I Vision Dynamics Concept wordt BMW i4

Auteur: , 11 Reacties

Laat het uitbreiden maar beginnen.

In een persbericht waarin BMW vooral heel trots vertelt dat het de CO2-emissies van haar huidige Europese vloot heeft weten te verlagen, schuiven ze een belangrijker detail heel geniepig onder de mat. De BMW i Vision Dynamics, die vorig jaar onthuld werd, mogen we in ietwat aangepast vorm verwachten als de productieversie van de BMW i4.

Dat is dan ook eigenlijk het enige wat BMW er voorlopig over kwijt wil. De auto is onderdeel van BMW’s plan om tegen 2025 maar liefst 25 volledig of deels elektrische voertuigen in haar gamma te hebben. De auto die we zullen gaan kennen als de BMW i4 moet geproduceerd worden in München. Wanneer dit precies gaat gebeuren blijft voorlopig nog een raadsel.

Mocht de BMW i4 op technisch gebied ook maar enigszins vergelijkbaar zijn met de i Vision Dynamics, dan kunnen we aardige prestaties van het apparaat verwachten. Het studiemodel gaat naar verluidt in 4 seconden naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 200 km/u. De actieradius bedraagt in het beste geval ongeveer 600 kilometer.11 reacties

Mooie achterkant van een Lexus gejat.
Verder best strakke wagen op die vreemde gril na.

Zal hij volledig elektrisch worden? of weer met een Rex?
@fanboy: Eens, al denk ik dat die voorkant een stuk beter te pruimen is met een nummerbord erop (gek genoeg)
Ik zou zeggen; haal die gekke knik uit de zijruiten, gooi er een hofmeisterknik tegenaan en maak hem iets minder conceptcar, en produceren maar, verkoopt vast wel.
@wouterjeuring: zijruiten lijken mij te veel op een Kia grille. IJshockey stick onderaan de voorportieren kan mij ook niet bekoren. Zal wel de nieuwe designtaal van BMW (i?) worden, maar ik weet niet of ik het ooit mooi ga vinden…
@vroaaar: De ijshockeystick is vanwege aërodynamica. Zie je bij Porsche ook. Dat ze de hockeystick zo lang maken heeft er dan weer niks mee te maken en mogen ze wat mij betreft achterwege laten.
Vet. 2025, dat is nog ‘maar’ 7 jaar
@sjonniedeluxe: Dan wil BMW 25 (deels) elektrische auto’s in haar gamma hebben. Dus de i4 zal waarschijnlijk aanzienlijk sneller komen.
Ik vind hem best dik. Alleen de ‘grille’ mag van mij iets normaler, maar verder vind ik het een strakke wagen. Met de prestaties is ook helemaal niks mis.
Nope
Begrijp dat er van de eerstvolgende BMW 3 serie ook een volledig elektrische versie komt. Neem niet aan dat daar totaal andere aandrijf en accu componenten voor ontwikkeld gaan worden.
Als er van de gewone modellen – beginnend met de 3-serie – ook 100% elektro modellen gaan komen, wat is dan de meerwaarde van het i-label in het algemeen en deze i4 in het bijzonder?
De Kentekenplaat past nu mooi in de nieren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).