Huh? Amerika wil weer Audi diesels

Auteur: , 30 Reacties

En de verkopen gaan behoorlijk gesmeerd!

Huh? Amerika wil weer Audi diesels

Audi lijkt het zelf ook niet helemaal te snappen, maar ondanks de Brexit en Dieselgate gaan de verkopen van het merk met de boksbeugel zo onderhand door het plafond. De vraag in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten neemt tegen de verwachtingen in toe.

Officieel worden de verkoopcijfers van VAG pas morgen bekendgemaakt, maar Audi meldt via Welt dat er vorig jaar 1,87 miljoen auto’s zijn verkocht, een toename van 3,8 procent ten opzichte van 2015. In de VS werd een plus van 4 procent genoteerd en in het VK nam de verkoop met 6,4 procent toe.

In Ingolstadt durft men dan ook voorzichtig te concluderen dat het merk Dieselgate aardig heeft doorstaan. Sterker nog: men heeft opgevangen dat dealers en klanten in de VS weer staan te springen om grote Audi SUV’s met dieselmotoren. Men heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de verkoop van zelfontbranders in Amerika binnen afzienbare tijd weer op gang komt. Opmerkelijk want Herbert Diess liet anderhalve maand geleden nog weten aan Reuters dat Volkswagen geen toekomst ziet voor dieselend Amerika. Wel vermeldde hij er toen al bij dat dat voor Audi mogelijk anders ligt.

Foto: Audi RS3 door @tomkommer via Autojunk30 reacties

Satanssap for the win!
Hmm, imagoschade lijkt mee te vallen. Aan de andere kant: het zou ook stom zijn als VAG nu nog steeds slechte diesels daar zou gaan verkopen.
Daarnaast denk ik dat Amerika toch wat vergevingsgezinden is voor fouten die men maakt, kijk maar naar hoe positief ze daar met faillisementen omgaan t.o.v. hier in Europa.
@granlusso: vergevingsgezinder*
@granlusso: Als je in Amerika maar betaald, dan zijn zij tevreden.

Ik praat niet goed wat VAG heeft gedaan, zeker niet. Maar bekijk het eens op deze manier: als er geen dieselgate was geweest, dan had Audi misschien nog wel veel meer Audi’s verkocht.

Amerika heeft veel geld ontvangen, de auto verkoop van Amerikaanse merken kreeg een kleine boost en de autoverkoop van Europese merken viel wat tegen.

Al met al kwam Amerika dit dus heel goed uit…
@87sandyd: te goed om toevallig te zijn ja. Toeval bestaat niet. Ze wisten er ook al een aardig tijdje vanaf voordat er iets ondernomen werd. Nogmaals, toeval bestaat niet.

*zet alu hoedje op*
Audi rijders geven meestal ook wat minder om uitstoot en verbruik.
Zie je wel, eerst heb je de schreeuwers die geld willen zien en oh zo benadeeld zijn, daarna blijkt dat het gros van de mensen echt geen f*ck geeft om de uitstoot en gewoon een fijne auto wil.
@gulli: zo is het precies, die schreeuwers geven eigenlijk ook niks om uitstoot en verbruik. Die zagen alleen hun kans om eens lekker te cashen. En mensen willen inderdaad stiekem een mooie, goede en luxe auto dus worden de Audi’s gewoon nog goed verkocht.
@autoriteit: diesel VW afgeven, schadevergoeding incasseren, diesel Audi kopen. Heel logisch allemaal.
@mashell: precies, even lekker cashen en met dat extra geld een Audi kopen.
Ach, anders dienen we gewoon weer een dikke claim in.
Ontgaat me even waarom je dan een foto van een auto met zo ongeveer de ultieme 5-cilinder benzine-motor bij dit artikel over diesels zou zetten.
@hansiehansie: ach, al die Audi’s lijken op elkaar…
Rare jongens, die Amerikanen. Of hopen ze op dieselgate 2?
Daar is een simpele verklaring voor. Volgens Trump is de opwarming van de aarde een “hoax” en dus maakt die uitstoot helemaal niet uit. Als ik VAG was zou ik hem dan ook oproepen bij de rechtbank in deze kwestie want dan kan er ook niks vervuild worden en hoeft VAG dus ook niks te betalen.
It’s all so simple… ???
@tvr1974: ik geloof niet dat een merk als Audi (of de rest van de Volkswagen groep) zich wil binden met een politicus waarom over zo veel verdeeldheid is.
@tvr1974: Of de opwarming een HOAX is of niet, daar komen wij nooit achter.
Het gaat bij de vervuilende diesels vooral om fijnstof en niet om het “schone” CO2
@melkkoe: volgens mij om NOx, blijkbaar altijd wel iets om flink voor te moeten betalen
Tsja. Want rijden wil dat wel, die dikke Audi diesels. Koppel ftw.
Amerikaanse consumenten zijn simpelweg te dom om te beseffen dat Audi en Volkswagen hetzelfde zijn. Want op Fox News hadden ze immers over de grote boze Volkswagen.
@AutomotiveDesigner: dat heeft Volkswagen heel bewust zo gespeeld. Ze hebben de schuld op het merk Volkswagen (dat het in de VS toch al slecht deed) geladen en zo Audi gevrijwaard.
Ik zou wel eens willen weten hoeveel auto’s ze terug hebben moeten nemen na het dieselschandaal. Wellicht dat de verkoop (lees op kenteken gezet) ook iets te maken heeft met omruiling? Ook is er met enorme kortingen gestrooid om gedupeerde klanten bij het merk te houden.

Andere discussie weliswaar, maar wat gebeurt er met de omgeruilde Audi’s. Komen deze naar Europa?
Yes daar komt men aandelen winst ??????
@ontploffer: Emoticons werken niet? :(
Ik snap er niks van
Onder het motto: alle reclame is goeie reclame…
Imagoschade haha….. wat is dat? Milieu is zo 2016
Geweldig nieuws.
De consument beslist. Geen paniekorganisaties die roet in het eten van Dieselfans meer gooid.
Tja, die paar Audi’s. Europeanen halen lang niet de aantallen van de Japanners en Koreanen.
Dieselmotoren rijden ook gewoon heerlijk. Logisch dus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).