Honda FCEV Concept: waterstof was nog nooit zo sexy

Auteur: , 13 Reacties

Honda heeft het doek getrokken van de FCEV Concept, de voorbode op de waterstofauto die in 2015 op de markt moet komen. Scherp snuitje toch?

Honda FCEV

De FCEV wordt de opvolger van de Clarity, en tot nu toe zagen we hier alleen deze schets van.

De nieuwe generatie Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) heeft zijn brandstofcel-aandrijflijn volledig in de motrruimte ingebouwd, waardoor er meer ruimte overblijft in de cabine, en het designen van varianten gemakkelijker wordt. Dankzij doorontwikkeling is de maximale output tot boven de 100kW (136 pk) gestegen, waarmee de ‘energiedichtheid’ op 3kW/L uitkomt.

Naar verwachting zal de reikwijdte zo’n 480 km bedragen, het afvullen zou op 70 MPa in 3 minuten gepiept zijn. Maar vooralsnog is de FCEV alleen een lege huls natuurlijk. Een hele gestroomlijnde lege huls mogen we wel zeggen.
13 reacties

Goodness gracious, batman! Een witte?

Zou zoiets ooit nog eens op de weg te zien zijn? Even afgezien van het waterstof gebeuren?
Lijkt wel op die overprijsde VW 1 liter auto maar wat groter. Ugly as hell!!!
Die jappe kunnen wel een italiaans designhuis gebruiken voor hun ontwerpen. Net als die Honda NSX, mooie technologie maar geen uitstraling…
@ericc:

gek he dat er ook mensen zijn die de NSX vele malen mooier vidnen dan bijvoorbeeld een R8…is maar goed ook want anders wordt de wereld wel heel saai.

ik vind een bmw 4 serie mooi..maar de nieuwe Lexus RC coupe wordt echt heel wat mooier, dus zo slecht doen die japanners het niet qua design. De IS300H is ook mooier dan een 3-serie of A4.

maar goed, er zijn ook veel mensen die het tegenovergesteld vinden en dat is ook meer dan prima.
Achterlijk dat ze nog moeite steken in waterstof, tenzij meer rendabele manieren vinden om het op te wekken en op te slaan is dit toch echt wel verloren moeite.
@Hupke: dat is het idee ook, dat er betere methoden worden gevonden.
Algen, Zonnepanelen op het dak, winning uit aardgas, en natuurlijk het gebruik zelf, dat je het zowel kunt gebruiken voor je auto als voor je koel-vries combinatie.
@Simpson:

Er zijn toch efficientere energie-dragers dan waterstof.

Daarbij moeten we sowieso van het idee afstappen dat waterstof de fosiele brandstoffen zou kunnen vervangen. Als het idd opgewekt moet worden via “algen,…” kunnen we er nooit nog zoveel energie verbruiken als we nu doen.
@Hupke: Oh vast, maar er wil ook iemand wat aan verdienen. En als het efficient en duurzaam kan verdient (bijna) niemand er iets aan :)
Bah, blegh, ugh.. Dit ding is even ‘sexy’ als Patty Brard..
MAKEEEN!!!!! Dit soort futuristische dingen wil ik gewoon op de weg zien. Ontzettend gaaf!
@Edge: hear, hear!
Waterstof is nog altijd beter dan elektronisch, doe je research voordat je dingen roept! Maar als ik eerlijk ben wil ik gwn benzine houden!
W.O.W. love it!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).