In de agenda: onthulling Verstappen’s nieuwe auto

Auteur: , 20 Reacties

Analoog of digitaal, het moet erin.

In de agenda: onthulling Verstappen's nieuwe auto

Ieder jaar seizoen weer is het afwachten welk team als eerste zijn Formule 1-auto gaat onthullen. Red Bull gaat keer op keer tot het uiterste om alle haarfijne details van zijn nieuwe bolide zo lang mogelijk geheim te houden en dit jaar nemen ze daarvoor meer tijd dan ooit. Naar verluidt zal Red Bull pas op 18 februari, de dag dat de wintertests beginnen, de doeken van de RB15 trekken.

Terwijl de nieuwste versie van de Red Bull Formule 1-auto vandaag aan een reeks crashtests wordt onderworpen, heeft ook het Duitse Motorsport Magazin een paar woorden uit Helmut Marko weten te trekken. Volgens de voormalig racecoureur zal de Oostenrijkse equipe wederom lang wachten met de onthulling van de nieuwe bolide. Marko beweert zelfs dat het team de ontwerper van de auto, de geniale Adrian Newey, verteld heeft dat de eerste officiële testdag niet eens gebruikt zal worden om informatie te vergaren over de auto. Op deze manier geeft Red Bull zichzelf voldoende tijd om zich voor te bereiden op de wintertests en hoopt het team het fiasco van vorig jaar, waar er door een tekort aan onderdelen niet direct getest kon worden, te vermijden.

Dit alles wil echter niet zeggen dat Red Bull de auto niet voor die tijd in beeld zal brengen. Integendeel, volgens Marko zal de energiedrankgigant zijn nieuwe wagen voor aanvang van de wintertestdagen meenemen naar een filmdag op Silverstone. Echter, door de belangrijke onderdelen af te plakken met een speciale livery of totaal andere stukken te gebruiken, zal de concurrentie de ideeën van Red Bull niet vroegtijdig af kunnen kijken. Digitale platen kunnen eveneens gepresenteerd worden, maar deze zullen in alle waarschijnlijkheid hevig bewerkt zijn. Net als vorig jaar het geval was met de RB14, bijvoorbeeld.20 reacties

Cool…. welke kleur zal hij dit keer hebben?
@gertjan2012: ik gok rood.
@gertjan2012: paars met rode stippen.
De livery waar Red Bull altijd mee test is veel gaver dan de livery waarmee ze uiteindelijk gaan racen. Ik vind het altijd wel jammer dat ze de test livery nooit aanhouden.
@viezefreddyw: Denk dat de sponsors dat toch minder leuk vinden.
@gertjan2012: met een andere livery verkoop je wel veel bijpassende merchandise.
@viezefreddyw: Best jammer, ’t zou veel gaver zijn dat alle merken geld bij elkaar leggen voor een auto zonder sponsoring er op
@viezefreddyw: Red Bull rijdt in de winter test met de gebruikelijke livery. Wat jij bedoeld is camo-livery die enkel tijdens de filmdag gebruikt werd?

(Enkel in 2014 hebben ze eens met een camo-livery getest)
@dashter: fout… hebben ze vorig jaar namelijk ook gedaan.
@raceface: sorry ik sprak voor m’n beurt.
Laat me raden. De onthulling is zo laat omdat de Honda motor nog niet af is….
@omarrs6: Zoals in het artikel geschreven wordt, had Red Bull vorig jaar wat problemen tijdens de eerste testdagen. Onderdelen die niet op tijd op locatie zijn, onderdelen die zelfs niet goed op elkaar passen, dat soort geintjes. Daarom heeft Red Bull dit keer besloten de crashtests en onthulling zo lang mogelijk uit te stellen, zodat Newey en zijn team zo lang mogelijk door kunnen werken en dat soort fouten kunnen voorkomen. De auto wordt donderdag 14 februari aan de verplichte crashtests onderworpen, krijgt waarschijnlijk vrijdag of zaterdag een korte shakedown op Silverstone (waarvoor Red Bull een filmdag moet opofferen) en dan wordt de boel verscheept naar Spanje voor de test.
@Edge: Mijn reactie was meer uit sarcasme. Maar ik waardeer je reactie ;)
Ik hoop op de groene livery welke een aantal jaar geleden voorbij kwam. Die was écht gaaf!
Ik vind de camouflage van red bull altijd mooier als de uiteindelijke uitvoering
@rob5nismo: nee, beter hè
Ach Maxi cosi heeft een nieuwe kinderwagen, wat leuk. Fopspeen in en vol de grindbak in net als vaders ;)
@herbert: HA! Grappig, goed verzonnen, origineel en erg vernieuwend. Ik doe het je niet na zeg. Sjapoo sjapoo!
@gandini: Chapeau, Chapeau..
@gandini: Leuk voor je man.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).