Hyundai brengt de term ‘loopauto’ naar nieuw niveau

Auteur: , 9 Reacties

De ontwerper achter dit concept heeft iets te vaak Transformers gezien.

Bij een loopauto denk je al gauw aan een klein kind, die gebruik maakt van het speelgoed om de loopbeweging in gang te zetten. Bij een lopende auto denken ze bij Hyundai aan hele andere dingen. Op technologiebeurs CES hebben de Zuid-Koreanen een concept gepresenteerd die niet zou misstaan in een spectaculaire Hollywood blockbuster.

Het Hyundai Walking Car Concept is ontwikkeld als helper in noodsituaties. De loopauto moet helpen op plekken waar auto’s niet meer kunnen komen. Bijvoorbeeld op een rampgebied. Volgens Hyundai zou dit concept daadwerkelijk levensreddend kunnen zijn. Na een ramp zijn de eerste 72 uur het belangrijkste. In deze drie dagen wordt er normaal gesproken alles op alles gezet om overlevenden en gewonden te vinden in een rampgebied.

De Hyundai zou in dat kader ingezet kunnen worden voor search-and-rescue missies. Deze Ultimate Mobility Vehicle (UMV), zoals ze dat noemen, is een combinatie van een elektrische auto en een robot. Het ding staat op een modulair EV-platform en sommige onderdelen van de body van de robot zijn verwisselbaar. Zo kan er een ideale UMV samengesteld worden voor de specifieke missie, of in een functie als taxi. Of dit concept ooit werkelijkheid gaat worden is afwachten. Het plan is wel origineel te noemen.9 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Cool, in reptilian mode de parkeerplaats bij de supermarkt op lopen en dan boven de andere auto’s parkeren.

Dat is pas BDE!
Nieuwe definitie van benenwagen…
Geen gek idee toch? Komt overal, en waarschijnlijk goedkoper dan een helicopter.
@dutchdriftking: Ik kan anders wel enkele plekjes in de bergen bedenken waar ik al geweest ben waar dit ding, noch een helikopter kunnen raken…
@Volvo_440_turbo: tja, met speleologie kom ik op plekken waar de meeste mensen te voet ook niet komen. Maar in de categorie voertuigen kan dit best wel eens een vooruitgang zijn.
Een rampgebied. 9 traptreden bij een herenhuis in New York…
Heel fraai om te zien. En kan inderdaad serieus helpen bij calamiteiten.
Weer een stap van Zuid Korea om een heel serieus kwaliteits autoland te worden.
Maar Hyundai’s zijn toch altijd loopauto’s?
Bumblebee is er wel op achteruit gegaan zeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).