Je auto op een leuke manier verkopen, deze dude snapt het

Auteur: , 12 Reacties

Advertenties met een vermakelijk verhaal, nu en dan komen we ze tegen.

De verkoper van deze Skoda Octavia snapt wat het inhoudt om je beloftes na te komen. Na wat strubbelingen met z’n (inmiddels ex-)vriendin mocht hij z’n best doen om de blauwe Tsjech voor een mooi prijsje te verpatsen. Gelukkig voor ons vergreep hij zich niet aan BOMVOL OPTIES BETER DAN NIEUW-achtige praktijken, maar plaatste hij een vermakelijk en eerlijk verhaal.

Een verhaal dat bovendien de moeite waard is om uit te lezen, waarom zul je zelf moeten uitpluizen. De vraagprijs van de Octavia uit 1999 bedraagt 1.350 euro en onder de kap ligt een 2.0 met 116 pk en ruim 2 tonnetjes aan levenservaring. Ook passen er echt héél veel dozen achterin de station. Goed om te weten.

Gauw door naar het verhaal, enjoy!

Dit is een heel raar verhaal, maar als je je er even doorheen worstelt, kun je er voor een leuk prijsje een leuke auto aan over houden. Deal?

Nog niet zo lang geleden woonde ik hier ver, heel ver vandaan. Dat was in een deel van Nederland waarvan de meeste mensen denken dat het bij België hoort. Het gebied liep een klein beetje achter, en daardoor waren er bijna geen bussen en in het geheel geen treinen. Ze hadden er wel vriendinnen, maar de mijne had helaas geen rijbewijs.

Omdat ze wel van plan was haar rijbewijs te halen, nam ze alvast de Skoda Octavia Combi van mijn moeder over. Die auto is van een oud vrouwtje geweest, zei mijn vriendin. En aangezien dat oude vrouwtje mijn moeder was, klopte het nog ook.

Tot zover alles goed.

Na een les of tien kreeg mijn vriendin echter kritiek op de lesauto waarin ze reed. Hij had teveel pedalen en daarvan raakten haar benen in de knoop, zei ze. Of ik het ook niet beter vond dat ze in een automaat ging lessen. Knipper, knipper, deed ze met haar ogen. Tja, wat zeg je in zo’n geval? Mijn vriendin was me uiteraard liever dan haar Skoda.

De dag erop heb ik de Skoda door de garage laten nakijken en een nieuwe apk laten geven. De voorbanden werden vernieuwd en er werd een wiellager vervangen. Zelf heb ik de auto nog eens goed in de was gezet. In de garage kwam overigens aan het licht dat er een klein gaatje in de uitlaat zat, maar aangezien dat voor de apk geen probleem was, heb ik daar niets meer aan laten doen. (Mijn suggestie is om elke maand een tientje in een pot te doen en het lekke deel van de uitlaat daarvan te laten repareren tegen de tijd dat het geluid hinderlijk wordt.)

Tot zover ging alles niet echt goed, maar ook niet heel slecht.

Heel recent raakte mijn vriendin echter op meer vlakken dan alleen haar benen in de knoop. Dit keer was het mijn schuld. Om die reden bevind ik me momenteel weer in de Randstad, waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Ik heb haar echter wel beloofd mijn best te doen haar auto te verkopen.

Dit is echter nog niet het hele verhaal, want in de laatste alinea’s wordt de volhardende lezer beloond:

Oké, let op, daar gaat-ie

TE KOOP – mooie Skoda Octavia Combi – vlot en wendbaar (2.0i) – volautomatische airco – nieuwe apk – nieuwe voorbanden – voor de spotprijs van niet € 1.350, maar € 1.250 !!!

Ik zei toch dat het de moeite zou lonen tot het einde door te lezen :)

O ja, van mijn ex-vriendin (die zonder rijbewijs en zonder vriend) moet ik erbij zetten dat een blauwe auto op de oprit veel gezelliger staat dan zo’n saaie zwarte, grijze of zilveren.

Je vindt ‘m HIER.

Dank aan Jesse voor het tippen!12 reacties

Bespaar jezelf een klik, de rest van de tekst op Marktplaats is je tijd niet waard…

-edit: bij nader inzien heb je een punt, artikel is aangepast-
@gekketurbo: Luisteren naar commentaar is altijd noemenswaardig. Chapeau! doet hoedtik…
Het meest indrukwekkende is dat je tegenwoordig ‘gewoon’ een auto van 18 jaar !!!! oud kunt verkopen.
Ooit lagen ze met een jaartje of zes – zeven met de wieltjes omhoog en zwaar doorgerot bij “Joop koopt alles”
Waren ze niet doorgerot waren de lagers er wel uit geknetterd !
Auto’s kunnen bijkans tegenwoordig een leven mee en worden afgedankt omdat ze uit de mode zijn.
@desjonnies: “Auto’s kunnen bijkans tegenwoordig een leven mee en worden afgedankt omdat ze uit de mode zijn.”

Aan de advertentie te lezen worden vriendjes tegenwoordig ook zo makkelijk afgedankt.
@larini:
Dat is zo oud als het fenomeen vrouw
@desjonnies: elke auto is tegenwoordig premium.

Want volvo, mercedes, peugeot (tot 30 jaar geleden) en wellicht nog een paar gelukstreffers van willekeurige merken zijn al 50 jaar van dergelijke kwaliteit.
Nu nog een foto van zijn ex-vriendin ;)
@bennyyy: ja, ik ben toch wel benieuwd hoeveel daar in past
@ivofga: Met die verwarde benen verwacht ik daar niet veel van
kijk, een auto vol met onderdelen die vw in eind jaren 80, begin jaren 90 getest heeft, deze gaat nooit meer kapot.
Lijkt me een goede, eerlijke auto.
Prima vakantiekar!
De grote hamvraag, hoe ziet die vriendin eruit?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).