In deze kleur is de 720S Spider onweerstaanbaar

Auteur: , 15 Reacties

Probeer het maar te ontkennen.

Voor zijn nieuwste creatie heeft de Special Operations-afdeling van McLaren een tof verschijnsel uit de kast getrokken. MSO heeft de gloednieuwe 720S Spider namelijk gehuld in een gruwelijke kleurstelling, die bestaat uit meerdere lagen lak. En eerlijk is eerlijk, hoe zweverig het ook uitgelegd wordt, het ziet er wel degelijk schitterend uit.

MSO heeft de nieuwe 720S Spider een lakkleur gegeven die bestaat uit een mix van drie verschillende tinten. De lagen Cerulean Blue, Burton Blue en Abyss Black overlappen en vormen een bijzondere drie-eenheid. De combinatie wordt door Mclaren Coriolis genoemd. Volgens McLaren wil het met de nieuwe tri-tone lakkleur uitlichten hoe de aerodynamica van de auto precies werkt. Het heeft het merk 260 uur gekost om de verf te maken en aan te brengen.

“Aerodynamic innovation is such an integral part of the 720S Spider that using this new paint design to highlight areas that work hard to manage how air flows over the car – literally how the car ‘breathes’ – was the natural approach to take. This is a car that truly merges artistry with the science of aerodynamics.”

MSO probeert de werking van de aerodynamica en het effect dat het op de auto heeft nu voor een tweede maal onder de aandacht te brengen. Twee jaar geleden presenteerde het een 720S Coupe (rijtest), die eenzelfde doel probeerde te bereiken met een bijzondere verfbeurt. Destijds ging het om een exemplaar gehuld in rood.

Aan de krachtbron van de auto heeft McLaren niets veranderd. De auto is enkel aangepast aan de buitenzijde, wat betekent dat de 720S Coupe gewoonweg nog zijn 720 pk sterke vierliter V8 onder de motorkap heeft liggen. Hiermee snelt hij in 2,8 seconden naar de 100 km/u.15 reacties

Gewoon een blik flowviz erover geflikkerd dus.
Hij is in geen enkele kleur te pruimen… Hij lijkt gewoon gesmolten.
@gebruikersnaam3: ze doen technisch zo veel goed, maar de designer mag van mij wel een gouden handdruk krijgen.
@janjansen: Als dank voor al het goeds wat ie gedaan heeft? Ik zou een beëindiging met wederzijds goedvinden voorstellen.. Niks geen gouden handdruk.
@janjansen: Gouden handdruk? Radbraken, kielhalen en vierendelen lijkt me meer op zijn plaats.
@rollingstoned: Zeg heren, zijn we wel voorzichtig met verwensingen over het ontslag van een medewerker die met zijn persoonlijke mening invloed uitoefent op het product? Dat gaat hier niet altijd goed.
Hmm… Een localo hier parkeert z’n knalgele 720S vrijwel dagelijks voor de bakkerij. Ik vind geel toch vrolijker dan dit..
Het is gewoon een lelijke auto.
Andersom was beter geweest…blauw met zwarte accenten i.p.v. zwart met blauwe accenten.
‘Vroeger’ heette dit gewoon parelmoer….
Pfff blijft een raar model, ik heb er nog steeds lak aan
Best een gave wagen. Ik zou me er niet in schamen.
Grappige reacties, ik vind hem echt prachtig.
Mooie auto, minder fan van de kleurstelling.

Als ik de boel bij McLaren zou runnen, zou ik wel ff de uurtjes van de spuiter aan banden trekken.
Want 280 uur lijkt me nogal wat. En vorige keer ook al 400 uur op een andere special…
Is deze special gesponsord door cars 3 (Jackson Storm)? Dadelijk komt er nog een elektrische versie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).