Huh? Aston Martin onthult oude V12 Vantage met handbak en 600 pk

Auteur: , 23 Reacties

Vraagtekens alom.

Als je een volledige kleuterklas bij elkaar zou roepen en ze zou vragen de handen bij elkaar te steken, zodat je met een onrustig gevoel kan proberen te tellen hoeveel verschillende variaties er van de vorige generatie Aston Martin Vantage zijn, kom je waarschijnlijk nog handjes te kort. Nu de nieuwe Vantage na twaalf jaar eindelijk zijn introductie heeft gemaakt, dachten we er vanaf te zijn. Op de valreep smijt Q by Aston Martin er echter nog een speciaaltje uit, als een laatste vaarwel. Tja.

Laten we voorop stellen dat dit absoluut geen verkeerde zet is van de Britten. Niet iedereen was immers even blij met de volledig nieuwe Vantage. Waar het oude model stijlvol, elegant en nuchter was, gooide het nieuwe exemplaar (vergelijking) het over een totaal andere boeg, waardoor voldoende mensen de neiging voelden de wagen te vergelijken met de aankomende Supra. Het doel was de auto’s een eigen gezicht te geven, maar de uitwerking was beduidend minder indrukwekkend dan het oorspronkelijke idee. Jammer, want dit was voor de Britten juist hét moment hun stempel te drukken.

Enfin, wie flinke reserves op de bank heeft staan, kan sinds kort naar Aston Martin bellen met de vraag of ze één van deze veertien (7 roadsters, 7 coupés) Vantage V600’s kunnen prepareren. De naam van de wagen is een overduidelijke knipoog naar de V8 Vantage V600 uit ’98, één van de krachtigste wagens van zijn tijd. Net als de oude V600 is ook het nieuwe exemplaar een analoge pretfabriek. Q by Aston Martin geeft de Vantage een 6-liter V12 met 600 pk en koppelt deze aan een handbak met zeven verzetten. Het geluid van de krachtbron wordt naar buiten geholpen via een uitlaatsysteem met vier pijpen. Om het gevaarte zo goed mogelijk op de weg te houden, schroefde Aston Martin er, zowel voor als achter, dual independent wishbones onder.

Het uiterlijk wordt gekenmerkt door een volledig carbon exterieur en een flinke power bulge op de motorkap. Het gebruik van koolstofvezel wordt overigens niet tot de buitenzijde beperkt. De V12 Vantage V600 krijgt binnenin nóg meer carbon, evenals een lading geanodiseerd aluminium.23 reacties

Goed voorbeeld doet volgen, niet waar Pagani?
Als een model zó goed geslaagd is dat je het 12 jaar later gewoon nog een keer kunt introduceren. Chapeau.
@Jesper: Net als de Peugeot 206 😜
Dit is toch wel echt lekker.. poe
Na het zien van deze foto’s zit mijn lul in de weg tijdens het typen. Wat een lekker ding zeg!! Ze moeten zich bij Aston toch ook wel achter de oren krabben als ze deze vergelijken met die nieuwe Vantage.
@berlinetta: too much information!!
@gulli: ja dat vjnd ik noi [email protected]! Kak! Bij mij ziy hij ook im de wef
De auto is nog steeds ontzettend sexy en mooi, dat zal nooit meer veranderen. Dit exemplaar is mij net wat te extreem. Een fraaie V12 Vantage in het rood of blauw vind ik bijzonder fraai.
Dus de nieuwe Vantage is niet stijlvol, maar een oude met een Halfords spoiler en doucherooster pakket wel?
@silverarrow: Dit was inderdaad ook mijn gedachte. Waar er bij andere merken een tuner als Mansory aan te pas moet komen, lijkt Aston Martin zelf al heel bedreven te zijn in modellen met een prachtige lijn verpesten door het toevoegen van rare (carbon) details.
@silverarrow: Eens! De 4.2 en 4.7 waren stijlvol, maar alle ‘sportieve’ uitvoeringen kwamen, eh, minder ;)
Geweldig!
Ben alleen niet zo weg van de velgen, verder heel gaaf. Net even lekkerder dan die GT12’s. Zal wel een godsvermogen gaan kosten als er maar 14 van komen
Ik blijf het vinden: dit model verjaart goed. Er rijdt wel eens een grijze van bouwjaar 2015 bij mij in de buurt, zie je echt niet vanaf dat die in basis al bijna 16 jaar oud is. Toch vind ik dat je als fabrikant zijnde ook moet toegeven aan vernieuwing. De nieuwe Vantage kan dan niet die klassieke status krijgen die zijn voorganger nu al heeft, maar het is wel een gave bak die door de nieuwste techniek weer de sportwagenmarkt opfrist.
7 speed manual? Bij Porsche geleend?
Doe mij de nieuwe maar.
Zonde van de te grootte gril, maar wel een stuk beter als de nieuwe vantage.
@carfreakjim: neeee, beter hè?
@carfreakjim: ja, die grille van de nieuwe ziet er meer uit als een gapend gat omdat de body kleur aan de onderzijde niet doorloopt. Niet echt geslaagd naar mijn smaak.
Deze gril heeft wat weg van het gaas om mijn kippenren
@mgv1: die kan aangepast worden en dan heb je een hele gave bak!
Gave motorka
Deze wil je gewoon!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).