Jeep Renegade, wat ben je lelijk

Auteur: , 39 Reacties

Er zijn betere dingen om je week mee te starten.

Het gerucht wil dat met de bemoeienis van Fiat bij Chrysler één essentiële zaak veranderde op de designafdeling. De ontwerpers moesten al hun pennen en potloden inleveren, en mochten voortaan alleen nog maar auto’s tekenen met een ugly stick.

Het eerste teken aan de wand voor bovenstaande stelling was de Cherokee, die er met zijn down-oogjes nogal..speciaal uit ziet. Het werkt voor Citroën (niet altijd, maar meestal wel), maar op een Jeep is het toch andere koek. Nu heeft de kleinste Jeep, die niet Jeepster maar wel Renegade schijnt te heten, voor hij goed en wel officieel is zijn weg naar het net gevonden, en zoals we zien heeft het arme ding er flink en genadeloos van langs gehad.

Het moet een traumatische ervaring geweest zijn om Marchionne en consorten maar eindeloos door te zien slaan met de ugly stick terwijl de arme kleine Jeep al lang en breed weerloos op de grond lag. Stel je de brandblusserscene uit Irréversible voor, zo ongeveer.

De Renegade gaat in Europa (Mirafiori) gebouwd worden, om zo de enorme overcapaciteit in de Italiaanse fabrieken tegen te gaan. Dat moet geen pretje zijn voor de fabrieksarbeider, die als Italiaan doorgaans mooie dingen erg kan waarderen, maar wellicht dat het brood op de plank de nachten waarin hij gillend en badend in het zweet wakker wordt draaglijker maakt.

Jeeps kleinste staat volgens de geruchten op het platform waarop ook de Fiat 500L en toekomstige 500X staan, en als je hem tot het dak afvult met water en Kanye heb je een bijzonder lelijke vissenkom. Maar hij is wel eigenzinnig en onderscheidend, dat moet je Jeep meegeven. (via Jalopnik)39 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De Pontiac Aztec heeft eindelijk zijn gelijke gevonden….
@jrk68: Die is toch wel even een heel pak lelijker hoor……
Jeep..
Manmanman…
De vorm lijkt een beetje op een Toyota Landcruiser naar mijn idee en die heeft ook prima rijeigenschappen dus wie weet!
Dit moet voor Jeep toch wel een beetje voelen alsof z’n ballen afgesneden worden door die gayboys uit Italie… Wat een hondslelijk ding zeg!
JEEP zal dus over niet al te lange tijd ook het Europese continent verlaten als gevolg van minimaal twee modellen die hier NIET verkopen. Mooie strategie Sergio.
Een Fiat Panda Jeep zou er dus zo uitzien. Lijkt wel of Sergio M echt van plan is alles wat ie aanpakt af te laten sterven…
Wat een contrast met de -bloedmooie- huidige Grand Cherokee..
Hoe geweldig iedereen elkaar weer napraat. Als er had gestaan dat het een fantastisch leuke nieuwe Jeep was geweest, had een ieder die mening gedeeld.
Toch wel een zwaar leven lijkt mij, zo zonder ruggengraat. Oh wacht…. Na 6 jaar Rutte…….
@roppp: geweldig dat jij in 20 minuten tijd al kan zien dat “iedereen” elkaar na praat. Vervolgens nog de politiek erbij gaat betrekken En blijkbaar ieders leven gaat beoordelen.

Doorgaans is er hier genoeg discussie op autoblog. Met jouw kritiek vraag ik me af wie er nou eigenlijk een zwaar leven heeft.

OT: hij blijft lelijk.
@eklasse: ik ben helderziend. Zie hieronder :-)
@sir smokalot:down-oogjes is aanmatigend en grievend. Dat kan echt niet.
@pomoek: +100!
@pomoek: ik vind eigenlijk dat iedereen het recht heeft beledigd te worden. Maar indeze ben ik het wel met je eens. Down en lelijkheid met elkaar verbinden is er wat mij betreft over aangezien deze groep mensen er niets aan kunnen doen en zichzelf niet kunnen verdedigen.
@sketcher: Nee, die verbinding leg je zelf. Verder nogal overtrokken om hier nou heel beledigd over te gaan doen, maar vooruit. Ik heb ook nog geen beldigde kikker gezien nadat ik het over de koplampen van de C1 had…
@sir_smokalot: Die kikkers lezen AB niet, wacht maar tot de C1 lang de eerste vijver rijdt…..de Oekraïne is er niks bij.

Ik ben verder niet beledigd, ik hou van beledigen en vind dat heel veel kan maar dit vond ik persoonlijk wat smakeloos om de genoemde redenen. Verder beetje flauw om te zeggen dat ik die connectie maakt aangezien er links en recht gezwaaid wordt met ugly stick’s wat kennelijk resulteert in down oogjes.

Maar goed, het is de internetzz dus het moet allemaal maar kunnen. Verder schrijf je als een van de leukste hier, altijd + kudo’s maar ik blijf bij mijn standpunt in deze.
Lijkt meer op een Dacia.
Misschien kijk ik niet goed, maar eigenlijk vind ik het allemaal wel meevallen… Niet dat ik er erg warm van wordt en de kleur is niet zo mijn ding maar er zijn veel lelijker dingen te koop in dit segment.
@Jansen:+1 Wilde ik ook net zeggen. Valt allemaal reuze mee. Het is enkel de voorkant die wat ongelukkig is.
Ik vind ‘m eigelijk wel leuk.Nu nog even een kleur over de grondlak en hij is af.
@sydney: Inderdaad, is er eindelijk iemand creatief wordt het weer niet gewaardeerd. Ik vind hem geslaagd met de retro achtige elementen en inderdaad ook de Nissan Cube trekjes.
Die laatste vind ik ook erg leuk om te zien!
Goddamn Italians!
Ik vind hem eigenlijk ook wel leuk. Met het risico om wat verwijfd over te komen: met de juiste kleur en accesoires is er best wat leuks van te maken, denk ik.
Het lijkt op een suzuki gemaakt door Dacia. Maar dat is niet eerlijk, want Suzuki en Dacia maken ook modellen die een stuk beter ogen dan dit ding!
Net zo stoer als een Jimny, hopelijk ook net zo leuk.
Zooo… bij Jeep zijn ze echt van het pad af. Maar misschien was dat ook wel de bedoeling?
Het enige mooie uit Italië is Ferrari (458 + F12berli.) en Lamborghini (Huracan, Aventador + Veneno) meer niets. Ja, lekkere wijven.
-=edit: language=-
vind hem ook wel geinig, denk dat hij nog wel wat grotere velgen kan hebben.
De Multipla onder de Jeeps
Een beetje Nissan Cube trekjes…
Ah ja de blogs… Waar meningen als algemeen binded worden gepresenteerd en in iedere alinea worden herhaald.

Op de bovenste foto vind ik ‘m gaaf!
He, heeft deze drie stoelen voorin?
Als we het over esthetisch verantwoord gaan hebben, dan wordt het stil op straat. Een Prius , Juke, Yeti, Logan etc.etc..Ik vind hem leuk om te zien, maar eerst in het echt alvorens een def. oordeel te geven. Overigens wordt de auto in de Melfi fabriek gemaakt, met de 500X.
Ik zie een fiat panda die op een jeep probeert te lijken…
Maak eens een flinke proefrit met deze leuke auto met als een van de weinige een duidelijk eigen gezicht. Ik heb dat gedaan en ik kan alleen maar zeggen dat het een erg goed rijdende- en goed afgewerkte auto is die echt kan waarmaken wat vele gestroomlijnde en trendy SUV’s beloven maar niet kunnen. Dus eerst rijden en dan schrijven. Simpel toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).