Humor! Liberty Walk behandelt Jimny als G-klasse

Auteur: , 26 Reacties

Ichiban!

Liberty-Walk

We doen nog weleens schamper over Chinese kopieën van Europese auto’s, maar stiekem zijn we enorme hypocrieten. Wat Suzuki gedaan heeft met de nieuwe Jimny is namelijk geniaal. Het kekke ding lijkt net een te heet gewassen G-klasse en wordt ongetwijfeld een grote hit, al zou de CO2-tax voor ons Nederlanders de pret weleens kunnen bederven. De vorige Jimny (aankoopadvies) was namelijk een onvervalste kleine zuipschuit.

Enfin, de Japanse tuner Liberty Walk springt handig in op de gelijkenissen tussen beide modellen door de Jimny nóg meer op een G-klasse te laten lijken. Ironisch genoeg staat de G-klasse bekend al een tuningshok bij uitstek, maar is de Jimny voor Liberty Walk de eerste SUV die ze voorzien van hun liefdevolle aandacht. Uiteraard krijgt de Jimny -hoe kan het ook anders- een paar dikke spatborden met popnagels.

Naast dit ‘moetje’, doet Liberty Walk (of LB Performance, zo je wilt) echter ook nog een paar leuke dingen. De bumper is namelijk duidelijk geïnspireerd op de AMG-modellen van de G-klasse en de motorkap is speciaal vormgegeven om op de karakteristieke ‘opgelegde’ kap van de G-wagon te lijken. Helaas zijn de richtingaanwijzers niet verplaatst naar de bovenop de neus, maar goed, dat zal wel te veel gedoe opgeleverd hebben met regelgevers en dergelijke. Dikke velgen, instapbalken en een stoer element om LED-lampen te huisvesten boven de voorruit maken het plaatje af.

Liberty Walk-honcho Wataru Kato heeft via Instagram laten weten dat de kit vanaf nu te pre-orderen is, maar prijzen zijn nog onbekend. Koop dan?26 reacties

Best wel grappig, als je 18 bent…
Dik! Ik zou t wel doen
@toyotafortuner: Ik zou jou doen :)
@denniss00: man man man
@denniss00: dikke spatborden met popnagels?
@denniss00: hmm trio?
@hondacrx96: hé hé ik doe ook mee
@kleintje: begin het weekend goed met een orgie en een omgebouwde Jimny.
@toyotaprius: ín een omgebouwde Jimny!
@s73phan: dat wordt dan orgigami..
@denniss00: nou ikke niet hoor :P
Hopelijk ook iets meer pk dan die standaard 102…
als ze eerst die photoshopper is ontslaan en een goede in dienst nemen worden ze misschien ook serieus genomen.. De wielen lijken wel onderzetters zo plat, het carbon lijkt niet eens op carbon en vloeit niet mee met de lijnen en de wielkasten die de stagair erop geplakt heeft zijn van nog slechtere kwaliteit als de basisfoto.
@kevindb: moet je overwerken? Zeikerd ;-p
@kevindb: eens.

En dan bedoel ik niet dat ik het met je eens ben maar dat je “is” moet vervangen door “eens”. Het is niet eens spreektaal want dan zou het alsnog “es” zijn geweest.
@gulli: eens.
@gulli: Dan ipv als hoort daar nog bij.
@kevindb: beter kunnen is uploaden.
De gele pijl is er weer! :)
@toyotaprius: alleen geen dessalnietemin.
@toyotaprius: *desalniettemin
Hoewel ik er zeker wat G in zie, wordt er wel een beetje aan voorbij gegaan dat het design van de Jimny volgens mij ook vooral bedoeld is als retro knipoog naar de eerdere Samurai/SJ modellen.

OT: doe mij er maar gewoon eentje zonder opsmuk. Stalen ragwielen eronder en de blubber in!
Heb vernomen dat Lil Kleine en ander klein rap gespuis al een bestelling hebben geplaatst…
Dikke photoshop
Humor, maar de gewone Jimny is al leuk genoeg. En dan nog, doe mij maar een Niva. En een héél grote spuitbus tectyl.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).