Infiniti Prototype 10 is gladder dan een scheermes

Auteur: , 10 Reacties

Scherpst van de snede.

Vier wielen, een retestrak ontwerp en een voorruit en dak werden achterwege gelaten. Nee, deze Japanse SLR Stirling Moss maakt niet direct wat los in de harten van een petrolhead. Het spannende nieuws heeft dan ook met de aandrijflijn te maken.

Infiniti gaat namelijk de kant van de elektrische auto op. In vergelijking met concerngenoot Nissan lopen ze wat achter, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Infiniti wil vanaf 2021 alleen nog maar elektrische auto’s op de markt brengen. Dit offensief zal eerst starten met wat hybride spul en later volledig elektrische auto’s.

Deze Prototype 10 is vooral een ‘Hey, we gaan elektrische auto’s maken’-concept. Zelfs details over de aandrijflijn bij dit gebruikte prototype ontbreken. Het voertuig is getekend door voormalig BMW-man Karim Habib.

Infiniti en elektrische studiemodellen is niet nieuw. In 2017 kwam het merk met de Prototype 9. Een veel geslaagder concept en dat werd destijds ook opgemerkt. De auto werd uitgeroepen tot concept car van het jaar. Ondanks de goede bedoelingen gok ik zo dat Habib met zijn werk de prijs dit jaar niet in de wacht gaat slepen met deze Prototype 10.10 reacties

Strak!

Maar, volgens mij hebben ze zich laten ‘inspireren’ door Pininfarina:

https://www.clacxon.com/is-the-duettottanta-the-105-spider-remake/
@lithiumion: knappe vergelijking! Ik had deze niet gezien, maar als je de foto’s zo naast elkaar ziet, heb je zeker een punt.
less is more, ik vind het wel een mooi ontwerp
Bij Infiniti zullen ze vast en zeker hebben gedacht: hey, laten we even een photoshopje de wereld inslingeren zodat mensen ook weten dat wij iets met elektrisch rijden doen.
Het is echt een pracht van een wagen, maar wel heel weinig Infiniti. Met die smalle LED-koplampjes had het net zo goed een Citro├źn kunnen zijn. Dan vond ik die Prototype 9 toch beter gelukt. Ook dat was een eenvoudig design, maar daar zag je wel nog typische Infiniti-kenmerken terugkomen in bijvoorbeeld de grille.
Die concept 9 was idd heel mooi
Is een scheermes zo glad dan?
@jaggie: scherp
Schitterend ontwerp ben benieuwd hoe het eruit ziet wanneer er iemand in zit. Hoop dat ze dit gaan maken en dat het door alle wettelijke eisen heen kan komen. Echt heel bijzonder!
Beter dan de nieuwe Z4

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).