Honda NSX Concept is ontzettend wit

Auteur: , 23 Reacties

Is dit nou nog steeds een concept?! Ja, we kunnen er ook niks aan doen. Maar we hebben wel weer een stukje informatie betreffende de aandrijflijn van de NSX: de 3 elektromotoren krijgen hulp van een twin-turbo V6.

Honda NSX Concept

Als we ons niet vergissen mogen we ergens volgend jaar een nieuwe generatie Honda NSX verwachten. Dit project speelt al sinds het midden van het vorige decennium (!) maar werd in 2008 stilgelegd.

De racy V10 waar aanvankelijk mee getest werd moest natuurlijk het veld ruimen, want tsja, milieu-eisen en downsizing en zulks, je kent het.

En dus maakt de NSX een comeback als hybride, en met een kleiner, dubbel geblazen V6-blok met een hoek van om en nabij de 90 graden. Wij weten dit omdat een aantal collega’s op een voor-event van Honda was uitgenodigd, alwaar de vormen van de aandrijflijn uit de doeken werden gedaan.

Op de beursvloer staat de NSX echter gewoon met een carrosserie over zich heen, een hagelwitte, net zoals op de rest van de modellen die de Honda-stand bevolken. We hopen jullie spoedig meer over Honda’s topsporter (die ook gaat racen), die niet in Japan maar in Ohio (VS) wordt gebouwd, te kunnen vertellen. Want ach, we hebben het pas 10 jaar over een auto die nog steeds niet in productie is.

Bij dezen wil ik de NSX dan ook als de Duke Nukem van de autoindustrie nomineren. Wil er iemand een gokje doen over de motorinhoud? Ik zeg 3,5 liter.

23 reacties

Wat een prachtige auto!! Een bi-turbo V6 met 3 elektromotoren vind ik helemaal geweldig. Onderin enorm koppel, en na het opkomen van de turbo’s schiet hij nog eens weg. Mooie combi, ik zeg maken!!
Het blijft een gaaf ding. Helaas slechts voor weinigen bereikbaar, dus please. please Honda, stuur zijn kleine broertje (S660) ook deze kant op.
Nu maar hopen op dit geluid: http://www.youtube.com/watch?v=DNLivZG8KiY&hd=1

Ik gok maar weer op 3.2 liter inhoud dan.

Ben erg benieuwd, ik hoop het zo voor Honda want ik hou van het merk maar wat ik de laatste jaren van ze zie. Bleh.
Honda NSX >>> Bmw i8
@4x4wheels: En/of Audi R8. Vind met name de neus en koplampen erg R8-like. Overigens vind ik de i8 ook veel lijken op de R8.
mooier dan de i8 of waar je het ook mee moet vergelijken.
Ik voorzie een opkomst van de Japanse merken.
@mazdarx8: Die heeft al tientallen jaren geleden plaatsgevonden. Beetje late voorspelling.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: klopt, maar de laatste jaren zijn ze behoorlijk weggezakt.
Op Toyota na…
Alweer een concept maken die hap.
Het is straks al een oldtimer voordat hij op de markt is. Maar blijft een gave bak!
Ach ach de nieuwe NSX.
Ondertussen kan ie mij gestolen worden. Hoelang zitten ze ons al ” lekker te maken ” met een nieuwe NSX? 2, 5, 10, 20, 50, 100 jaar??? Ik heb alle interesse verloren. Het begint namelijk op een goedkope manier van marketing te lijken; beetje krampachtig aandacht lopen trekken, jammer hoor….
Dit verhaal is nog langdradiger dan dat van de 918.
Maakt niet uit dat het zo lang duurt, weet je zeker dat het een topper word.:-)
Ik vind het eerlijk gezegd nogal een saai ding. Had net zo goed de Civic R+ kunnen heten, niets van de eigenzinnigheid of stijl van de oude NSX, helaas.
Gewoon een 1.6 V6 afgeleid van de F1 motor waar ze in 2015 mee gaan komen :-)
Vind het een prachtig concept, maar ik vind het niet waardig om de naam ‘NSX’ te dragen. De NSX was een legende qua vormgeving én prestaties én handeling. Nou zal deze qua prestaties en misschien handeling ook geweldig zijn, ik vind het qua vormgeving gewoon absoluut niks lijken op welke generatie NSX dan ook, helemaal niks komt er in terug. Ik vind dat heel jammer en daarom vind ik dit concept niet NSX waardig
@julez: Dat is bijna het handelsmerk van Honda. Als er al direct een opvolger van een populair model komt dan is het voor een compleet andere doelgroep, of er komt gewoon een paar jaar niets.
NSX Concept nummer zoveel… Maak me maar weer wakker als de eerste bij een willekeurige dealer staat, waar ook ter wereld. Met een prijskaartje op de voorruit.
Oogt beter dan een R8 vind ik. Idd jammer dat Honda de modelopvolging chronisch verkloot.
Een R8 is mooier. Bovendien erg jammer van die hybride-onzin. Mijn verwachtingen zijn reeds getemperd.
Hory Shit. Do want!
Misschien een mooi moment om Acura te introduceren op de Europese markt… ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).