Is dit de vetste VW Transporter van het moment?

Auteur: , 18 Reacties

Ieder zijn eigen smaak.

Meestal grijpen tuners voor de hand liggende auto’s bij de kladden, maar zo nu en dan laten ze hun creativiteit écht de vrije loop en transformeren ze een ander soort auto. zoals de ultieme Duitse bestelbus, bijvoorbeeld: de T-serie. In dit geval is het Carlex dat de T6 onder handen heeft genomen, maar helemaal alleen hebben ze het project niet uit hoeven voeren.

Het Poolse Carlex Design heeft namelijk de hulp ingeschakeld van de Amerikaanse kunstenaar Jeral Tidwell. Wie niet bekend is met de naam, is dat misschien wel met zijn werk. De Amerikaan heeft in het verleden namelijk concertposters voor allerlei bands gemaakt, zoals Foo Fighters, Sheryl Crow en Kid Rock. Daarnaast heeft de kunstenaar een voorliefde voor doodshoofden en, nog belangrijker, voor bestelbussen.

Het is duidelijk dat de passies van beide bedrijven terugkomen in deze Transporter. Afgezien van de bodykit, die de T6 andere bumpers, zijschorten en een achterspoiler geeft, krijgt de auto 20″ lichtmetalen velgen met daaromheen P-Zero banden van Pirelli en wordt hij met 2 centimeter verlaagd. De samenwerking tussen Carlex en Tidwell herkennen we terug in de verschillende tekeningen op de Transporter. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn versierd met zijn kunst. Carlex ging zelfs zo ver om zijn werk in de alcantara bekleding te verstoppen.

Het treurige voor de Amerikaan is dat Volkswagen de bestelbus niet verkoopt in de Verenigde Staten. Hij zal dus een creatief plan moeten verzinnen, wil hij de auto in bezit kunnen krijgen.18 reacties

Best gaaf. maar waarom zulke opvallende uitlaten onder een bus brabus doet er zelfs vier onder.
@bimmerfan: Ik tel er hier ook 4 hoor. In iedere hoek een enkele pijp was wel mooier geweest.
@cvoo: had ik niet goed gekeken. Twee pijpen ik vind het zonde het is geen sportieve auto. Onder bijvoorbeeld een 3 serie achtig auto kan ik die twee pijpen wel waarderen
@bimmerfan: Ik snap je punt. Zelf ben ik vrij autistisch als het om symmetrie gaat bij een auto. Dus óf 1 pijpje aan elke kant óf gewoon een uitlaat die niet zichtbaar is. Niets is zo storend als een uitlaat aan 1 kant, vind ik.
@cvoo: haha same
@bimmerfan: Dan begrijp ik eindelijk waarom bmw riijders geen richting aangeven. Alles voor de symmetrie!
@suzikubelona: ik kom ze meestal tegen in een volvo of volkswagen
@bimmerfan: Er zijn veel BMW rijders overgestapt op een ander merk idd. ;)
Misschien moeten ze er een “California” hefdakje op schroeven en er op papier een camper van maken, om zo de hoge protectionistische Amerikaanse invoerrechten te ontlopen?
Had liever een dikke motor erin gezien dan al die plakplaatjes.
@thomasthomas: eens. Aangezien de diesel als dood word aangezien tegenwoordig doe dan maar de 4.0tfsi👌🏼 Denk dat er serieus kopers voor zullen zijn
Ik snap echt geen reet van die hele bustjoening toestand. Het blijft gewoon een lelijke bus.
@cpp1: er schijn klaarblijkelijk autoliefhebbers die op busjes geilen. Ik snap het ook niet helemaal maar vind het wel leuk dat het er is.
@cpp1: Een T6 is echt wel een dikke bus zeker met wat leuke velgen en wat spoilerwerk. En als je hem ook nog als camper uitvoering hebt kost hij maar een kwart in de wegenbelasting. Diesel is dan natuurlijk de beste optie. Dan heb je een auto die heerlijk rijdt, vlot is en natuurlijk voldoende ruimte voor kids + spullen. Oftewel een hele slimme keuze voor een gezin die ook graag van kamperen houdt (of niet) en graag op wintersport gaat. T6 TDI 4motion – California!
@cpp1: gewoon mensen die een bus(ruimte) nodig hebben maar er ook wel een snel kek ding van willen maken, ik heb wel eens VW busjes 200 zien rijden op de autobahn, apart gezicht maar wel gaaf
Lijkt net of er een pot gele verf over de bekleding is gevallen. Ultieme schildersbus👍
Lelijke doodshoofden. Dat kan wel beter.
Dit is geen transporter maar een caravelle

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).