Imitatie Defender is aërodynamischer dan een echte

Auteur: , 18 Reacties

Dat is op zich niet heel erg moeilijk.

De Land Rover Defender-fans zullen wel kapot gaan van de zenuwen. Gaat die nieuwe Defender wat worden? De eerste Defender was een directe afstammeling van de oer-Land Rover. Ondanks dat er uiteindelijk maar één boutje in al die tijd gelijk is gebleven en de rest is veranderd, is de auto trouw gebleven aan zijn concept.

Dat was natuurlijk ook een beetje een luxe geval. De auto bleef nog goed verkopen en kende een trouwe schare fans. Daarbij vielen de ontwikkelingskosten mee, dus kon Land Rover met enkele updates de auto in het assortiment houden. Tot 2016, daarna werd het duidelijk dat om de auto te laten voldoen aan de geldende eisen er te veel tijd, geld en moeite in gestoken moest worden.

Lego Land Rover Defender '19

Land Rover heeft zelf meerdere malen bevestigd dat er een nieuw model komt, dus wij houden ons hart vast en wachten met spanning af. Dat wachten kan enigszins aangenaam gemaakt worden met het nieuwste Lego-project. Zoals de ietwat lange intro al wegheeft, is het onderwerp van vandaag een Land Rover Defender.

Lego Land Rover Defender '19

De combinatie Lego en een Defender is uitstekend gekozen. De twee iconen delen namelijk het feit dat ze beroemd zijn dankzij hun vierkante voorkomen. De auto staat op een ‘Lego Technik‘-chassis. Daarmee bestaat de kans dat de imitatie speelgoedauto op een hoogwaardiger onderstel staat als het origineel.

Lego Land Rover Defender '19

Dat geldt ook voor de aandrijving, want in geen velden of wegen is een bedrfijswagendiesel te vinden. Deze Defender is uitgerust met twee elektromotoren die beide een eigen as aandrijven. Het allerleukste aspect is dat je de auto van een afstandje kunt bedienen! Uiteraard wil iedereen deze Defender onder de kerstboom aantreffen. Daarom is het zaak te stemmen. Als dit project 10.000 supporters heeft, wordt de productie van deze Lego Defender overwogen. Op dit moment heeft de Defender 803 supporters en zijn er nog 303 dagen te gaan. Stemmen doe je via deze link.18 reacties

Neeeee, Forza Lego
Goed gelukt. Vierkante blokjes lenen zich wel voor dit design. Veel beter dan die Porsches…
Ho, wacht even. Als het project 10.000 supporters op Lego Ideas heeft is dat geen garantie dat de Defender er ook gaat komen. Lego gaat dan kijken of het project ook haalbaar is. Immers moeten de Denen nog een degelijke bouwtekening maken, kijken of het ding qua blokjes ook binnen de beoogde prijsstelling past, het design wellicht wat tweaken en (niet geheel onbelangrijk) een licentie bij Jaguar Land Rover afnemen.

Desalniettemin vind ik het een zéér geslaagd project en zou ik deze Defender ook zeker in huis halen als ‘ie het productiestadium redt.
@edge: Je hebt gelijk, het stond wat ongelukkig verwoord. Wellicht omdat we hopen dat we deze aantreffen in ons kerstpakket ;-). Het is inmiddels iets aangepast waardoor het iets zuiverder op de graad is. Thanks!
Enorm gaaf! Al zouden van mij de elektromotoren achterwege mogen blijven
@gulli: hoezo niet, dit kan je ook leuk aan laten sturen door een Arduino en er een gaaf hobbyproject van maken. Ik kijk hier wel naar uit hoor.
@rhellema: omdat ik niet zo’n fan ben van arduino’s en hobbyprojecten 😉
@gulli: check😂
Beter geslaagd dan zo’n vierkante GT3 RS
@cossiekiller: Die oranje van Lego Technic is verre van vierkant hoor.
Als je straks nog zo’n hoekige Defender nieuw wil kopen moet je wachten op de Bollinger B1.
Lego, je blijft bouwen..
Wat goed gelukt ook. De radiografische besturing mag wat mij betreft weggelaten worden. Qua formaat past hij redelijk tussen de andere reeds uitgebrachte modellen.
Geen eens een fatsoenlijke foto van de onderzijde? Zo krijg je geen 10.000 handen op elkaar natuurlijk.
Dit is zo gaaf! Graag had ik nog wel interieur, motorruimte en onderkant willen bewonderen. Maar het maakt mij bijzonder hebberig!
Oh man. Wordt volwassen
“staat op een ‘Lego Technik‘-chassis.”

Het is Lego Technic..
Meeste toffe ideeën worden toch afgeschoten door Lego! Ook deze in verband met niet speciaal genoeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).