Jaguar komt met de dikste Ring-Taxi ooit

Auteur: , 36 Reacties

Je kunt alleen je vrienden niet meenemen.

Een rondje ‘Ring moet je toch minstens één keer in je leven hebben gedaan. Wil je niet je eigen auto riskeren dan is het mogelijk om mee te rijden met een taxi. Kost wel wat, maar de ervaring is onvergetelijk. BMW is hofleverancier op de Nordschleife. Men kan al sinds jaar en dag terecht bij deze Ring-Taxi, waar je voor 225 euro de ronde kan meerijden in een 560 pk sterke M5. Voor die 225 ekkermannen mag je tot drie vrienden meenemen.

Naast BMW hebben talloze andere bedrijfjes een dergelijke constructie opgezet door de jaren heen, gelokaliseerd in de naastgelegen dorpjes Nürburg, Adenau en Quiddelbach. Zo kun je ook meerijden in een dikke Porsche 911 GT3 of een 911 Turbo. Jaguar komt nu ook met een eigen programma onder de naam Jaguar Co-Pilot Nordschleife. Als passagier wordt je meegenomen in een 575 pk dikke F-Type SVR. Een professionele coureur probeert, mits het overige verkeer niet te druk is, een knappe tijd neer te zetten. Wil je het meeste waar voor je geld is het overigens slim om een doordeweeks een dag uit te kiezen voor een bezoekje aan de ‘Ring. Over het algemeen is het dan alles behalve druk en kan de coureur zijn ding doen.

Een rondje met de SVR is alles behalve goedkoop. Jaguar rekent 295 euro voor het programma. Een racepak, inclusief een helm en een HANS-Systeem (steun voor je hoofd en nek) zijn verplicht en bij de prijs inbegrepen. Daarnaast worden beelden opgenomen die je na afloop meekrijgt. Volgens Jaguar kunnen snelheden tot 290 km/u worden gehaald en moet een ronde in minder dan acht minuten mogelijk zijn. Om deel te nemen aan het programma dien je minimaal 18 jaar oud te zijn.36 reacties

Die achtervleugel staat hem altijd nog niet zo goed.
Maargoed, daar merk je niets van zodra je er in zit.
300 euro is nog eigenlijk best redelijk. Zeker in vergelijking met zelf rijden in een huurwagen.
@e1000bmw523i: Zelf rijden heb je wel meer plezier lijkt me..

Nu zit je minder dan 8 minuten naast iemand die je niet kent (vertrouwen?) die volle bak over de ring gaat..
Ook maar hopen dat je niet ziek wordt (als ik naast iemand zit die zo hard rijdt word ik toch wel misselijk, terwijl als ik zelf rijd, dan heb ik dat niet)

Nee dan huur ik toch liever een auto en ram ik zelf over de ring..
@ardonjr: naja genoeg mensen gaan skydiven bij een professional op de buik. Op Texel kost dat je €200 en dat is in nog geen 5 minuten voorbij. Beide zijn ervaringen waarbij je de ander volledig moet vertrouwen.

Ik ga eerlijk gezegd liever over de ring in een veilige auto dan skydiven, ook al heb ik dat al eens gedaan. De risico’s zijn kleiner.
@ardonjr: dat is omdat je niet 100% weet wat er gaat komen. Je hersenen brengen de signalen van je lichaam niet helemaal goed over met wat je ogen waarnemen.
Als je dan toch ervoor kiest om mee te rijden dan maar in de snelste wagen, kost een paar ekkies meer maar dat is het dan wel dubbel en dwars waard.
@pinut187: als ze een iets lichtere coureur nemen is die sub 8 minuten tijd gelijk een stuk makkelijker :)

Ontopic:
Zou zelf liever met de M5 meerijden en de ervaring delen met paar autogekke vrienden.
@ukbob: scheelt ook poen!
@pinut187: Juist niet. Hoe sneller de auto, hoe korter je plezier hebt van je geld… ;-)
Een rit met een professionele coureur is inderdaad episch, 2 ronden gemaakt met Sabine Schmitz en 1 met Fritz Lanio, allen met de M5 E60. Geweldig en doen dus.
Dit staat echt op mijn bucket-list. Ik moet en zal dit ooit een keer doen. Ikzelf ben geen geweldige coureur, heb al helemaal geen geweldige auto dus begin ik er ook maar niet aan. Maar dit lijkt me erg tof!
Zoeken ze nog een bestuurder?
@mrrallycross: Misschien voor jou met een F-type AWD door het omringende bos heen.
Pfff, wat een geld!
Met eigen auto is toch leuker denk ik
75,- pp voor de m3, of 295,- in je eentje voor de Jaguar. Keuze is snel gemaakt.

Maand geleden met Dale lomas in de m3 meegereden, onvergetelijke ervaring!!
@robinv33r: Enkele weken terug ook bij hem in de M3 gestapt. Man, wat gaat die gozer hard! Wij waren sneller dan de Corvette ring-taxi. Echt een aanrader!
Er rijdt ook een GT3 RS als ringtaxi rond op de Ring van RingTaxi.de.
F1 Spa kijken of een rondje meerijden? Aan die laatste hou je volgens mij langer goede herinneringen aan over
Nice!
Nouja, gewoon het gedeelte dat je in een ringtaxi hebt gezeten even vergeten en je kunt tegen al je vrienden opscheppen dat je met een F-Type SVR in minder dan 8 minuten een rondje Nordschleife gedaan hebt.
Ben ik dan de enige die het belachelijk veel geld vindt? Ik zou de M5 nog wel overwegen, omdat ik dan de kosten kan delen. Voor 295 euro kun je ook een hoop andere dingen doen.
@berlinetta: Ik ga met je mee in de M5. Voor nog geen 150 knaken P.P nog best prima.
@viezefreddyw: Ja dat vind ik nog enigszins een redelijk bedrag. Maar 295 euro om binnen 8 minuten misselijk te worden, vind ik echt teveel van het goede. Voor dat geld zou ik nog liever even doorsparen voor een auto van 500 euro en die zelf gaan aftrappen op de ring. Heb je meer plezier aan.
@berlinetta: Eens. Kunnen we ook doen haha? Maar het lijkt me wel ontzettend tof om mee te rijden met een professional in een F-type of M5 etc.
@viezefreddyw: Zeker, mij lijkt het ook fantastisch. Maar het is ook erg veel geld. En je moet ook nog een retourtje Ring erbij optellen. Al met al ga je over de 350 euro heen. Hoe gaaf ik het ook zou vinden, zou ik iets anders doen van dat geld.
@berlinetta: Ik zou het er ook niet al te snel voor over hebben maar het hangt er voor mij een beetje van af. Qua afstand is de Nurburgring alles behalve ver. Vanaf mijn woonplaats in Friesland is dat zo’n 390 kilometer. Ik rij een diesel dus uitgaande van de huidige dieselprijzen kost een enkele rit gemiddeld €26,- en is met terugreis dus €52,-. Een ritje Nurburgring met de M5 kost dus €225,-. Ik zou dus ongeveer €277,- kwijt zijn. Als je dat zou delen door drie personen zit je nog op geen € 93,- per persoon. Best prima toch?

Nu nog twee vrienden zien te vinden…
@viezefreddyw: Eentje heb je er al ;)

Maar de prijs van de M5 valt inderdaad erg mee en die kun je ook nog delen. Voor 93 euro zou ik het zeker doen. Heb je een fantastische dag en naast een rit in de M5 kun je hopelijkk nog veel andere leuke auto’s zien.

Maar 295 euro voor de F-type zou ik niet eens overwegen. Gewoonweg te duur.
@berlinetta: Ik zou die kant met je op gaan hoor, geen probleem haha. Ik moet en zal het een keer doen, hoe dan ook. In mijn vriendenkring krijg ik nooit eentje zo ver om dit te gaan doen aangezien er geen een autogek is zoals wij zijn. En mijn vriendin wordt al misselijk als ze naast me ze er aan denkt..
En ik weet wat ik deze maand nog ga doen! Ook met de m3 mee gereden met een vriend van me echt ongelofelijk gaaf! Hier ook benieuwd naar. Zelf rijden is natuurlijk ook leuk maar even mee kunnen rijden bij de prof’s is natuurlijk ook leuk!
Rondje boven 8:00 is geld terug
@dampu020: Dat zou ik wel een leuke actie vinden. Van tevoren flink bunkeren en drie dagen niet schijten en dan heb je misschien nog een kans.
€300,- voor 8 minuten. Dat is €2250,- per uur……..
“Voor die 225 ekkermannen mag je tot drie vrienden meenemen.” Je mag maar twee vrienden meenemen, totaal 3 mensen dus ;-)
En voor de helft mag je met mij meerijden, wel iets minder snel maar dezelfde fun!
Scheelt mij weer in de onderhoudskosten :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).