Is dit de coolste Porsche restomod?

Auteur: , 15 Reacties

In een woud van gelijk gestemde veredelaars, eindelijk wat anders.

Intussen spreken we niet meer van een trend, maar eigenlijk gewoon over een niche als het om ‘restomodden‘ gaat. Op dit moment vinden we moderne Porsches stom en is er vooral aandacht voor de oude Porsches. Met name uit de tijden dat Porsches niet al te best verkochten. Het zijn juist die modellen die erg veel gebruikt worden om eens grondig aan te pakken. Zowel de 964 als de 993 zijn populaire auto’s om als basis te gebruiken. Met name de 964 is vrij eenvoudig te voorzien van een klassieke look. Dankzij de afmetingen en de rechtopstaande voorruit zie je niet snel dat het eigenlijk een veel modernere Porsche is. Gerenommeerde namen als Singer en Ruf maken maar al te graag gebruik van de Porsche 964.

Laatste toevoeging in deze serie is deze creatie van MOMO. We kennen MOMO voornamelijk van de accessoires voor automobielen. Stuurwielen, stoelen, en versnellingspook-knoppen zijn nét even wat fijner wanneer ze gefabriceerd zijn door MOMO. Daarnaast is het bedrijf ook leverancier voor veel automerken. Dat prachtige leder in een Alfa Romeo 156? Inderdaad, van MOMO. In samenwerking met Emory Motorsport is MOMO (wat staat voor MOretti-MOnza) in de weer geweest met een wel heel bizarre Porsche.

MOMO Porsche 356 RSR

Het project heet de ‘MOMO 356 RSR Outlaw’ en is in feite een 356 koets op een 964 chassis. De grote inspiratiebron schijnt de 911 RSR uit 1973 te zijn. Op welke manier dat het geval moet zijn, is echter niet duidelijk. Neem de motor, dat is een 2.4 liter zescilinder boxer, die door twee turbo’s goed is voor 325 pk. Mocht je dat te weinig vinden, er is een boost-controller aan boord. Zet je deze zo hoog mogelijk, dan levert de motor 375 pk. De auto weegt nog geen 1.000 kilogram, dus reken maar dat dit uitstekend van zijn plek komt.

Porsche 356

Om dat vermogen goed op de weg te krijgen (de auto heeft achterwielaandrijving), heeft de 356 RSR Outlaw de beschikking over plakkerige Pirelli P-Zero Trofeo R banden. Deze banden worden om MOMO Heritage 5 velgen van 17″ groot gemonteerd. Leuk detail, de center-locks komen van een Porsche 935. Uiteraard zit er een MOMO-sportstuurwiel in, evenals een vernsellingspookknop van de Italianen. Binnenkort wordt de auto afgebouwd, zowel de carrosserie als het interieur worden nog verder aangepakt.15 reacties

Wel even cudo’s voor de uitvoerende Rod Emory (als hem goed herken op de foto’s) 😉🤙🏼
@paul944turbo: dat is rod idd. Maakt echt fantastische dingen. Op YouTube staan gave filmpjes van hem bij jay leno. Het kijken waard!
@paul944turbo: Yup! De bedenker van de term “outlaw” en bijbehorende car culture, die nu gretig door Magnus Walker word “verkracht”…
Op foto 23 wel een half front op de auto en de rest niet. Dat snap ik niet. Zeker origineel maar niet mijn smaak.
@stephane8200: Ik denk dat de andere helft er nog wel op komt, anders is het ook niet mijn smaak…
Nee, dat is het niet.
Leuk weekend project, persoonlijk niet mijn ding maar alle respect voor het vakwerk.
Ik tel maar vier bougies, vier inlaatkelken en vier uitlaatpijpen. Waar zijn die 5de en 6de cylinder?
@carmasterr: Dat viel mij ook op. Dit is geen F6
https://www.instagram.com/p/BnzInhAl5Ed/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1mils81i7z11e
@paul944turbo: Hier is het eindresultaat inderdaad wel te zien. Ik hoop dat hij af gaat wijken van zijn oorspronkelijke tekening. De spatbordranden zijn echt niet mooi.
Ik zie vooral een onafgemaakt project. In potentie iets moois want de hardware is goed, maar wel even afbouwen aub
Oohoho, dit is we heel gaaf een 356 rsr, helemaal mijn smaak! Wel afbouwen idd!
Hotrods zijn niet helemaal mijn ding. Dit ziet er in mijn ogen toch vooral uit als een auto die nog niet af is. Kan het daarentegen wél waarderen dat iemand een auto bouwt zoals hij dat zelf tof vindt en zich niet laat beïnvloeden door wat de mainstream fanatiekeling mooi vindt.
volgens mij zijn dit Heritage 6 velgen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).