Horner: “We moeten een ervaren rot als Alonso halen”

Auteur: , 49 Reacties

I tell you what I want, what I really, really want.

Horner

Dat Pierre Gasly moet vrezen voor zijn F1-zitje moge na een zwik teleurstellende resultaten duidelijk zijn, maar onlangs sprak de leiding van Red Bull Racing nog het vertrouwen uit in de jonge Fransman. Dat deze lifeline erg dun is, blijkt wel uit het feit dat Geri Horner op Red Bulls TV zender ServusTV haar man Christian Horner openlijk advies geeft over de rijdersbezetting van diens F1 team. Spoiler alert: Pierre Gasly in de line up is niet per se wat Ginger Spice wants what she really really wants. De voormalig popzangeres ziet er wel wat in om Fernando Alonso naast Max te zetten in het team, zo laat zij weten vanuit Hangar 7:

Je moet een grootheid uit het verleden terughalen. Alonso bijvoorbeeld.

Nou is Geri zelf natuurlijk ook vooral een grootheid uit het verleden, dus wat dat betreft is de liefde voor Alonso misschien niet zo gek. Toch is het wel opvallend dat Mrs. Horner zich zo duidelijk uitspreekt over de kwestie, wetende dat dergelijke uitspraken ongetwijfeld opgepikt zullen worden door de media en haar man daardoor potentieel in heet water brengen.

We achten de kans dat Horner (Christian) de wens van zijn vrouw op dit punt opvolgt overigens klein. In het verleden heeft de Red Bull teambaas zich niet altijd even positief uitgelaten over Alonso. De Spanjaard gold lange tijd gold als een van de beste coureurs van deze (de afgelopen?) generatie, maar inmiddels lijkt hij ook meer en meer gezien te worden als een splijtzwam die zijn teams niet altijd beter maakte. Aan de andere kant: happy wife, happy life?49 reacties

Ruil Nico Hulkenberg voor Gasly, Max blij, Pierre blij. Daniel is altijd al blij, dus hem maakt het niks uit.
@T16: …en als we nou eens Churandi Martina naast Max zetten…
@autodidact: Hahagahaha, geniaal … But why? Omdat hij snel is?
@autodrome: nee maar wel heel blij
@gulli: Hahaha
@T16: en abiteboul heeft toch wel kritiek
@T16: heel Nederland blij want Nico spreekt ook Nederlands..

En Max dubbel blij, lekker samen kut roepen!
Abiteboul, Horner ook blij evenals Renault en Honda. En zo makkelijk kan het zijn :-)
@iannuzi: Mooi, dan hameren dat even af hier. Jij appt Cyril en Christian even?
@vaakbenjetebang: Horner gaf aan dat Hij Marko nog even wil consulteren en Renault gaat verder zonder Abiteboul (dat weet hij alleen nog niet); @Jaapiyo mooie roddel voor een volgend artikel?
@iannuzi: Mooi gesproken. Ik dacht ook dat abiteboul gehaald was om de puinhopen op te ruimen en de basis te leggen voor een echte teambaas. Maar hij heeft de boul nog steeds niet op orde
@vaakbenjetebang: hahaha!! Ik zie de tekst al voor me: “We hebben het er hier bij autoblog even over gehad en we gaan het zo doen..”
Haha ja, Honda gaat dat echt leuk vinden, met Fernando “GP2 engine” Alonso. Denk effe na, Geri.
@Jochempie: misschien is Geri zo’n simpele duif nog niet, en besefte ze dat die Honda PU best wel sterk was; als ze maar niet in zo’n smalle McLaren moest renderen zonder plaats voor deftige koeling?
@breakingpoint: het ging om het botte commentaar van Alonso, die ongetwijfeld ook wist wat de situatie bij z’n eigen werkgever was.
@jochempie: Er zit meer kwaad bloed vanuit Honda richting McLaren dan richting Alonso. Toen Alonso zijn wens uitsprak om dit seizoen mee te doen aan de Indy 500, gaf Honda al aan dat ze er geen problemen mee hadden om Alonso van een krachtbron te voorzien. Maar dan wel op voorwaarde dat hij dat zonder McLaren doet.
Waar gaat Bottas heen?
@steventure: Team De Haaien of Team De Filistijnen.
Alonso is veel te duur en de mensen bij Honda zien hem liever gaan dan komen. Wat gewoon logisch is.
No way, is Christian Horner met een ex-spicegirl getrouwd?
@acakoning: wist je niet?
@acakoning: nog een nieuwtje dan: Beckham ook!!
@acakoning: ze is nog steeds een Spice Girl.
Ik zei het vorige week al. Lijkt me een top idee.
Valt Jos Verstappen ook onder een grootheid uit het verleden? Dàt zou pas goede kijkcijfers opleveren!!
@oldebronx: gelukkig voor Jos zijn er tegenwoordig vrij weinig grindbakken hahahahaaaaaa (wat een kutgrap zeg!)
@gulli: wat dan ook de reden is dat Max het beter doet dan Jos, als Max net als Jos veel risico neemt dan komt Max er mee weg en maar Jos landde in de grindbak.
De vrouw van, pfff… ach mens ga koken!
@venividivici: Dat moet je nou net niet willen. Het is een Britse.
@vaakbenjetebang: Beetje vreemd… ze kunnen over het algemeen niet koken, maar de Britten maken wel de beste culinaire TV programma’s.
@dracae: heb nog nooit een culinair programma gezien naar ik geloof je op je woord. Wel heb ik vaak genoeg in de UK gegeten om te weten dat het meestal, nou ja, niet verheffend is. En vet. Vooral vet.
@vaakbenjetebang: en ook in pubs gegeten waar je een perfecte hamburger voorgeschoteld kreeg. Het is aan of uit bij die gasten. Heb in een voetbalelftal gezeten met enkel Engelsen, ieren en Schotten, die gingen helemaal hard op roasted potatoes. En naar de Indiër om curry te knagen. Iets anders ging er niet in…
@brammetjedeb: Op en goede shepherd’s pie spuug ik ook niet hoor, maar helaas zijn het wel de uitzonderingen. De curry’s beschouw ik niet als Brits. Laat ik het zo zeggen: zie jij het voor je dat La Haliwell een fijne Chicken Vindaloo bereidt?
@vaakbenjetebang: Hmm… true haha
@venividivici: stoere mannen opmerking
@87sandyd: Kom eens met een stoere vrouwen opmerking dan… staat het weer 1-1
Honda wilde ook al geen motor leveren aan het indy 500 team waar Alonso mee zou deelnemen.
Gaat gewoon gebeuren.
@fmgarcia: Ik zou er geld op inzetten
‘Zei na een actief onderonsje met Alonso…’
Hulkenberg naar RBR, Ricciardo naar Ferrari, Ocon en Gasly naar Renault, Vettel adviseur bij RBR. Hamilton gaat nog 10 jaar door want het beste publiek ooit.
@vonklausenburg: haha held! I just wanted to say, that the audience has been amazing all weekend!
@knarf1995: I love you guys. You are the best fans in the world. All that energy, oh man, very emotional. Peace.
Heeft Kimi geen zin?
Vettel die regelmatig in de RB hospitality te vinden is, mevrouw Horner die roept dat er een ervaren coureur naast Max moet komen (die opmerking zal ze niet helemaal zelf bedacht hebben maar ongetwijfeld gebaseerd hebben op keukentafel gesprekken met manlief) en het feit dat het Seb bij de Scuderia nog steeds niet echt wil lukken en dat wel aardig gaat frustreren (door combinatie van factoren). Ik zie hem nog wel terugkeren naar RBR.
Mijn suggestie is om Nico Rosberg terug te halen maar om hem dan volledig als een team-driver (dus lees 2e coureur om Max te helpen) in te zetten. Hij hoeft dan niet de stress te hebben die hij had bij Mercedes naast Lewis en kan wel heel goed werk doen voro RB.
Inmiddels is Max Verstappen ook gewoon een ervaren rot in het vak.
Stap over de trots en haal Ricciardo terug. Leuke vent en goede coureur die enorme pech had vorig jaar met vooral de motor.
Er zijn toch betere en jongere opties dan Alonso? Max is natuurlijk zo’n beetje de snelste op de grid. Dus een ieder valt in het niet bij hem. Ricciardo was sneller dan Vettel, Max weer sneller dan Ricciardo, en wie is dan nu of straks sneller dan Max? De snelle F1 jongens zijn Max, Le Clerc, Hammilton, maar wie dan? Norris denk ik zelf. Russel? Ocon? Albon? Nyck de Vries? Maar ook zijn ze met een erg jonge Honda jongen aan het testen. Yuki Tsunoda. Gasly kan NU de druk nog niet aan. Kvyat is niet die super topper, ik zou Gasly terug zetten als dit blijft duren en Albon de kans geven. Echter ik verwacht dat Max, Le Clerc en Norris wel eens leading kunnen worden de komende paar jaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).