Honda Civic op topsnelheid ingehaald door Trabant

Auteur: , 10 Reacties

Toegegeven, de Honda-rijder had extra handicaps: filmen met één hand en kinderen op de achterbank.

Trabant powerrrrrr!

Met 183 kilometer per uur op de klok aan de kant moeten voor achteropkomend verkeer komt niet eens heel vaak voor bij onze Oosterburen, maar de reden waarom deze man aan de kant moet is helemaal mooi. De Civic jankt (ogenschijnlijk iets heuvelop) met 183 kilometer per uur vooruit als hij aan de kant moet voor iemand met nog meer snelheid: een Trabant.

Als je weet dat zo’n oud Oost Duits bakkie in basistrim is uitgevoerd met een 26 pk tweetakt blokje (net genoeg power om de honderd kilometer per uur aan te tikken) dan snap je een beetje hoe indrukwekkend dit is. Die honderd kilometer per uur wordt overigens standaard pas na 21 lange tellen bereikt. Voordeel is dat een Trabantje ongeveer 750 kilo weegt, dus met een paar extra pk’s merk je al snel verschil. Zo weten we dat 235 kilometer per uur haalbaar is.

Wat iets minder tof is aan dit filmpje? Dat meneer de bestuurder het nodig vindt om met in ieder geval één kind op de achterbank bij dit soort snelheden met één hand te sturen en met de andere te filmen.10 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ein richtiges schläfer…
Ahum:

De Trabi is in z’n laatste levensjaren uitgevoerd met een VW Polo motortje: gewoon een 1.3 4 cilinder,. 4takt. Gooi er een old-skool jaren negentie G40 blokje in (113 pk) en het geval loopt al snel 200 km/u. Als je dan toch een snel blokje in je Trabi gooit, dan kietel je dat blokje waarschijnlijk ook nog een beetje en voila: Je haalt een Honda in. V-tec just kicked in Yo!
@stamp: vtec , niet V-tec
@stamp: De 1.0.. maar toch
En niet eens een Trabant Sport. Of zou ie de tennisbal op de trekhaak verloren zijn…
Hoogstwaarschijnlijk (zo te horen en te zien) is dit de 1.4 civic. 100pk op een kas van 1150kg (leeg). Die dingen zijn niet vooruit te branden!
Kan gemakkelijk hoor, filmen en rijden in een Civic
Wat een koning in die Trabant, echt hilarisch :)

Die mag hier in NL ook al die Bluemotions, Aygo’s, C1, 107, Up’s en ander meuk van de weg af duwen.
mooi, oude gebakjes kietelen.
Mooi om te zien! de gefilmde auto hierboven is inderdaad (voor de kenner) duidelijk zo’n uitvoering, met gelicenseerde VW 1.1 4takt motor, uit 1990 of 1991, en NIET eentje die van de band is gerold met een 2takt blokje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).