Italiaanse storm verwoest gloednieuwe Maserati’s

Auteur: , 8 Reacties

Niet alleen Maserati's waren het haasje. Ook bosjes Suzuki Swifts, de Fiat500L en tientallen Renaults gingen verloren.

Italiaanse storm verwoest gloednieuwe Maserati's

Het noodweer in ItaliĆ« heeft flink huisgehouden. Er zijn helaas meerdere doden te betreuren en de materiĆ«le schade zal in de miljoenen lopen. De storm hield ook huis ook de haven van Savona in de regio Liguria. Het zoute water van de Ligurische zee trof een parkeerplaats van de haven. Hier stonden honderden nieuwe auto’s klaar om verscheept te worden.

Volgens lokale media heeft het water voor kortsluiting gezorgd bij meerdere voertuigen. Alsof alle waterschade nog niet genoeg was, brak er een enorme brand uit. Honderden auto’s gingen in vlammen op. De vlammenzee duurde gisteren tot in de vroege uurtjes. De voertuigen waren bestemd voor export naar het Midden-Oosten.

Er waren 14 brandweerkorpsen nodig om het vuur te kunnen bestrijden. Niemand raakte gewond bij de actie. De haven zal voorlopig gesloten blijven. Eerst zal de enorme schade opgenomen moeten worden. Er wordt gesproken over ‘honderden’ verloren Maserati’s, maar die claim is moeilijk te achterhalen. Op opgenomen video’s van media en brandweer zijn vooral auto’s van de merken Fiat en Renault te zien. In een filmpje van de brandweer is een Levante in een vuurzee te zien.

Met dank aan Maarten voor de tip!8 reacties

Je kunt geen waterschade krijgen als je in de fik vliegt https://tenor.com/view/smart-thinking-meme-gif-10307427
Je uitspraak tussen aanhalingstekens zetten kan helpen om uit te maken of het humoristisch bedoeld is of niet. Nu was mijn eerste indruk: 2wheeler stond op de achterste rij toen het verstand werd uitgedeeld.
@BaRa: dacht je dat echt ja? Stonden we samen in de achterste rij?
@2wheeler: je weet hoe het gaat: changing the world, one pair of quotation marks at a time.
@bara: maar stond ‘ie voorin of achterin de achterste rij?
Het is zo te achterhalen hoeveel auto’s er stonden, welk merk, type en uitvoering iedere auto heeft.
Auto’s die van de vrachtwagen of van de trein gelost worden en die het terrein op gaan, worden gescand en in die scan staan de gegevens van de auto het serienummer, waar die naar toe moet en de logistieke organisatie geeft iedere auto (of een batch met dezelfde bestemming) een van te voren gereserveerd plekje op het terrein Alles staat in de computer opgeslagen, wanneer de wagen verscheept gaat worden, welk schip en welke datum. En de fabrikant beschikt als opdrachtgever ook over deze gegevens.
Hadden ze er niet nog een paar Levantes naast kunnen zetten? Ruimt wel lekker op.
Hopelijk geen Granturismos

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).