Honda blijft nog een jaartje in de Formule 1

Auteur: , 23 Reacties

Goed nieuws voor Verstappen!

Honda blijft nog een jaartje in de Formule 1

Hoewel de samenwerking tussen Honda en de twee Red Bull-Formule 1-teams goed bevalt, was het nog altijd niet zeker of die samenwerking na de huidige overeenkomst ook in 2021 nog verder zou gaan. In dat seizoen wordt het nieuwe reglement toegepast. De auto’s gaan er anders uitzien (minder vleugel) en de teams krijgen daarbij onder meer een uitgaven limiet. Geld was ook de reden waarom Honda nog twijfelde of het in 2021 nog wel mee zou doen aan de autosport, zo meldde Autosport eerder deze week.

Races winnen is leuk, maar dat moet niet teveel gaan kosten. Honda moest dan ook op de één of andere manier geld zien te besparen, wilde het in de toekomst nog mee blijven doen als motorleverancier.

Blijkbaar hebben ze nog even goed naar de Excel-bestanden gekeken, want Red Bull Racing laat via Twitter weten dat Honda ook in 2021 motoren blijft leveren. Wat er in 2022 gaat gebeuren is nog niet bekend, maar dit geeft in ieder geval rust voor Verstappen en co. Kunnen ze volgend jaar nog voor die wereldtitel gaan. Eerst komt echter de laatste race van het huidige seizoen, die is zondag in Abu Dhabi.23 reacties

Top!
Hoezo goed voor Verstappen? Zijn contract loopt volgend jaar af. Dus voor hetzelfde geld kijkt hij in 2021 vanuit zijn Mercedes tegen de achtervleugel van de Red Bull aan.
@bernoulli: En jij denkt dat RB hem zou willen lozen?
@toniominestrone: nee, ik denk vooral dat hij zelf gaat bepalen waar hij in 2021 rijdt.
@toniominestrone: Max heeft geen optie voor 2021(+) in zijn contract staan. Als Max een mooi contract bij Mercedes (of een ander team) krijgt voorgeschoteld en hij besluit per 2021 daar in te stappen, is er niks wat Red Bull daaraan kan doen.
@bernoulli: het zou ook kunnen dat er 2021 wel MB motoren meedoen (McLaren), maar geen MB team meer is in de huidige vorm.
@bernoulli: Tegen de achtervleugel van de RB? Dan zou Verstappen een erg slechte beslissing hebben genomen haha
@venividivici: vraag alonso maar…
@bernoulli: Denk je niet dat hij zijn contract gaat verlengen? Een jaar of 2 erbij lijkt mij niet slecht voor hem.
@bernoulli: Waarom Mercedes? Omdat een paar jaar domineren altijd garant staat voor nog langer domineren? O, wacht… McLaren, Williams, Ferrari…
@vonklausenburg: Red-Bull
@vonklausenburg: vul maar een naam in hoor. 👌
@bernoulli: Het is goed voor Verstappen omdat hij vrije keuze heeft om bij elk team waar een zitje is plaats te nemen, en Red Bull mogelijk ècht een titelkandidaat kan bouwen.
Natuurlijk blijft de samenwerking. Alsof RB een andere optie heeft……
@dutchdriftking: Honda heeft wel andere opties. Het heeft hier niets te maken met RB.
@dutchdriftking: maar als Honda de handdoek in de ring gooit dan zal RBR iets anders moeten.
@emping: Ja, dan heeft Red Bull realistisch gezien twee opties: Bedelen bij Mercedes en Ferrari in de hoop dat één van hen over hun hart strijkt, of terug in zee met Renault. Nou zou je zeggen dat Renault daar geen trek in heeft gezien hoe hun relatie met Red Bull tot een einde is gekomen, maar de Fransen hebben weinig keuze. Als Red Bull helemaal geen deal heeft, wijst de FIA een fabrikant aan die dan alsnog moet leveren. Dit is in eerste instantie altijd de leverancier met de minste klantenteams. Ferrari heeft dan twee klantenteams (Alfa, Haas), Mercedes zelfs drie (Williams, Racing Point, McLaren), dus dan is Renault automatisch het haasje.
@dutchdriftking: Honda kan toch ook opzeggen of de boel verkopen?
@fernie: welnee, dan gaat RB Honda betalen en gaan ze gewoon door.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Zou dan ook de deal rond zijn met Verstappen, aangezien ze deze foto gebruiken voor het nieuws? Of moet dit het juiste zetje zijn om de deal rond te maken…

https://twitter.com/redbullracing/status/1199613807607394305
Dit is vooral goed nieuws voor Mercedes en Ferrari. Zij staan namelijk niet te trappelen om een van hun grootste concurrenten van klantenmotoren te voorzien.

Het ‘Renault’-scenario, waarbij de fabrikant op z’n eigen klantenteam moet jagen, dat moet wel de ultieme nachtmerrie zijn voor zowel de Duitsers als de Italianen.
Maar 1 jaar extra? Er is denk ik een kans dat Red Bull en Honda in 2021 gaan kijken of de nieuwe regels goed voor ze uitpakken en als dat niet het geval is ze in 2022 alsnog de handdoek in de ring zullen gooien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).