Hong Kong heeft een belachelijk dure parkeerplaats

Auteur: , 39 Reacties

Dit is niet meer normaal.

Politie Hong Kong neemt supercars in beslag

Sinds in Amsterdam de parkeertarieven zijn aangescherpt, is men niet zo te spreken over hun auto neerzetten in onze hoofdstad. Alles wordt aangepakt en het wordt dus duur. Maar het kan altijd erger. Zo bewijst Hong Kong.

Of iets specifieker, een inwoner van de Chinese stad. Een tijdje geleden kocht iemand in HK al een schreeuwend dure parkeerplaats, maar nu is er een duurdere. Voor HK$ 7.600.000 kocht een zakenman in The Center een parkeerplek. Ja, één plek, en het bedrag is het equivalent van 870.000 euro. Wie de koper is, dat weten we niet. Wel dat het geld gaat naar een investeerder van The Center, en daarmee een niet mals slaatje slaat uit de plek. Het behoeft ook geen uitleg dat het geld stroomt als water in het financiële district van de grote Chinese stad.

De parkeerplek wordt dan ook gezien als een bewijs voor de oneerlijke verdeling in Hong Kong. Aan de ene kant van de stad kan dus bijna een miljoen worden besteedt aan een parkeerplek (het dertigvoudige van het gemiddelde salaris in de stad), terwijl aan de andere kant juist sprake is van armoede en dus oneerlijke verdeling. Dat is waarom de protesten in de stad al een tijdje gaande zijn.

Wij vinden wel dat je met een plek van 870 ruggen ook een dikke auto daar mag parkeren. Wat zou jij erop zetten? (via South China Morning Post)39 reacties

Een Aygo. Gewoon, omdat het kan.
@suxez: Zet ik er een Up voor, gewoon omdat er ruimte is.
Nieuwtje. Ik dacht dat er geprotesteerd werd tegen Chinese inmenging.

Blijkt het om sociale ongelijkheid te gaan. Weer wat geleerd…
@karaya: “De betogers schermen bovendien al maanden met vijf heel concrete eisen: naast het intrekken van de uitleveringswet een onafhankelijk onderzoek naar het politiegeweld, de vrijlating van gearresteerde betogers, de intrekking van de karakterisering van de betogingen als rellen, en de invoering van algemeen stemrecht. Nu daarvan één eis is ingewilligd, is het voor veel betogers eenvoudig: ze gaan door met protesteren tot ook de vier resterende eisen zijn ingelost.”
Dusss
Dat is dus totaal niet de reden van de protesten, integendeel, de protesten zijn juist ‘tegen’ het communisme van China, die het laatste beetje kapitalisme voor eens en voor altijd uit China probeert te drukken.
@lekkaah: Nee. Allebei totaal fout.
@jules713: bijzonder inderdaad. Ik weet dat kranten uit de mode zijn maar een nieuws app kan er toch nog wel vanaf…
@2wheeler: noem het vooral geen communisme vs kapitalisme/democratie.. ik bedoelde the people’s republic of china, sorry..
@lekkaah: dus wat je eigenlijk wil zeggen is dat je eerste comment helemaal nergens op slaat? Best wel schrikken trouwens, dat meer dan 50 mensen m geliked hebben.
@lekkaah: Ze zijn niet zozeer tegen communisme, maar meer tegen het verliezen van zelfbestuur en democratie en specifiek dat ze straks kunnen worden uitgeleverd aan mainland China, ook als ze dingen doen die in HK wel mogen maar in mainland China niet.
@lekkaah: wat een onzin. @porker is de enige die het juist heeft. Maar lekker populistisch plussen is schijnbaar leuker.
@cloverleaf: dat is wat ik zeg maar dan gedetailleerd, volgens mij ken je gewoon niet hebben dat ik het beestje bij het naampje noem; communisme.
@lekkaah: nee hoor. Als je ooit in China geweest bent dan weet je dat China zo’n beetje het meest kapitalistische land ter wereld is.
Ik zou er vijf bruggen op zetten en alle 6 de plekken gaan verhuren
Een pion, dat zou ik erop zetten
Een bakfiets.
Verhuren. Vraag 15 euro per uur, net zoals op de P.C.Hooft. En een laadpaal erlangs FTW !!1!
Goh, het schraalste barrel dat er te vinden is. Met een dikke middelvinger 🖕 erop. Fok dit. En verder gewoon NIKS mee doen. Er zelfs nooit komen want ik ben geen fan van megasteden.

En dan nadat de plek nog duurder geworden is: verkopen aan de hoogste bieder en de waarde van het oud ijzer er bij eisen.
Paar bomen op planten
Een whirpool, want die past design technisch niet bij mijn zwembad in het penthouse op mijn balkon. En dan lekker borrelen.
Grote Chinese stad?! Is AB nu ook al bang voor de invloed van Beijing?

Het is nog altijd een Special Administrative Region toch?
@weijs: precies, Hong Kong is geen stad maar een regio. Victoria city is de hoofdstad. Beetje verdiepen in wat achtergrondinformatie kan geen kwaad hier op AB
@janboel: Misschien dat ik een meeting gemist heb… Hong Kong is een stad. Victoria is waar de britten hun eerste nederzettingen plaatsten. Het is nu een gebied wat 4 stads districten bestrijkt. En precies in dat gebied hebben wij een appartementje…
@arhanso: HK is meer dan alleen de stad. Het is een autonome regio en had tot voor kort weinig met Rood China te maken. De hoofdstad is toch echt Victoria. Kijk hier anders even https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Hongkong
@janboel: Zo zie je maar weer dat je niet alles kunt geloven wat je op wikipedia leest. :-) Als Victoria de hoofdstad was zou ik het weten. Nog even voor je opgezocht: https://en.wikipedia.org/wiki/Victoria,_Hong_Kong

Ik hecht zeker meer waarde aan de engelse versie van wikipedia dan de nederlandse.
Gewoon niets en het beugeltje omhoog.
Krijg nou wat. Ik ben op dit moment in Hong Kong. Wat komt het dan dichtbij zo’n bericht. 😉Overigens wel veel dikke bakken hier, vooral Porsches, Audi’s en een enkele Ferrari. Weinig BMW’s. Misschien vinden ze die mega-neuzen toch niet zo mooi.
Daimler Double Six Century. Net iets zeldzamer dan de Toyota.
Voor een miljoen heb je toch wel 5 jaar een auto chauffeur?? Helemaal geen vak nodig.
@dutchdriftking: en na die vijf jaar dan?
Een hollandse patatkraam zou me wel wat lijken op deze plaats, wellicht verdien ik dan mijn plekje in no time terug en kan ik er een hamburger kraam bij zetten… Denk dat een loempia kraam geen geld op gaat brengen namelijk.
@dapeldoorn: *stroopwafels 😁
@bischero: poffertjes 🤓
Het openbaar vervoer is perfect in HK. Een auto kopen en onderhoud en verzekeringen zijn ongeveer de zelfde prijzen als in Nederland. Parkeren is belachelijk duur. Zonde van je geld. Mijn vrouw heeft er een tijdje een auto gehad. Omdat we onder ons appartement een garage bedrijf hadden mochten we daar parkeren. 20 jaar geleden… :-) ALS we weer terug gaan naar Hong Kong, dan koop ik een motor… Maar dan moet ik nog uitzoeken of je dat ding overal neer mag kletsen want dat is me nog steeds onduidelijk.
@720s: kan er een miljoen worden besteedT
TTTT
Elk artikel van jou bevat jammergenoeg schrijf- en grammaticale fouten.
@woudloper: ik durf te wedden dat zijn kennis van het mandarijn aanzienlijk beter is als die van jouw dus laat hem lekker een T of D verwisselen
@woudloper: ik zie de fout niet?
Ik zie wel jammer genoeg aan elkaar geschreven. Is dat tegenwoordig ook goed?
@720s: Kan er een miljoen worden besteedt => kan er een miljoen worden besteed

Vervang eens besteedt door vb “lopen”: kan er worden gelopen. Niet: kan er worden “geloopt”.
Gewoon voltooid deelwoord dus. En geen dt.

Wie stukken schrijft, zou toch echt beter moeten letten op spelling. Goede spellingscontrole doet al wonderen.
Kan er een miljoen worden besteedt => kan er een miljoen worden besteed

Vervang eens besteedt door vb “lopen”: kan er worden gelopen. Niet: kan er worden “geloopt”.
Gewoon voltooid deelwoord dus. En geen dt.

Wie stukken schrijft, zou toch echt beter moeten letten op spelling. Goede spellingscontrole doet al wonderen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).