Honda CR-V (2007-2012) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 33 Reacties

Wie een ruige terreinauto zoekt is bij de Honda CR-V aan het verkeerde adres, maar dat maakt deze crossover juist zo geschikt voor in Nederland.

Honda CR-V

Alleen maar show is het overigens niet, want de Honda CR-V van deze generatie heeft altijd vierwielaandrijving. Het is een zogenaamd dual sump pump systeem, als het nodig is worden de achterwielen pas aangedreven. Bij normaal rijden wordt er alleen kracht naar de voorwielen gestuurd, wat zorgt voor een iets lager verbruik.
Qua motoren is er niet heel veel keus, er valt te kiezen uit welgeteld één benzine- en één dieselblok. De atmosferische 2.0 liter benzine met 150 pk is net aan voor een auto zoals de CR-V, maar zoals meestal bij Honda motoren doet die verder heel prettig zijn werk. De diesel had voor de facelift 10 pk minder, maar rijdt door het hogere koppel wel iets prettiger. Na de facelift van 2010 kreeg de diesel ook 150 pk.

Aanbod occasions
Op Marktplaats staan zo’n 80 exemplaren van de Honda CR-V van deze generatie te koop. Over het algemeen worden de diesels als prettiger ervaren, maar helaas vormen juist die slechts 10% van het aanbod. Exact de helft van de CR-V’s heeft een automatische versnellingsbak

Pluspunten

 • Ruim.
 • Comfortabel.
 • Slimme vierwielaandrijving.
 • Hoog trekgewicht, ook voor de benzinemotor.

Aandachtspunten

 • Onderdelen van Honda’s zijn relatief prijzig.
 • Bij 18” of groter kunnen er geen sneeuwkettingen meer worden gemonteerd.
 • De zilveren verf/coating op de deurhendels in het interieur slijt eraf.
 • De 2.0 benzinemotor kan te veel olie verbruiken. Honda heeft in sommige gevallen de cilinderkop vervangen.
 • De olie in het achterdifferentieel kan sneller verouderen en dus eerder vervangen moeten worden dan volgens het onderhoudsschema.
 • Let op rommelende bijgeluiden tijdens het rijdende, vooral bij volledig insturen. De oplossing is meestal om de differentieel olie te vervangen, maar het kan ook zijn dat er ergere problemen zijn.
 • De koppeling van de diesels kan extreem snel al slip vertonen door een productiefout, maar het is onwaarschijnlijk dat dat probleem zich niet al heeft voor gedaan en is opgelost.
 • Een andere koppeling die voor problemen kan zorgen is die van de aircopomp. Let op rammelende geluiden en controleer of er koude lucht het interieur wordt binnen geblazen.
 • De aircopomp kan ook vastlopen, waarna de V-snaar eraf loopt. De dynamo werkt dan niet meer en de motor kan ook nog warm lopen.
 • Een knipperende controlelamp van het roetfilter betekent dat het regenereren van het filter niet is gelukt. Meestal is het oplossen door een lang stuk te gaan rijden.

Zoek de CR-V of een andere auto op Marktplaats.nl.33 reacties

Zit in dit model ook nog steeds die ronduit geniale picknick tafel in de bodem verwerkt zoals in het oude model?

http://i.imgur.com/BQ0q0KA.jpg
@jack_abarth:
Grappig eigenlijk, 1966 de Simca 1300/1500 Tourist als jonge autogek wilde ik niets liever dan zo een Simca omdat’ ie toen al een ingebouwde picnic tafel had :
http://www.allpar.com/photos/simca/1300/station-wagons.jpg
@jack_abarth: nee niet aanwezig in dit model crv, alleen de types met het wiel achterop hadden een picknicktafel achterin
kortom; het ding heeft eigenlijk geen show stopper aandachtspunten, kunnen ze in duitsland nog wat van leren.

schijnt nog best aardig te rijden ook voor een fwd soft roader, het uiterlijk, tja….
@super: mag ook wel, want uit ervaring kan ik je vertellen dat het reguliere onderhoud (m.n. vervangen van merkspecifieke slijtdelen) bij de modellen van Honda een serieuze aanslag op je budget kunnen opleveren
@rrrobert:
ja, heb ooit een civic gehad, onderdelen zijn idd niet zo goedkoop maar het was wel verreweg de goedkoopste auto om op de weg te houden die ik ooit heb gehad omdat er vrijwel nooit iets stuk ging.
@super: mijn pa heeft de benzine automaat en dan de meest luxe uitvoering. Ding heeft nu 220.000 km gereden. Nog nooit rare geluiden gehoord of andere rare dingen. 4×4 werk beter fan ze zou je denken. Vaders gebruikt hem ook voor het wild beheer. De negatieve punten heb ik nog niet kunnen ontdekken. Op 1 na. De parkeersensoren. En de achteruit rij camera is vaak vies. Verder top auto. Alleen van binnen is het wat veel plastic
@gerjan:
ook 400,000 is niks voor een honda, alleen wil je op een gegeven moment wel weer eens iets anders, dat is het probleem met die dingen.
Als ik deze auto zie moet ik meteen aan het artikel denken van gisteren, over dat vooral ouderen nog nieuwe auto’s kopen. Is dit een typisch voorbeeld van.
@madmarky: precies. Telkens als ik zo’n ding zie rondrijden zitten er oudere mensen in. Waarschijnlijk voor de hogere zitpositie ofzo..
Tja leuke wagens voor relatief weinig geld. Zou alleen de geringe keuze qua motoren mij als koper weerhouden, 150pk is nu niet echt je van het met zo’n auto. Verder mankeerde er ook wel eens iets aan de diffrentielen anders dan die olie? Of zie ik nu de verkeerde problemen bij de verkeerde auto?
@peug206: Mwoa, 150 pk is prima voor deze auto. De vader van een vriend van me had er vroeger eentje. Reed gewoon prima door. De kopers van deze auto zijn daarnaast ook niet op zoek naar snelheid.
Das een beste lijst voor een Honda…
@looijschelder: zo dacht ik er ook over.
De afbladderende verf op interieur delen en waarschuwingslampje voor de diesel kan ik bevestigen bij een model waar ik in reed.
@looijschelder: als je aandachtspunten moet bij’verzinnen’ zoals 1-3 dan krijg je idd een aardige lijst ja
Nadat ik een poosje een SpaceWagon GDI heb gehad, neem ik die waarschuwingen over hoge onderdeelprijzen erg serieus. Bijvoorbeeld een potentiometer voor het gaspedaal was al €500. Plus drie weken levertijd.
Nou ja – daar heb ik nog wel meer anekdotes van, zeg maar. Mijn les: Koop alleen gebruikte Japanners die érg courant waren, en alleen nadat je van een handvol minder logische onderdelen de dealer-prijs hebt gecheckt.
De onderdelen uit het filmpje zouden nog mee kunnen vallen, juist omdat ze wat vaker stuk gaan.
Maar wat kost een bobine? Een gaspedaalsensor? Een motorsteun? Een raam-motor? Een startslot en / of een sleutel met beveiliging? En – o ja – hoelang is de levertijd?
Dik kans dat je die geen van alle ooit hoeft te vervangen, maar je krijgt zo wel een beetje beeld wat je kunt verwachten als er ergens wat stuk gaat.
@mout: ik heb gelukkig geringe ervaring met Jappen maar ik ben er wel achter dat als je goedkoop wilt rijden je opel, Frans of fiat moet gaan rijden. Of oud, zoals je volvo of een mercedes 200.
@lekbak: mijn moeder rijdt al decennia in Toyota’s. Regulier onderhoud wat ook niet duur is en voor de rest helemaal niets.
@lekkerlinksrijden: ik heb het dan ook over de goedkopere oude auto’s. Mijn ervaring als sleutelaar (gaat veel verder dan de ervaring als eigenaar) is dat alles waar een sleutel op past verrot is van onderen. Dit samen met de dure onderdelen zorgt voor erg duur onderhoud en vooral reparaties. En elke auto gaat stuk, een jap minder dan een fransoos maar stuk gaat die. En dan loop je leeg als je het niet zelf kunt.
@mout:
mitsubishi en honda zijn totaal verschillende dingen
Smaak verschilt natuurlijk, maar ik heb een enorm zwak voor deze auto.
Op een of andere manier klopt het uiterlijk gewoon. Vind het een frisse auto om te zien.

Voor een Honda inderdaad een flink lijstje en spreek uit ervaring dat onderdelen peperduur zijn maar hé, dan heb je wel een originele wagen op de stoep staan!
Geen 13 in een dozijn..
@bmwmpower: Eensch vwb het uiterlijk. Ik vind deze generatie CR-V veel frisser op t oog dan de recente modellen. Zie hierzo vaak een nieuwe CR-V, maar die vind ik wel minder ogen
Bij 18″ of hoger geen sneeuwkettingen. Serieus?? We hebben het wel over een Honda CR-V he….
Eigenlijk is het ronduit bizar dat er in NL (en in de rest van EU) niet meer Honda’s rijden. Okee, ze zien er soms discutabel uit, maar ze rijden heerlijk, zijn hartstikke betrouwbaar, en qua onderhoud kunnen ze haast onmogelijk duurder zijn dan een gemiddelde Duitser.
@lalancia: NL is geen koopmarkt maar een leasemarkt. Met de daarbij behorende regels. En daar gaat Honda gewoon nat met deze modellen. Non Turbo dus geen fictief lage uitstoot en dus relatief duur. Geen lage bijtelling en enorm veel concurrentie die dat wel heeft. En de looks, dat moet je idd liggen. Ik vind deze generatie best netjes. Maar de opvolger alweer een stuk minder. Er rijden genoeg van dit type Midi SUV’s rond in NL. Dus daar ligt het niet aan, de markt wil ze wel. Maar blijkbaar geen Honda.
@wouter: ik mis de 2.4 benzine in je opsomming; hele fijne motor als de diesel je te duur is vanwege de kilometers die je maakt.
@406_v6: Volgens mij is de 2.4 in Nederland nooit nieuw geleverd.
@senne: jawel, ook nieuw in Nederland geleverd, familie van me heeft er 1, nieuw door Nederlandse dealer geleverd, in een executive uitvoering.
CRV staat op de 8e plaats van best verkochte auto wereldwijd, bijna 700.000 stuks!!!

en ja onderdelen duur..ben wel eens bij een grote toeleverancier geweest voor meerdere merken en speciaal voor honda was er een aparte afdeling, volledig steriel en witte pakken, omdat honda strengere eisen had ivm de kwaliteit, dus ja duurder maarja je krijgt er wel wat voor terug!

bij mijn bmw was een elektrische waterpomp ook 1000 euro.

bij sommige modellen heb ik nieuw al het idee dat schakelen een drama is, terwjil een honda na 3 ton nog soepel schakelt.

de 2.4 is hier ook beschikbaar geweest overigens.

en ja qua turbo, was er laatst niet een verhaal dat turbo en kleine motoren waarschijnlijk toch niets wordt, enkel turbo op wat grotere motoren, dus heeft honda het verkeerd gezien of vooruitstrevende blik?
@johanw: de 2.4 is nooit nieuw leverbaar geweest in Nederland, alleen waren er van die slimme dealers die direct nieuwe 2.4 uit de rest van Europa hebben gehaald, om ze hier als nieuw re verkopen
Heerlijke auto. Heb er twee jaar geleden eentje gehad. Helaas maar een paar maanden ivm leaseauto. Interieur is echt heerlijk ruim. De auto is comfortabel maar ligt behoorlijk strak op de weg, zeker voor een SUV. Als je turbomotoren gewend bent geweest, dan is het wel even wennen. Toeren maken is het devies maar dat merk je aan de pomp. De Brennerpas gereden en zo nu en dan de vtec zijn werk laten doen. Met de vlam in de pijp dus.
Onderdelen kosten voor een Honda in de USA (E-bay) geen drol. Ze rijden (sturen) zo verrekte fijn! daarom doe ik die van mij privé nog niet weg. kan ik niet. Steeds is er dat stemmetje dat zegt als ik het internet weer eens afstruin voor een vervanger: Daar kun je wel eens spijt van krijgen jongen, die wegligging, het geluid (V6 Vtec), de snelheid, degelijk gebouwd, hij doet het altijd…………en zuipt ook niet eens veel…………….
Ze zouden eens een aankoopadvies moeten doen van een Renault Vel Satis.
Exclusieve auto en er staat nog nergens op internet een advies van de jaren 2015 of 2016. Alle filmpjes zijn van 2003 of 2004.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).