Jaguar F-Type ‘SC’: dikste TdF-ploegleidersauto ooit

Auteur: , 13 Reacties

Met het vroege uitvallen van Chris Froome kreeg Team Sky deze Tour de France een finke klap te verwerken. Ze proberen het blazoen nog wat op te poetsen door dit hele dikke F-Type Service Car Concept als ploegleiderswagen in te zetten.

De auto is gebaseerd op de F-Type R Coupe, met 550 pk / 405 kW aan vermogen dus. Da’s nog eens wat anders dan de 800 Watt die een profwielrenner trapt.. De F-Type Service Car, die een concept-badge draagt (ze hadden ‘m net zo goed one-off kunnen noemen) is onder handen genomen door de gloednieuwe SVR-afdeling, waarvan we al eerder een Range Rover met extra sportieve saus en een gelimiteerde F-Type Project 7 zagen.

Dit custom-made ‘F-TYPE Coupé High Performance Support Vehicle’, zoals Jag hem noemt, is er niet alleen voor de show; hij wordt de twintigste Tour-etappe (van Bergerac naar Périgueux) ook daadwerkelijk ingezet. Dit begeleid door een hashtag die het zowel bij topsporters als bij barende vrouwen erg goed doet: #keeppushing.

Vanzelfsprekend stond dit model al lang in de planning, en had Jag er vurig op gehoopt (en wellicht ook wel een beetje op gerekend) na de kanaaltunnelstunt samen met een klassementsleidende Froome deze slotweek van de Tour flink uit te pakken met deze F-Type, maar het liep net even iets anders. Dan maar over op plan B, een lancering zonder de Keniaanse kopman.

UPDATE: Nu met video!13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Volgens mij kan je nu geen snelle fietswiel doen en waar moet de mechanieker de reserve wielen. Laten. Het ziet er leuk uit maar in de praktijk erg onhandig
@Casper van Veen: C.O.N.C.E.P.T
@Casper van Veen:
Er staan 2 tijdritfietsen op, dat lijkt mij wel voldoende voor een tijdrit, als je dan nog een wiel moet wisselen ben je wel redelijk kansloos..
@tupperware: ik ben zelf technische begeleider bij het wielrennen en als je in de eerst 3/4 kilometer lek rijd is het sneller om het wiel te wisselen dan 9 fiets te wisselen
@Casper van Veen: Als je eens goed kijkt, zie je dat er tussen de twee tt-fietsen twee groeven zijn gemaakt voor de reservewielen. Jaguar & Team Sky hebben er heus wel over nagedacht.
Ok, eerst volledig artikel lezen dus :-)
Geen froom maar wel vroem dus..
Wat is het toch een bloedmooie wagen. Hopelijk ben ik de enige die dat vindt dan kan ik ‘m over 15 jaar voor een klein prijsje 4e hands aanschaffen :-I ….
@pomoek:
Wees blij dat je niet de enige bent, nu kan je hem over 15 jaar 4de hands van me overnemen,
voor een “vriendenprijsje”..
Fijn voor die gasten die achterin moeten zitten…
Was dit toch wel wat praktischer en comfortabeler…
http://leclub40.o2switch.net/smf/index.php?topic=4411.0
Wel met stip op 1 in het ‘lekkerste auto’s in de Tour’ topic…Of gaat iemand toch liever voor een Superb?
Ziet er lekker uit!
Zo wil ik wel op een fietsvakantie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).