Jeremy Clarkson binnenkort weer te zien bij de BBC

Auteur: , 29 Reacties

Nee, niet om de grotendeels al opgenomen afleveringen van Top Gear bij elkaar te praten, maar om even de Britse Harm Edens uit te gaan hangen. Top Gear Live keert overigens wel terug, zij het met de nodige consessies.

Jeremy Clarkson is back

Wat zijn het toch een stelletje nobele rakkers bij de BBC. Jeremy Clarkson’s contract werd niet verlengd vanwege de welbekende fracas met producer Tymon, maar dat betekent natuurlijk niet dat Jezza niet meer welkom is om eens gezellig op de koffie te komen op het hoofdkantoor of zelfs nog even een aflevering van ‘Have I Got News For You’ mag presenteren. Ofcourse not! Dat BBC-programma kennen we hier trouwens als ‘Dit was het nieuws’, gepresenteerd door autocue-koning Harm Edens.

De afspraak om Jezza voor één aflevering in de stoel van presentator te zetten was overigens al gemaakt voordat #clarksongate trending ging, al had vrijwel iedereen er een hard hoofd in dat het na de schorsing nog zou gaan gebeuren. Toch wel. “Jeremy’s contract has not been renewed on Top Gear but he isn’t banned from appearing on the BBC,” aldus een woordvoerder van de BBC tegenover de Daily Mirror. Misschien kunnen ze hem ook nog even inhuren als freelancer om die laatste paar TG-afleveringen af te maken? Overigens zoekt BBC2-baas Kim Shillinglaw momenteel wel naar een oplossing om de resterende drie afleveringen -op de studioshots na helemaal opgenomen- toch nog uit te kunnen zenden. Er zou genoeg materiaal zijn om twee volle afleveringen te kunnen vullen, maar het blijft nog zeer onduidelijk of we deze opnames ook echt gaan zien.

Saillant detail: BBC’s iPlayer (de Uitzending Gemist van de UK) had nog nooit zoveel views als afgelopen maand, met vier afleveringen van Top Gear in de top 5 best bekeken fragmenten. Iet met een kip slachten en gouden eieren

Top Gear Live
Top Gear Live, de door May, Hammond en Clarkson gepresenteerde liveshows, blijft vooralsnog wél bestaan, zij het onder een andere naam: ‘Clarkson, Hammond and May Live’. Deze eerder nog geschrapte show mogen de drie heren overigens alleen blijven opvoeren omdat Jezza heeft beloofd zijn mondje stijf dicht te houden over het hele gebeuren rondom producer Oisin Tymon. Overigens zijn er nog een paar consessies gedaan, de Top Gear-tune (‘Jessica’ door The Allman Brothers Band) die al sinds de eerste aflevering in 1977 gebruikt wordt, zal tijdens de show niet gedraaid worden en ook de Stig zal schitteren door afwezigheid. Some say he’s on a holiday with Kate Upton, all we know is: there’s no Stig!29 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Gelukkig is er vandaag weer een artikel over Top Gear cq. Jeremy Clarkson. Ik begon al bijna ontwenningsverschijnselen te krijgen.
@bmwalpina: Zeik niet zo. Ik vond dit artikel best wel van waarde, goed geschreven en een mooie bombshell! Inderdaad was het een paar weken terug een beetje overdreven met ongeveer iedere dag een artikel, maar een wekelijkse update als deze is wat mij betreft best welkom.
@krokant: Niet zo happen ;)
@bmwalpina: Als het zo krokant is, is het een misdaad om niet te happen.
@marikoelolo: Ik ben krokanter dan een krabburger
Ik zie de BBC er nog wel voor aan om Clarkson één laatste kans te geven bij Top Gear, in de hoop dat hij zijn lesje nu wel heeft geleerd.
@motoragent: Laten we het in vredesnaam hopen!!!
Vind het echt verschrikkelijk.
@bofkont: Verschrikkelijk is overdreven, maar het had z’n beste tijd wel gehad ja,
@motoragent: Al mijn zondagavonden zijn geruïneerd. Met dank aan de BBC.
@bmwalpina: Met dank aan JC zelf zul je bedoelen.
@bmwalpina: Ja duh, het was de BBC die iemand stuurde om geslagen te worden.
Is het niet een idee dat de automerken die hun wagens beschikbaar hebben gesteld voor de afleveringen die nog niet zijn uitgezonden de BBC gaan boycotten of zo?
Lijkt mij niet eens zo heel gek.
Je leent een kostbaar product uit zodat het mooi in beeld komt bij het best bekeken autoprogramma op de wereld, je krijgt het met enige schade terug en vervolgens zie je er niks van op de buis verschijnen.
@viezefreddyw: freddy, ga toch rappen
@888natan: Haha plusje.
@viezefreddyw: daarnaast betaal je ook nog eens dik om je auto in de show te mogen presenteren.
@FlighTom: behalve Ferrari, Ferrari betaald niemand! (Your lack of Ferrari is disturbing young Skywalker)
@SDM: Maak maar gerust young padawan van.
Haal hem dan gewoon helemaal terug. Dit is eigenlijk nog dommer dan dat die gewoon door mocht gaan met wat die deed.

Kan het trouwens niet een keer ophouden met dat clarkson nieuws? Elke keer als ik weer een artikel zie over die man, zucht ik weer. Niet omdat ik het een onaangename man vind, maar omdat er per dag ongeveer 2 artikelen staan met een klein beetje nieuws. Gooi er om de 3 dagen lekker een groot verslag uit rondom de soap. Maar al die verschillende artikelen zullen wel meer geld opleveren.
Sorry, maar dit heeft toch niks meer met auto’s te maken? Ik snap dat het een blog is en blablabla maar hang gewoon niet zo de roddelkut uit à la RTL Boulevard.
Rtl autoboulevard?
@berlinetta: En dan schrijft de blogger ook nog eens een keer belabberd en met spelfouten. Oftewel: slordig verhaal in meerdere opzichten.
@swordfish: blogger = bledder
Wat een nare actie BBC, maak gewoon een duidelijke afspraak. Helemaal niet meer bij BBC of wel bij BBC niet dit slappe gedoe
@mrrallycross: waarom? Voor mij zijn dit 2 gescheiden zaken. Hij is geen werknemer meer omdta hij zich bij Top Gear onmogelijk gemaakt heeft, maar mag gewoon wel gevraagd worden om aan een ander programma mee te werken.
Poeh poeh, en dan nu snel een nieuw contract voor JC! Maakt niet uit waar.
Je ziet iemand als Clarkson toch geen aflevering van ‘Have I Got…’ opnemen zonder op uiterst gevatte wijze nog eens een flinke sneer aan z’n vroegere bazen uit te delen!? (Iets wat z’n fans overigens ook van hem verwachten!). Gezien z’n uitspraken bij de liefdadigheidsveiling,onlangs kan ik me überhaupt niet voorstellen dat de BBC groen licht geeft voor een eenmalige presentatie van een programma dat wel populair is, maar zich in de verste verte niet kan meten aan de kijkcijfers van TG.
Met andere woorden, top gear kunnen we binnenkort toch wel weer verwachten.
Als je Jeremy Clarkson terecht ontslaat (hij sloeg een medewerker, dat is gewoon onacceptabel), dan moet je het wel gewoon goed doen. Meteen alle optredens van JC cancellen. Klaar. Als je een besluit neemt, neem hem goed. Geen TopGear live, geen TopGear en geen andere BBC programma’s met Clarkson.
Slinkse rakkers bij de bbc.

Had verwacht dat Clarkson er niet eens meer wilde werken.
Ik had die ratten kapot laten vallen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).