In 2 seconden op 100 km/u met de Rimac C_Two

Auteur: , 25 Reacties

De Kroaten zijn niet gek.

Hij is verbluffend snel en niet verbluffend lelijk. Rimac laat zien dat elektrische auto’s geen afschuwelijke hokken hoeven te zijn. In Genève laat de Kroatische autobouwer de nieuwe C_Two zien. De elektrische supercar overtreft het oude model en maakt op elk vlak een diepe indruk.

De C_Two doet 0-100 in minder dan twee seconden en de topsnelheid ligt op 412 km/u. De auto heeft qua ontwerp een heel eigen design gekregen. Persoonlijk zie ik er wat van Koenigsegg in terug. Echter, in plaats van een dikke geblazen V8 doet Rimac het met pure elektropower. De body is volledig uit carbon opgetrokken en wat je ziet is een compleet nieuwe auto. Ondanks het feit dat Rimac een kleine autobouwer is, hebben ze niet de Concept One als basis genomen. Dat is bij andere autofabrikanten wel anders, kuch, Spyker.

Als buitenbeentje weet Rimac nog niet zoveel aandacht te trekken als bijvoorbeeld Koenigsegg of Bugatti. De stille jongetjes van de klas kunnen echter het meest verrassend uit de hoek komen. Vraag dat maar aan Richard Hammond. Hou deze autofabrikant dus in de gaten!25 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wat misschien nog ontbreekt is goede marketing en een visionair. Kan iemand Rimac niet in contact brengen met Victor Muller?
@marklevinson: Voor Rimac is dit volgens mij voornamelijk een showcase. Het bedrijf erachter heeft veel kennis van accu systemen e.d. Dit is om te laten zien wat ze kunnen, en dat moge duidelijk zijn.
Maar ze hebben verder niet zoveel aspiratie om het groot te maken in de automarkt geloof ik.
@fanboy: Yup. Rimac levert bijvoorbeeld ook het de accutechniek van de Aston Martin Valkyrie en Valkyrie AMR Pro.
@fanboy: ja en ja, al zullen ze itt de eerste van deze wel een 150st maken en laatst dat ik las (gisteren) zijn er al 30 verkocht.
@marklevinson: jij wil rimac deaud hebben?
@lekkaah: Spyker doet het nog hoor 😋
@gulli: net zoveel als iemand die 5 jaar in coma ligt.
Ziet er goed uit en wat een brute prestaties!

Vraag me af hoe lang hij dat volhoudt.
@imarinos: Zeker bruut die prestaties maar ik vraag me ook af of hij 10 keer kort achter elkaar in 2 seconden van 0 naar 100 doet. Dan zal het accusysteem erg heet worden en de elektronica ingrijpen door de output terug schroeven, anders brand de boel af.
@dirkv: waarom zou je 10 keer achter elkaar van 0 naar 100 willen gaan? Het is een auto om van a naar B te gaan.
@tjongejongejonge: Omdat dat leuk is in een snelle wagen.
En deze auto is niet gemaakt om van A naar B te rijden maar om van A naar A te rijden en daar plezier in te hebben.
@tjongejongejonge: Van A naar B met een Hypercar? ik denk dat zo’n auto meer ontworpen wordt voor t circuit. Lijkt me sterk dat mensen hier van AMS naar Hoofddorp en terug gaar rijden…
@tvr1974: waarom niet! Ik doe het dagelijks met mijn Prius
@toyotaprius: Je Prius is dan ook een verschrikkelijk saai & lelijk hybride-hok dat het slechtste van beide werelden combineert en zeker geen hypercar … /excuse my French
@toyotaprius: ik geloof idd zo onderhand wel dat jij het dagelijks met je Prius doet… ;)
Zou je er ook hillcmimbs mee kunnen doen?
İk ben groot fan van de Rimac Concept One. De nieuwe de Concept Two vind ik vrij lelijk. De achterkant doet mij denken aan de i8 en Corvette.
De Koenigsegg Regera vind ik toch vele malen mooier. Jammer had toch grote verwachtingen, zeker na de Concept One.
Yes, de terugkeer van de putdeksel velg!
@123bat: Werpster velgen.
Gaaf, alleen een beetje karige uitvoering zo met die wieldoppen.
Velgen trekken op niks. Dacht op eerste foto’s dat ‘m ondergescheten was met duivestront. Bleek om spots (geen idee hoe ze dat in NL normen) te gaan…
@9114life: misschien handig voor de volgende keer om de vertaling mee te sturen. Het is nu maar een beetje gissen wat je zou willen zeggen en wat je hebt gezegd.
Klein detail, wel waard om te vermelden: de auto haalt 0-100 in 1,8 seconden* met een Rolling start van 30 centimeter (1 goot)
@tuutertuuter: 1 foot natuurlijk, of een goot van exact 30 centimeter

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).