Jaguar trollt Mercedes, maakt een paar taxi’s

Auteur: , 22 Reacties

De fittie tussen de Britten en Duitsers gaat door. Don't mention the war.

We kennen natuurlijk de billboard-wars tussen BMW en Audi, maar misschien nog wel leuker was de reclame-oorlog die enkele jaren geleden woedde tussen Jaguar en Mercedes. Het begon allemaal met Mercedes’ briljante reclame voor Magic Body Control in de S-klasse. Je weet wel, die met die kippen:

Kiep

Jaguar vond het noodzakelijk in te haken op dit bijzonder geslaagde staaltje Duitse humor met een weinig subtiele respons. Hap hap hap:

Jaaaaaaag

De Duitsers hoefden niet te reageren, maar deden dat uiteraard toch met deze wederom vrij briljante Jaguar-diss:

Poezemien

Daarna bleef het even stil, maar nu slaat Jaguar keihard terug. Ze hebben namelijk een paar taxi’s gemaakt, traditioneel natuurlijk het domein van Mercedes. Alleen zal je ze waarschijnlijk niet in de typerende gebroken witte kleur aantreffen in Berlijn, maar in vechtkleuren bij de ‘Ring. Stiekem zal BMW zich er zodoende meer zorgen over maken dan Mercedes, maar als dat de insteek van dit bericht was geweest hadden we geen excuus gehad om bovenstaande fittie nog eens de revue te laten passeren.

Enfin, over naar de Jaaaaags. De ene is een F-Type SVR, de andere een XJR575. Beide hebben de bekende supercharged V8 onder de kap met een vermogen van 575 pk. De F-Type is oranje met blauwe striping en de XJR heeft precies de omgekeurde kleurstelling. Klanten kunnen een rondje meerijden in de auto’s, die bestuurd worden door ervaren ‘Ring-racers.

Om te zorgen dat je een blijvende herinnering overhoud aan de rit door de 73 bochten van de groene hel crasht de bestuurder snoeihard de vangrail in worden er tijdens het rondje opnames gemaakt. Zo wordt in beeld gebracht hoe de G-krachten en angstaanjagende momenten jouw gezicht in plooien trekken die je nooit voor mogelijk gehouden had.

Een rondje meevlammen kost 199 Euro. Je kan de rit vooraf bestellen of ter plaatse op het circuit. Zelf een rondje doen in je eigen waggie kan natuurlijk ook, maar let dan wel op dat je die roofkatten (en andere auto’s) niet van de baan af tikt.22 reacties

199 euro, dan ga ik liever zelf een rondje rijden.
@ikleesookoverautos: ik heb zat mensen gezien die dat ook dachten en uiteindelijk alleen al meer geld kwijt waren aan Bongard…
Beetje vergezochte titel… Deze racetaxi’s van Jaaaaagg rijden al een tijdje rond. Btw heeft ook al jaren een ringtaxi.
@tdu2zonda: *BMW ipv btw
@tdu2zonda: de F-type is wel nieuw.
@schnor: ehhh de XJR bedoel. De F type heeft t al vrij zwaar gehad met Dale van Fridge to Pantry.
@schnor: fridge to pantry? Dat zijn minder dan 73 bochten…
@tdu2zonda: en vergezocht (2013) verhaal over een vermeende fittie tussen Jag en Merc…
Ik snap de grap niet.
Magic Body Control?
Wat een onzin artikel met als bedoeling grappig te zijn, nou niet gelukt dus. Zijn gewoon ring taxi’s.
Er zitten een boel tampons scheef vandaag… Mooi initiatief van Jaguar, zo is er wat te kiezen!
Zo’n XJ 575 is toch geen goede Ringtaxi? Natuurlijk is het een heerlijk vlotte wagen, maar dit ding is toch niet gemaakt als gooi en smijt auto? Wacht dan op die XE SV Project 8
@Edge: afgelopen zondag kwam hij driftend voorbij.
@Edge: ga eens een keer kijken hoe dat ding voorbij dendert op de ring, die gast kan een aardig potje sturen.
@sanderz28: Maar een auto met zo’n wielbasis en gewicht leent zich er niet voor. Voor 200 piek zit ik liever in een F-type.
Kleine off-topic: Zullen we gewoon stoppen met taxi / taxi-chauffeurs in Amsterdam. Gewoon de hele groep opheffen. Gemiddeld wordt ik 1x per week “net-niet”-aangereden door deze associalen. En als je er wat van zegt, wordt je een partij uitgescholden! “Waar ik me mee bemoei” terwijl ze me vingergewijs allerlei manieren van voortplanting laten zien. De wereld zou er een stuk vriendelijker uitzien, als ze gewoon niet meer bestaan. Ik ben ze zat!
@lacker: volgens mij heeft de Viva hier een vrij actief forum over
@wheresmycossie: Dat zal, die lees ik alleen niet. En vanmorgen was het weer raak en ik zie taxi in het onderwerp staan. Dat werkt dan als een rode doek voor een stier.
@lacker: Gewoon een keer net wel aangereden worden…
@joostie: Je bedoelt dat ze dan ineens poeslief worden?
Ik vind die reclame-oorlogen altijd een beetje sneu. Ook typisch Amerikaans om je concurrent proberen belachelijk te maken. Hoe harder je loopt te roepen dat je beter bent dan product X van de concurrent, hoe minder ik het geloof en meer bereid ben om product X van de concurrent te kopen.

Heb er ook zo’n klere-hekel aan dat Specsa.. (ga de naam niet eens voluit schrijven) dat doet in Nederland met hun prijsvergelijkingen met de concurrent. Stay classy, of flikker anders op met je troep.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).