‘Honda NSX Type-R komt in de herfst 2019’

Auteur: , 29 Reacties

Wellicht dat deze versie wel de interesse van gefortuneerde supercar kopers kan wekken.

Honda NSX (J) '19

De Honda NSX is altijd een beetje een onbegrepen auto geweest. Zowel de eerste als de tweede generatie werden niet echt door pers en publiek jubelend onthaald. Het is geen McLaren of Ferrari, maar de auto kost wel ongeveer hetzelfde geld.

De NSX is niet zo dramatisch als een Lamborghini Huracan met zijn tiencilinder, maar ook zeker niet zo gebruiksvriendelijk als een Porsche 911 Turbo. Kortom: de (onlangs opgefriste) NSX is een lastige business case. In technisch opzicht is het (net als de eerste generatie) een waar pareltje. Zie het als een junior-Porsche 918 Spyder voor een fractie van de prijs en je zit dichtbij.

Honda NSX '19

Er gaan al wat langer geruchten over een hete Type-R variant. Vandaag weet Forbes te melden dat deze versie er definitief gaat komen. De NSX Type-R zou er 77 pk bij krijgen, waardoor het totaal uitkomt op 650 pk. Uiteraard gaat het koppel ook omhoog. Qua gewicht kun je een afname verwachten en de remmerij zal van (nog) betere kwaliteit zijn.

Honda NSX GT3 '18

Dan het uiterlijk. Hoe kan de nieuwe NSX Type-R er dan uit komen te zien? Denk aan de NSX GT3 racer met wat invloeden van de oude NSX Type-R, inclusief de lak Championship White. Als de geruchten correct zijn, wordt de NSX Type-R onthuld op de Tokyo Motor Show in de herfst van dit jaar. In Japan en Europa zal de auto als ‘Honda NSX Type-R’ door het leven gaan, in Amerika wordt de naam van de auto Acura NSX Type-R. Dat zou een noviteit zijn, want de vorige Acura NSX was niet als Type-R leverbaar. De enige Acura die geleverd is met ‘Type-R’ badge, is de Integra.29 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Voorkant een Audi R8, achterkant een Porsche 991. Geheel niet lelijk.
@911targa: Klinkt interessant. Ben wel benieuwd eigenlijk. Over welke auto gaat dit?
@baardmijt:

Geloof niet dat die knul heel veel verder is gekomen de vorm van de grill en achterlicht units aka plastic meukiemeuk ..

Althans .. zo schat ik het in ..
@911targa: Ik zie het er wel in! Alsnog wel een begeerlijke auto!
Met de 160.000 dollar stickerprice is deze Acura toch wel een flinke bek gekoper dan de handtasjes ..

En heeft een serieus minder kinderachtig voorkomen dan diezelfde handtasjes ..
@lincoln: Doel je op Italiaanse design-tasjes met of zonder verbrandingsmotor ? Of op de witwas bankiersvrouw in London ?
Dat ding ziet er gewoon echt niet uit
@str8six:

VAG heeft zijn marketing idd beter voor elkaar ..
@lincoln: VAG idem
@lincoln: Yep. Tegenwoordig spenderen bedrijven meer aan marketing dan aan R&D.
@geoyuri: Ben bang dat veel luxemerken niet zoveel aan marketing hoeven te doen, als bijv. Een Lanborghini weer met een schreeuwerig model met een paar stickers en wilde vleugels komt onder het mom: special dan komt het volk er toch wel op af. En dat andere grote merk verdiend geld aan zijn marketing (lees: petjes en sleutelhangers). Als je de racerij als marketing mee telt is het een iets ander verhaal.
@kle500:

Nope ..
Moet gewoon geld bij als Ronaldo in jouw auto gaat rijden / instagrammen ..

Topgear kost geld ..
Doug demuro kost geld ..
Schmee kost geld ..
Concoursen kosten geld ..
Autoblog doet het ook niet altijd gratis ..
In films verschijnen is niet gratis ..
Enz enz enz ..
@kle500: Racerij is ook een combi van exposure, marketing en een beetje R&D. Maar je hebt gelijk. Sommige bedrijven (Tesla bv) krijgen veel gratis reclame (ook negative aandacht is aandacht).
@geoyuri:

Video games ..

Je weet wel .. het waarom die ouwe zo “mooi” is ..
@lincoln: vooral die ene in Choro Q3 ;)
Doe mij er maar één, die rooie vind ik wel prima. Ding rijdt als op rails en gaat als de brandweer, maar onbekend maakt onbemind, nietwaar? Extra 77 paarden, elektrisch of analoog? 🐎
Ik zou echt voor de NSX gaan als ik 2 ton zou kunnen stuk slaan op een supercar. Op straat is het echt een imposante verschijning!
En al zeker als R versie zal dat ding sneller gaan dan ooit nodig is.

Graag een donkerrode met die Vossen velgen van die rode Ferrari vanmorgen.
@cossiekiller: tot he de 2 ton hebt. Dan ga je alsnog voor de porsche turbo.
@rolov: Echt niet. Waarschijnlijk wel een Superformance Cobra of een Superformance GT40 mkII. Maar dat zijn dan weer geen daily’s… Een NSX zou nog lukken, ik rijd weinig.
@cossiekiller: met de nsx zou ik vooral snachts en rond de ring rijden
@cossiekiller: helemaal met je eens. De eerste NSX was volgens velen ook niets.
Zo mooi als de vorige zo lelijk is de huidige.
Word dit ding überhaupt in Nederland verkocht? Zo ja, dan begrijp ik echt niet waarom het niet verkoopt. Ziet er prima uit.
@Rick-dos: officieel niet. Je kan hem niet zomaar bij een Honda dealer bestellen. Plus niemand gaat 2 ton uitgeven aan maar een Honda. We leven in een Duitse degelijkheid land he.
Ik zou hem ook zo graag willen bezitten. Maar toch zou ik eerst de amg gtr halen. En dan deze. Precies de reden dat hij niet verkocht wordt. Niemand wil hem als eerste supercar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).