IJzel en sneeuw teisteren midden- en zuid-Nederland

Auteur: , 16 Reacties

Voor wie nog de weg op moet deze maandagochtend: hou rekening met lage maximumsnelheden, langere reistijden, en algehele glibber- en glijmisère.

RS6 in de sneeuw

Vandaag is de eerste echte werkdag van het jaar onder sneeuwcondities, dus lijkt een kleine waarschuwing op zijn plek: in het midden en zuiden van het land is het plaatseljk verradelijk glad. Rond Rotterdam werd veel schade gereden, maar de dooi is daar nu ingezet, dus het ergste lijkt achter de rug. Ook werd er bij Ridderkerk een flyover gesloten, omdat deze zo glad was dat de trucks er niet meer op kwamen.

50 km/u

Op diverse wegvlakken en bruggen werd de Vmax door gladheid verlaagd naar 50 kilometer per uur, zoals op de A16 Antwerpen-Rotterdam tussen het knooppunt Galder en ‘s-Gravendeel en op de A58 Breda-Tilburg tussen de knooppunten Galder en de Baars. Ook op de Martinus Nijhoffbrug bij Zaltbommel moet je van het gas:

A2

Overigens is nu al meer gestrooid dan in de hele vorige winter: de strooiwagens gooiden er al minstens 12 miljoen kilo zout uit. In de loop van de dag zal de situatie verbeteren, maar vooral in Zuid-Limburg zal de gladheid nog even aanhouden. Doet u vooral rustig aan dus, met uw blik. Mocht je vrj zijn en niet hoeven te forenzen, upload dan je sneeuwplaatjes op Autojunk.

Update 07:50 – De lagere maximumsnelheden zijn weer ingetrokken.

Foto credit: lenny98, autojunk.nl16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ondank dat ik niet bang hoef te zijn voor mijn “blik”, toch bedankt.
Gelukkig heb ik nog vakantie tot 5 januari, anders was ik nu ook aan het glibberen geweest..
@tupperware: leuk aan het driften hier…PB
Ik woon zelf in Venlo en daar ligt flink wat sneeuw en ijs.
Gisteren naar Geleen geweest en daar lag niks.
Weet niet wat het gebied Geleen – Maastricht ofzo doet, is daar ook veel gevallen of niets?
De sneeuw wilde eerst ook in Geleen vallen, maar zag toen deze videoclip, en maakte snel rechtsomkeert.
Ik wil ook sneeuw. Met de slee weer achter de auto. Met auto in de sneeuw spelen. Word ie ook minder smerig als in de modder. Voor de mensen die de weg op moeten succes en rij rustig aan. Beter 15 minuten re laat dan niet aan komen. Voor de wegbeheerder bedankt voor het zo goed mogelijk begaanbaar houden van de weg.
Sneeuwschuifmannen, de helden van weg in de winter. Van die echte mannen, die het heerlijk vinden om echt werk te doen in de truck / 4×4 met sneeuwschuiver. Van die types die zo’n vrouw hebben waarvan ze houden en die ze gelijk geven.
Daar heb je er in Zwitserland er veel van: afgelopen dagen hier ook 10 tot 40 cm gevallen op het vlakke; Zaterdag lagen de wegen er al weer prachtig bij en vanochtend kon ik gewoon met 130 op de cruise control naar mn werk.
(Zaterdag wel een paar weggetjes opgezocht waar je lekker met de 4×4 vol wielspin op de 4 wielen kon spelen; ’t geen 928 / Esprit door een sneeuwbochtje trekken, maar wel leuk).
@gregorius: in Borger (Drenthe) rijden ze met iveco dailys, achterwiel aangedreven, daar slippen ze overal mee, ook tijdens het strooien, grappig om de zien
Mmm, tot waar is het midden-Nederland?
In de bollenstreek ligt al helemaal niets meer…
Noorden is nog helemaal niks…
willen we MEER of MINDER sneeuw?????…………………………minder minder minder
@titustiel: meer, meer, meer!
Hier is maar één antwoord op namelijk Quattro!
@audirijder: gaat overigens niet helemaal op, want ik heb bijna drie knap uitziende dames geschept bij het zebrapad vanwege het huis.
Vanwege de sneeuw! Sorry ik ben nog steeds in schok.
Reed van zondag op maandag tussen 0:30 en 1:15 over de A30 en heb de hele weg het gevoel gehad dat de besturing licht aanvoelde en dat de auto zwabberde alsof er windkracht 6 stond… 90 rijden ondanks winterbanden… Ik denk dat je met zomerbanden niet thuis was gekomen. Maar als je bij 50km/u in 3 vol op het gas gaat (“FF testen”) en je hebt seconden lang wheelspin hebt… Dan is het toch een beetje glad.
Yeah, driften in de 4wd stand;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).