Jaguar XE & XF nu ook als 300 Sport verkrijgbaar

Auteur: , 14 Reacties

Een kloddertje hier... een kloddertje daar...

Jaguar is niet vies van een speciaaltje op zijn tijd. Na een korte periode van stilte is het vandaag weer zover. De Britten trekken de doeken van één speciale editie die voor twéé verschillende modellen beschikbaar wordt gesteld. We spreken over de Jaguar XE (rijtest) en XF (rijtest), die beide uitgevoerd worden als 300 Sport.

Op het oog zijn de 300 Sport-modellen niet per se eenvoudig te herkennen. Althans, tenzij je een spiegelkappen-fetisj hebt waarover je tegen niemand een woord zegt. Alle variaties van de 300 Sport worden uitgerust met Satin Grey accenten, die je naast de spiegelkappen ook op de achterspoiler en grille terug kunt vinden. Daarnaast krijgen de wagens exclusieve velgen en, uiteraard, een veelvoud aan badges. Binnenin vinden we gele stiksels op het stuur, de stoelen en de armleuningnen.

Voor wat betreft de motoren wordt het simpel gehouden. Op de XE 300 Sport vinden we de bestaande 300 pk sterke 2-liter viercilinder turbo. Bij de XF is de keuze uitgebreider; hier kan men kiezen uit de hiervoor genoemde vierpitter, of de 300 pk sterke V6 diesel. De XF 300 Sport is tevens verkrijgbaar als Sportbrake.

Naast het onthullen van de 300 Sport, levert Jaguar alle XE- en XF-modellen voortaan met een groter 10″ infotainmentscherm, meer metalen en chromen details in het interieur en vloermatten van hoogwaardiger materiaal.14 reacties

Ik was een tijd geleden met de configurator aan het spelen en het is toch eigenlijk bizar dat je geen enkele Jag – op de XJ na – meer kan bestellen met crèmekleurig leder en hout ipv aluminium in het interieur?
@jules713: dat verbaast mij ook. Ik heb de populariteit van donkere interieurs in auto’s eerlijk gezegd nooit begrepen. Het wordt snikheet als de auto in de zon staat, geeft een veel minder ruimtelijk gevoel, ziet er (in mijn ogen dan) goedkoper uit en ademt weinig sfeer uit.
Het voordeel dat een donker interieur er iets minder snel vies uit ziet dan een licht interieur is bijna verwaarloosbaar als je een beetje netjes met je spullen omgaat.
@jules713:
Geen idee waar je het over hebt.
Zojuist de configurator aangeslingerd en gewoon crème leer en hout te bestellen in de XE.
De goedkoopste kan alleen met stof, maar ook crème en met hout te bestellen.
@sabrerator: hmm.. ja, je hebt gelijk!
Zo hoort een XE te zijn! Die standaard dieseltjes m et 163 pk en 13″ wielen zijn natuurlijk ook prima, maar dit smoelt echt een stuk beter, zonder dat je meteen V6 S geld kwijt bent. Beetje net als de Alfa Romeo Giulia 2.0T Veloce. Zo’n smakelijk tussenmodel die net even wat meer cachet heeft. Voor mij graag eentje in het donkerpaars met ivoorkleurig leder en pianohout erin, graag.
@willeme: precies! Gewoon een heel fijn leuk model om dagelijks in te sturen. De 335i van Jaguar. Zet maar voor de deur.
@willeme: met je samenstelling helemaal eens maar wat bedoel je met painohout?
@ikleesookoverautos: de kleur houtinleg
@peug206: Zwart gelakt
@kennone: RAL 900x afhankelijk van de leverancier en met blanke lak.
Jammer.. Ik wacht nog steeds op de nieuwe xf rs. Wat een pracht bak is dat
De XE is echt typisch zo’n auto die afgrijselijk is zonder opties en prachtig is met de juiste opties. Zo ziet hij er wel fraai uit!
@berlinetta: Goed omschreven!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).