren gaat er bij mij al een lampje branden.

Het petjes lampje..
@nord: De e38 is een dijk van een wagen, zo worden ze niet meer gemaakt. En ik snap dus heel goed dat iemand zo’n auto wilt restaureren. Maar als je er zo zuinig op bent, dan moet je de auto gebruiken voor zondagse ritjes. Niet voor dagelijks gebruik.
@nord: Vooroordelen zijn toch wel erg op deze site. Iedereen heeft een bepaalde liefde voor auto’s. Niet iedereen is 23 met een petje.
In het geval van deze BMW-eigenaar misschien wel trouwens.
@rickpetrolhead: mag ik vragen welk hoofddeksel u blieft, mijn lampje ging alweer branden.
@nord: niks mis met een nette E38 hoor. Prachtige auto’s met goede techniek, goed comfort en, indien in nette staat, een erg chique uitstraling. Ik geloof dat je in de war bent met E36 3-series…
@ej20g: niemand restaureert zo een ding .. Helemaal niemand .. En zeker niet tot het laatste boutje .. Dat is gewoon klinkklare onzin ..
@lincoln: blijkbaar toch iemand. Een eikel weliswaar, maar die tellen ook mee als mens toch?
@ej20g: een paintjob en nieuwe banden is geen restauratie ..
@lincoln: het is een auto van nog geen twintig jaar oud. Wat kun je er aan restaureren? Nieuwe kabel voor de autotelefoon? Nieuwe gordels?

Of is die Canadees een ‘AutoBild’ gaan doen en heeft ie alle onderdelen los gehaald en alle inferieure onderdelen gaan vervangen?

Ik ben bang dat mensen het verschil niet zien tussen restaureren en een grote beurt met de boel bijspuiten ;-) gelukkig hebben we @lincoln nog ..
@ej20g: er is een verschil tussen restaureren en renoveren…
@ej20g: ik zit maar wat te jennen, ik rijd een Italiaan dat reeds roestte in de folder. Dat is nog erger dan een petjesmobiel.
@nord: lichtelijk jennen hoort erbij zullen we maar zeggen dan.
Honkbalknuppel is overdreven, maar als je je auto zo dicht tegen de deur van de ander zet dan vraag je er natuurlijk wel om, al is het maar om krassen. Sommigen kijken namelijk nergens naar en butsen die deur gewoon open.
@alcantara: Maar vind je dat nog steeds een reden om iets met die pick-up te doen dan?
@alcantara:
Kan niet wachten op die in/uit parkeer optie van de nieuwe 7, heb je van dit soort geneuzel geen last meer.
De man van die pickup zal wel raar kijken als je je auto even met je aftandbediening naar achteren zet.
@alcantara:
Ja, en als je 2 parkeerplaatsen gebruikt vraag je nergens om. Denk dat het risico op bewust aangerichte schade groter is als je 2 vakken gebruikt dan de per ongeluk aangerichte schade als je 1 vak gebruikt.
@alcantara: nou ja strakke actie, doe ik ook steevast bij de intratuin. altijd druk, ik zorg wel dat ik in mijn eigen vak sta. Soms klap ik nog de spiegel in van mijn buurman omdat ik anders niet in het vakje pas. Neem je verlies en stap gewoon aan de andere kant in
‘Man man man… Kansloos dit’ – Rob Geus
Hoe krijg je het in je hoofd. Als je zuinig bent op je eigen auto, dan snap je toch ook dat je van de wagen van een ander moet afblijven?
@dutchdriftking: Ehhmmm, nou blijkbaar niet dus. De grap is dat hij ook na lang nadenken nog steeds vind dat hij gelijk heeft. Dit lijkt me wel iets voor de Rijdende Rechter eigenlijk ;)
Wat een driftkikker, is ie koning van de weg ofzo? Gedraag je, idioot.
Heerlijke reacties daar op het forum! Als je je gelijk wil halen terwijl je geen gelijk hebt, kun je zulke reacties verwachten.

Overigens snap ik heel goed dat je je auto, zker na een restauratie, zo lang mogelijk strak wil houden. Deukjes en krasjes zijn (helaas) niet te voorkomen. Dat onvoorzichtige mensen daar vaak de oorzaak van zijn, is ook een feit. Dat geeft je echter niet het recht om op twee parkeerplaatsen tegelijk te parkeren. Als je dan toch zuinig bent op je auto, kun je het best proberen om altijd op een hoek te parkeren en dan zo dicht mogelijk langs de stoep op. Dat doe ik ook en ondanks dat mijn auto vrijwel altijd op drukke parkeerplaatsen staan, heb ik nog geen deukje of krasje opgelopen. Het helpt daarnaast ook om, als dat mogelijk is en er geen parkeerplaats op een hoek vrij is, je auto naast een nieuwe (dure) auto te zetten. Die mensen zijn vaak zuiniger op hun auto. Zo doe ik het altijd en dat werkt uitstekend…
@ej20g: “je auto het liefst naast een dure auto zetten” Man, ik dacht dat ik de enige was met dit briljante idee :p
@ej20g: Inderdaad, liefst naast een dure auto, of een auto die overduidelijk van een echte autoliefhebber is. Nog een tip, nooit naast een auto zetten die vooruit ingeparkeerd staat. De kans is dan veel groter dat degene die naast je staat bij het wegrijden je auto raakt. Bovendien is het al een teken dat degene die naast je staat niet zo handig is met de auto, want vooruit inparkeren is wel de meest onpraktische methode.
@moveyourmind: ook met jou ben ik het volledig eens, op alle vlakken. Ik vraag me altijd af waarom je vooruit in zou willen parkeren. Dat doe ik alleen als het niet anders kan (schuine parkeervakken) of als ik met de Seicento op een lege parkeerplaats even snel moet parkeren (dan heb ik toch geen last van andere mensen). De Volvo heeft op normale parkeerplaatsen nog nooit met de neus eerst gestaan, achteruit inparkeren is inderdaad veel makkelijker.
@moveyourmind: buitenspel uitleggen en uitleggen om niet vooruit inparkeren: 2 dingen die je geen vrouw uit kan leggen.

Op mijn werk hebben we een strip van 30 parkeerplaatsen, zijde aan zijde naast elkaar; vrij krap; maar genoeg ruimte om er recht in te rijden.
Er is ook geprobeerd om de mensen uit te leggen: 1ste parkeert voorwaards, volgende achterwaards. Passagiers kanten dicht tegen elkaar aan; heb je aan bestuurders kant genoeg ruimte.
Let wel, een Banking-software IT company: vrijwel iedereen heeft een master of een PhD hier.
Wat denk je dat er gebeurt?
Mensen zien dat de laatste in de rij vooruit is ingeparkeert -> slaan ze er 1 over en parkeren ze ook naar voren in. Vaak scheef. Hele concept in de soep.
Ik zet mn auto tegenwoordig verder op neer: na deuken in mijn deuren en zelfs een schaaf over mijn achterbumper.
@gregorius: Jammer dat dat systeem niet werkt, want op zich goed bedacht. Wel te verwachten, want veel mensen geven geen zier om hun auto. Laat staan om die van anderen. Met een paar putjes en krassen op verschillende plekken heb je zo voor honderden euro schade aan je auto.
@ej20g: Als je je auto gebruikt als gebruiksvoorwerp, dan moet je ook kunnen accepteren dat er af en toe wat lichte schade op komt. En anders koop je maar een 5e-hands Toyota Aygo voor de boodschappen.

En als je dan toch vind dat je af en toe twee parkeerplaatsen in moet nemen, dan moet je ook begrijpen dat anderen zich daar aan ergeren. De eigenaar van de pickup truck doet dat eigenlijk nog op een vrij sportieve manier, hij maakt niks stuk maar maakt wel een statement. En onze honkbalknuppelaar kon blijkbaar wel via de passagierskant bij z’n honkbalknuppel maar vond het teveel werk om via de passagierskant naar z’n bestuurdersstoel te kruipen. Ik vermoed een zwaar geval van obesitas, en anders een typische labbekakker.
@potver7: ik ben het helemaal met je eens hoor, de eigenaar van deze 7-serie is er nog goed vanaf gekomen.

Overigens zit mijn auto onder de deukjes en krasjes, maar ik zeg dan altijd dat er niet méér bij hoeven te komen. Zo wordt de auto in mijn bezit in ieder geval niet lelijker…
BMW-rijders, zo kennen we ze weer. Niks out of the ordinary.
Soms vertrouw ik de auto die naast me geparkeerd staat ook niet, maar dan maak ik gewoon een foto van die auto. Twee parkeerplaatsen innemen en een honkbalknuppel voor de auto ernaast is een beetje gek.
This calls for a double facepalm.
moet wel hoax zijn
haha in mijn ogen typische bmw gedrag. 1 reactie van een politie man is priceless, voor de rest geweldige reacties!
@toeter11: nou nou .. Typisch BMW gedrag icm sportschoolkneus gedrag .. (Sinds ik een e39 en E34 bezit) ..
Ik heb ooit een smetteloze Audi Cabriolet 2.3 in moeten ruilen (voor een Espace, meneer z’n testikels waren ineens erg actief).

Bij het inspecteren voor inruil kijk je altijd na schade. En ik kon niets vinden, wat erg opmerkelijk was, want de auto was al 9 jaar oud. Echt helemaal niets. Toch even gevraagd hoe hij dat deed. Het antwoord was simpel, hij was bang dat anderen met hun deuren de lak van zijn Trotse Teutoon zouden beschadigen. Daarom parkeerde hij zijn altijd zo ver mogelijk van de andere auto’s. Je moet dan altijd wat verder lopen, maar de schade blijft beperkt. Dat, en de auto elke week met de hand wassen en eens in de zoveel tijd in de poets zetten en je auto blijft zo mooi mogelijk. Ik volg zijn voorbeeld nu ook met de Soeb ;-).

Onbegrijpelijk dat die BMW rijder voet bij stuk houdt dat hij het sclachtoffer is.
@gtwillem: auto in de lengte richting parkeren is ook handig? Bumperschade blijft vaak beperkt totkrassen en dus easy fix itt tot deukjes..
Ik zet mijn auto altijd overdwars .. Kan er tenminste niemand naast staan ..
@lincoln: mja, met een Lincoln heb je ook vrij weinig keuze eigenlijk. Maar heb je wel een setje bull-bars voor- en achterop om die leiperds af te straffen die hem dan vlak vóór en vlak achter je auto parkeren?
@potver7: daar hadden ze in 1977 een uitvinding voor .. Bumpers .. Je weet wel .. Die dingen die ergens in de jaren 90 uitgestorven zijn ..
Het is maar een auto. Overdreven gedoe allemaal om wat verf.
@W115: autoblog.nlers zijn minstens zo spastisch met hun o zo geliefde stukje verpakkingsmateriaal ..
Toen ik de eerste post last van de driftkikker in kwestie, was ik er redelijk van overtuigd dat het wel een grap MOEST zijn, of een “troll” zoals men zo’n zaken hedendaags noemt.

Niemand gaat zomaar eventjes doodleuk verkondigen op een forum, dat ze toch wel een hele 10 minuten hebben gewacht op de eigenaar om z’n auto te verplaatsen, na hem opgebeld te hebben.

Toen zijn geduld op was, heeft hij vervolgens z’n eigen auto schadeloos kunnen verplaatsten en heeft hij dan nog maar eens even een baseballknuppel genomen en een zijspiegel eraf gemept, om hem “een lesje te leren”.

Vervolgens komt de politie aan z’n deur, omdat die andere zo slim was om de nummerplaat te noteren, “in case of”, en vertelt ie gewoon doodleuk wat hij gedaan heeft, en voelt zich gewoon slachtoffer hier, omdat hij vond dat het pestgedrag was van die persoon.

Ik heb alle daarop volgende reacties gelezen, en kan hierop concluderen dat meneer zeker weten niet aan het trollen was, maar gewoon oliedom is. Meneer had ook al een bepaalde reputatie verworven op het forum als “douchebag”.

Geen wonder dat een aantal forumleden hem vriendelijk hebben verzocht om nooit meer iets te plaatsen op het forum, omdat mensen zoals hem alleen maar het stereotype beeld van een BMW rijder versterkt.
@SimonMc: versterkt moet versterken zijn uiteraard.
Die ford zet hem nou ook niey echt handig neer
@dijkracing: niet? oh.
“Oh ja dat deukje….ik had nog gebeld omdat je op twee plekken stond maar ja… Toen je er na 10 minuten nog niet was heb ik hem er maar gewoon bovenop gezet. Eerlijk is eerlijk toch? Mijne staat binnen de lijntjes meneer”
Ik begrijp wel dat je op zoiets als je auto (al dan niet verdiend met je zuurverdiende geld) graag zuinig wilt zijn. Al helemaal als ie net gerestaureerd is. (Ook een E38 mag imo gewoon een restauratie ondergaan) Maar om nou zo te gaan rijden, parkeren, reageren als iemand te dichtbij je wagen komt… Allemachtig zeg.
haha prachtig

ik heb zelf ook soms mongolen voor mijn deur die em dubbelparkeren terwijl er 9 plekken naast elkaar vrij staan. Als ik dat zie, parkeer ik mijn auto er 5cm vanaf zodat de bestuurder niet in kan stappen en hopelijk gaat nadenken over zijn actie.
Het enige wat hij niet hoefte te restaureren waren de knipperlichten, toch nooit gebruikt….
Wat dom om dat met een knuppel te doen. Ook dat dubbel parkeren is irritant voor veel mensen. Ik vind het ook heel erg kinderachtig van die pickup als dat parkeerveld echt leeg was. Wat wil hij bewijzen? Nu heeft iedereen gezeik. Leven en laten leven… Pickup kinderachtig , bmw misdadig.
Zet m dan gewoon ergens ver ver weg in de hoek weg, tussen de lijntjes. Als t toch een lege parking is, sta je niemand in de weg, ook niet als t plots toch druk zou worden, en haal je niemand’s woede op de hals.

Kijk eens goed naar de foto: Zet m tussen de lijnen daar waar ze nu samen staan, en in dat vak uiterst links. Kan er niemand links gaan staan ( want zie de paarse glasbak ) en is er rechts voldoende ruimte, omdat je binnen de lijntjes uiterst links staat.
Wat een gekkie!
Schitterrend hoe hij voet bij stuk houdt dat er nergens in de wet staat dat hij tussen de lijnen moet parkeren maar het niet wil snappen dat hetzelfde dan ook geldt voor de man met de pickup.
Gewoon overheen rijden als je zo een f150 hebt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).