Eerdmans gaat Rotterdamse verkeershufter confronteren

Auteur: , 11 Reacties

De Rotterdamse wethouder van veiligheid Joost Eerdmans wil een keiharde aanpak van verkeershufters in 010.

Omstanders heffen kwaad hun vuisten richting verkeersaso in Rotterdam

In Rotterdam rijden teveel verkeershufters en dat is Joost Eerdmans (voormalig Tweede Kamerlid van de Lijst Pim Fortuyn) een doorn in het oog. De wethouder wil daarom een hardere aanpak en een directe confrontatie met de effecten van hufterig rijden. Met name in de zomermaanden zouden er op doorgaande wegen in Rotterdam problemen zijn met aso’s die bijvoorbeeld veel te hard rijden. Er zijn verschillende punten waar véél overtredingen worden gemaakt en Eerdmans heeft daar nu afspraken over gemaakt met de Rotterdamse politie over gerichte controles.

Naast boetes zou Eerdmans graag zien dat overtreders geconfronteerd worden met hun eigen gedrag, bijvoorbeeld door ze een tijd als klaar-over te laten werken in de wijk waar ze hun overtreding hebben begaan. ‘Ik wil de wijken intrekken en daar mensen bewustmaken van wat bijvoorbeeld te hard rijden doet met andere weggebruikers’, aldus Eerdmans tegen het AD. Hij is aan het uitzoeken of dit in de toekomst mogelijk is. De haalbaarheid van zo’n plan lijkt me (hoe nobel het idee ook mag zijn) helaas klein, aangezien iemand die bij wijze van spreken uit Friesland moet komen voor een dergelijk traject een in verhouding veel moeilijker uit te voeren straf krijgt als iemand uit Rotterdam zelf.

Eerdmans werkt voor zijn initiatief samen met onder andere het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV). Of hij ook het wangedrag van Rotterdammers buiten Rotterdam wil aanpakken is nog niet bekend. Wat denken jullie, zou deze aanpak haalbaar zijn en zo ja: zou het werken?

Fotocredit: Autojunk.nl11 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Nu valt het hier in 010 best mee als je het vergelijkt met 070 maar mijn zegen heeft hij.
@tupperware: oh jij woont ook in 010? Jrk68 toevallig ook.. En jullie rijden ook dezelfde Lotus.. Allebei anti VAG.. Wat een toeval allemaal he?
@2cool4school:
Yep, 010 heeft maar 2 inwoners..
Bij mijn weten rijdt jrk68 met een Smart maar ik kan mij natuurlijk vergissen.
@tupperware: ben ik met je eens maar er zijn ook locaties waar je je vraagtekens bij kunt zetten. Als ik soms zie hoe ze over Pompenburg vliegen richting Hofplein. Vraag maar aan Wouter ;)
@stephane8200:
Tuurlijk heb je hier ook idioten, daarom vind ik het ook allemaal prima als ze dat aanpakken.
Nu kom ik ook veel in 070 en daar is het risico dat je, buiten je schuld bij een ongeval betrokken raakt bijna 2 keer zo groot.
Ik kom echt niet naar Rotjeknor om in de bloemenwijk klaarover te spelen, weet je hoe gevaarlijk het daar is ?
De echte verkeershufters gewoon stokslagen geven, dan is het binnen de kortste keren wel klaar en over met dat gedrag.


Het minder slimme volk plant zich sneller voort, dus het probleem zal alleen maar groter worden.. Succes ermee
@2cool4school:
Dan moet jij wel uit een enorm gezin komen..
Goeie zaak, het is hier een losgeslagen t#fuszooi in het verkeer. Dat bewustwordingsverhaal mag btw achterwege blijven, snapt toch niemand, gewoon cashen met die handel.
Meteen een financiële sanctie geven. Dat volk is te dom om aan bewustwording te doen. Geeft ook geen status.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).