Horner: “Red Bull kan beste vriend van Lewis zijn”

Auteur: , 50 Reacties

De gewiekste teambaas lijkt een lichte voorkeur te hebben als het gaat om de titelstrijd in de Formule 1.

Een titelstrijd waar Red Bull helaas geen prominente rol meer in speelt, al kan dat volgens teambaas Christian Horner nog alle kanten op gaan. Hij denkt namelijk dat zijn renstal best nog eens voor een verrassing kan zorgen door beide auto’s tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg in te laten finishen. Inderdaad: in dat scenario is LH44 voor de vierde maal kampioen en blijft de “net niet”-reputatie van Nico overeind.

Los van het feit dat Horner met geen woord rept over manieren waarop Rosberg kampioen kan worden, heeft hij aangegeven dat Ricciardo en Verstappen geen instructies hebben gekregen om het zondag aanstaande een stukje rustiger aan te doen. Beide Red Bull-coureurs mogen voor het hoogst haalbare gaan en ze hoeven zich verder niet in te houden om maar geen bepalende rol in de titelstrijd te spelen.

Verder heeft Horner het idee dat de druk bij Rosberg ligt. De Duitser zou alles te verliezen hebben en juist daarom gaat hij zondag een zware race krijgen. We kunnen ons na de spannende titelontknoping van 2010 iets voorstellen bij de woorden van de teambaas, maar Rosberg heeft aan een derde plaats genoeg. Dat moet te doen zijn in een Mercedes.50 reacties

Hij vergeet wel dat z’n beide piloten en David Coulthart steeds een lift krijgen in de jet die Nico gebruikt om van GP naar GP te vliegen. Deze 3 staan op z’n loonlijst…
@ericc: coulthart staat op de loonlijst van skyf1, sinds zijn pensioen niet meer bij red bull. ook staan max en daniel niet bij horner, maar bij helmut marko op het geld lijstje.
@gwnbmw: ze wonen “samen’ in het zelfde dure appartementencomplex in Monaco.
@gwnbmw: volgens mij verzorgt coulthart nog steeds demo’s voor red bull als ik me niet vergis.
@gwnbmw: ik denk dat der Helmut geen cent betaald aan Max en Daniel… Die staat net als Max en Daniel op hetzelfde loon lijstje bij meneer Dieter Mateschitz
Kolere he, ik heb er vannacht gewoon over gedroomd. Normaal gesproken zou ik zeggen dat Rosberg gewoon kampioen gaat worden zondag en de hele race op safe rijdt, zoals hij al heel lang doet. Maar in mijn droom was het een Ferrari die Rosberg eraf knalde bij de eerste bocht en daarmee geen kampioen werd… Zou het dan toch voor Nicole zo aflopen?
@viezefreddyw: Dan hoop ik wel dat het meneer Sebastian ‘Seriously’ Vettel was die Nico er af ramde in je droom.
@bmwmpower: *Sebastian ‘honestly’ Vettel ;-)
@automotivedesigner: Sebastian “Obviously” Vettel
@viezefreddyw: Ik hoop het, is misschien te hard uitgedrukt maar ik gun het hem gewoon niet. Rosberg kan vaak alleen winnen als hij als eerste start en gebeurt dat niet, dan rijdt hij vaak een race die niet echt geweldig is.
Nu moet hij als derde of hoger eindigen wat natuurlijk ietwat makkelijker is dan eerste, maar dan heb je weer last van Red Bull en Ferrari. Enfin, ik wens hem veel succes.
@gt500eleanor: Als alles normaal verloopt zal Rosberg gewoon kampioen worden aanstaande zondag. Op de lange straights van Yas Marina is de Mercedes gewoon onverslaanbaar en dat weet Nico ook. Tijdens kwalificatie gaat hij gewoon voor pole, maar als dat niet lukt en op P2 start zal hij daar geen erg in hebben. Je ziet ook in de afgelopen wedstrijden dat Rosberg het wel best vind als Hamilton wint. Hij gaat gewoon op safe en pakt P2. Dat viel vooral op in Brazilië toen de safetycar de auto’s weer vrijliet. Hij liet gewoon een gat vallen op Hamilton en hij ging voor P2. Best jammer, want battles zijn veel leuker om naar te kijken.
@viezefreddyw: true, maar als je weet door telkens p2 te halen dat je kampioen word, had ik precies hetzelfde gedaan als rosberg, moet geen onnodige risico’s nemen
@viezefreddyw: Uiteraard gaat Rosberg op safe. En geef hem eens ongelijk. De wereldtitel ligt binnen handbereik. Als hij probeert een te grote broek aan te trekken, crasht of met te weinig punten finisht, zal hij daar eeuwig spijt van hebben en zal hij door iedereen worden afgefakkeld.
@viezefreddyw: 2 weken geleden, vlak voor de gp van Brazilie zei Horner in een interview(tje) dat het circuit van Abu Dhabi beter bij de Red Bulls zou passen als Brazilie. En met die uitspraak in het achterhoofd kan ook dit weekend wel eens een spectaculaire race verreden worden… Ik heb er zin in en zit al klaar voor de tv hahahaha
@viezefreddyw: Maleisië had ook lange straights in combinatie met hoge temperaturen en we weten allemaal hoe het de Mercedessen daar verging. Tel daarbij op dat Abu Dhabi gemiddeld genomen wat langzamere bochten heeft dan Sepang, en Red Bull zou er wel eens een leuk middagje van kunnen maken.
@edge: Ja, het zou kunnen. Ik sluit het ook zeker niet uit. Maar vorig jaar waren de Red Bulls nergens te bekennen… Ik kijk er in ieder geval naar uit!
@viezefreddyw: ik laat altijd mijn octopus voorspellen, die zei Wehrlein pole.. dus dat wordt nog spann0nd
@viezefreddyw: Dat zou een machtige plottwist zijn!
@viezefreddyw: brrrr rare droom..
Ik gun Nico ’t kampioenschap!
@viezefreddyw: het is op zich wel grappig. Toen LH met twee vingers in de neus wereldkampioen werd, had (bijna) iedereen het hier over arrogantie e.d. Nu staat ie (buiten zijn schuld om) 2e en loopt iedereen te jammeren over Rosberg die gewoon een heel goed seizoen heeft gereden en terecht 1e staat.
@roppp: als, als, als HAM geen materiaal pech had gehad in het begin van het seizoen, de slechte motor drive in Baku en de uitval (25 ptn) in Maleisië, dan was hij al ruim voor het einde van het seizoen kampioen geweest. Rosberg redt het niet op eigen kracht, uitsluitend door materiaal pech van HAM wordt hij waarschijnlijk kampioen. Mijn credits gaan naar HAM ongeacht de uitkomst.
@erik2907: Ja ja, welkom in de wereld die gemotoriseerde sport heet. Dat hoort er nu eenmaal bij. Als je jouw redenering omdraait zou Hamilton de vorige jaren ook niet terecht wereldkampioen zijn geworden omdat hij met afstand in de beste auto van het veld reed. Ik ben het met je eens dat Rosberg niet de beste coureur van het veld is, maar dat betekent niet automatisch dat hij onterecht wereldkampioen wordt.
@stradale888: waar schrijf ik dat hij onterecht kampioen wordt? Dat zie ik nergens staan in mijn bericht. Feit is dat ROS het niet op eigen kracht kan. Hij heeft andere omstandigheden nodig om er te komen. Neemt niet weg dat hij een potje kan sturen, maar net niet dat extraatje wat nodig is om het op eigen kracht te kunnen.
Ik doe het hun niet na in ieder geval :-).
@viezefreddyw: intersante droom, zou wel een bak zijn..
@viezefreddyw: Laat je droom waarheid worden! :-)
@venividivici: Tja, wie zal het zeggen? Dromen zijn vaak wel bedrog he…
Horner droomt van twee podiumplaatsen.
Die klinken mij als een fata-morgana in de ogen.
Ik snap dat Horner het graag wilt, maar in de woestijn wordt het moeilijk om Mercedes bolides te verslaan.
@martinus: Ik denk dat jij aanstaande zondag nog wel eens voor een verrassing zou kunnen komen te staan… Ik zeg niet dat Red Bull gaat winnen, maar 2 auto’s op het podium moet te doen zijn, en zeker met de kampioenschapsdruk op de schouders van Nico…
@johan_schipper: Ik zou er ook niet raar van opkijken. De afgelopen jaren heeft Rosberg laten zien dat hij een snelle jongen is, maar moeilijk met kampioenschapsdruk om kan gaan. Dat zagen we in 2014 en 2015, maar ook dit jaar met bijvoorbeeld die actie in Oostenrijk. Combineer dat met een Red Bull dat toch wel aardig sterk is de laatste races en het zou zomaar kunnen dat Rosberg echt aan de bak moet om dat podium binnen te halen. Voor de spanning in het kampioenschap zou dat trouwens ook het mooiste zijn, Hamilton die gewoon makkelijk wint en Rosberg die tot de laatste ronden moet strijden om die P3 te bemachtigen/behouden.
Ik ben er bang voor dat het Rosberg inderdaad niet gaat lukken. De druk staat er vol op. Dan is de kans grodat het overkookt. En ja, ik hoop dat Rosberg kampioen wordt.
Omdat een Red Bull hem vleugels geeft?
Nico rost lil lewis dr in de eerste bocht af.
Max 1
Ricardo 2
Kimmi 3
Peres 4
Vettel komt in een huilbui uit op 5 of 6
Ik denk dat het Rosberg gewoon gaat lukken komend weekend. Ik gun het ze allebei wel. Hoe dan ook is er iemand heel blij en iemand heel verdrietig komende zondag.
Max werd vorig jaar in de TR slechts 16e .
Zolang hij maar 5 punten meer scoort als Vettel ,dan kan ie nog knap 4e worden in de WK-eindstand.
Is hij te wild en rijdt hij schade dan kan is slechts een 6e plek mogelijk, achter beide F-coureurs.
@willemseles: kans is groot dat de Ferrari’s en sowieso de Mercedessen voor de Red Bull’s gaan eindigen. Yas Marina heeft diverse lange rechte stukken waarop de Mercedessen en de Ferrari’s sterker zijn dan de Red Bull.

Vorig jaar was de 1e Red Bull op plek 5 te vinden, terwijl Mercedes en Ferrari op plek 1 tot 4 stonden. Ik denk 1 Hamilton, 2 Rosberg en 3 Vettel.
@Rice09: je vergeet dat het blok wat er vorig jaar in lag, nog geen schim is van het blok wat er nu in de red bulls ligt. Plus dat ze in het afgelopen seizoen wel heel veel van hun achterstand op Mercedes hebben goed gemaakt. En om het sommetje dan compleet te maken bestaat Abu Dhabi niet alleen uit rechte stukken, maar ook nog over een bochtig infield wat de Bulls erg goed ligt. Dus we gaan het zien…
@johan_schipper: maar Red Bull heeft dit seizoen tijdens droog weer nooit echt direct het gevecht met de Mercedessen aangekund. Er zat altijd wel een aantal tienden per ronde verschil tussen de auto’s in het voordeel van Mercedes. Verstappen won in Barcelona omdat ze elkaar van de baan reden, en Ricciardo won in Maleisië doordat Hamilton uitviel en Rosberg in bocht 1 werd aangetikt door Vettel.

Dus de Red Bull’s hebben zondag alleen echt een kans om te winnen als de Mercedessen pech krijgen, anders rijden ze weg bij de rest. Op regen hoeven we dit weekend niet te rekenen in Abu Dhabi:p
Ik vraag me af of Ricciardo max helpt in het kampioenschap om vettel te voorbij te gaan
@piquet1986: zou het raar vinden van redbull als ze Ric op p2 laten rijden en max op p3 als vettel p4 ligt.
Overigens over de theorie: Rosberg beukt Hamilton van de baan en is kampioen: In 1997 werd Schumacher voor een vergelijkbare actie uit de eindstand van het kampioenschap geschrapt.
@pomoek: Inderdaad, als Rosberg zo’n plannetje heeft zal hij het héél goed moeten uitvoeren. Zeker met het kampioenschap als inzet zal elke aanvaring tussen Rosberg en Hamilton extra goed bestudeerd worden, en als er ook maar enig vermoeden is dat er opzet van Rosberg in het spel is zal hij flink gestraft worden.
Maar laten we hopen dat het gewoon tot de laatste ronde fair en spannend blijft.
Ach, ook al wordt Rosberg kampioen, die “net-niet” reputatie zal hij blijven houden. Als je van racen houdt hoop je dat Lewis wint.
@str8six: Als hij net wel kampioen wordt zal hij het net niet hoe dan ook kwijt zijn. Je kan niet net wel zijn en net niet tegelijk.
Het zou zeer onsportief zijn als Red Bull zich in de strijd om het wereldkampioenschap zou mengen. Als de Mercedes’en 1 en 2 kwalificeren dan moeten ze ook 1 en 2 door de eerste bocht komen en 1 en 2 finishen. De derde plaats is het hoogste wat deze race door de anderen naar gestreeft mag worden (mits beide Mercedes wagens finishen).
@mashell: nee racen is racen als iemand de kans ziet pakken.
Een kampioenschap moet je verdienen en niet krijgen.
@rob5nismo: Daarvoor hebben ze 17 races de kans gehad. De laatste is voor het kampioenschap. Maar dan mogen de niet kampioenskandiaten zich niet met het kampioenschap bemoeien. Dat zou onsportief zijn. Juist om de reden die je stelt. Om te voorkomen dat iemand als Verstappen Hamilton helpt door Rosberg af te houden. Dan krijgt Hamilton het kampioenschap kado. Moeten we niet hebben.
@mashell: ik vind gewoon als je aanval op een plaats kan doen ervoor gaan ongeacht wie het is.
En ik bedoel dan ook niet van de baan rijden
Mijn glazen bol zegt dat er zondag een regenbui over Abu Dhabi trekt. Het kan ook een huilbui zijn… seriously.
LH rijdt op z’n gemak naar de finish, Ric en Ves rijden de ballen uit hun broek maar bij ves wordt een fout gemaakt in de pits dus dit is de top 3. Rai wordt 4e, ros door een fout 5e en alonso 6e.
Vettel rijdt tegen de stroom in en gaat klagen dat max de bordjes heeft verdraaid. Daarop beslist hij om volgend jaar achter de geraniums te gaan zitten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).