Kakelverse G63 AMG verschijnt na krap 1.000 km bij Domeinen

Auteur: , 64 Reacties

De een zijn dood...

Het zit in het leven soms niet mee. Neem bijvoorbeeld deze vreselijk frisse Mercedes-AMG G63, die op 10 april dit jaar op kenteken is gezet. Inmiddels staat deze monsterlijke SUV bij Domeinen Roerende Zaken, alwaar hij wacht om onder de hamer te gaan en in handen te komen van een figuur dat zich (hopelijk) niet met louche zaken bezighoudt.

De Mercedes-AMG G63, met kenteken XZ-962-H, heeft in de korte tijd dat hij op kenteken staat niet zoveel kilometers kunnen verteren. Volgens de tellerstand is er slechts 969 kilometer mee gereden, een logisch getal, aldus NAP. Wie de gelukkig winnaar van de biedoorlog blijkt, zal dan ook een praktisch nieuwe auto in bezit krijgen. En, waarschijnlijk, voor een zachtere prijs. Volgens de kentekencheck heeft dit exemplaar oorspronkelijk 303.261 euro gekost.

De ruim 2.500 kg wegende G63 AMG wordt voortgestuwd door een vierliter twin-turbo V8, die goed is voor 585 pk en liefst 850 Nm. Schakelen gebeurt middels een negentrapsautomaat. Hij snelt in 4,5 seconden naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van maximaal 240km/u.

Meer lezen over de Mercedes-AMG G63? Bekijk dan HIER onze rijtest.64 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat ik altijd raar vind van Mercedessen, is dat de interieurs er op de persfoto’s uitzien als een nachtclub, maar op foto’s van jij en ik op een gemiddelde woonwagen.
@jochempie: foto editing.
@Jochempie: In dit geval is het ook letterlijk een Kamperbak ;-)
@ikschrijfookoverautos: “Volgens de kentekencheck heeft dit exemplaar oorspronkelijk”

Ja? Wat dan? ;-P
@torsen: yikes, gefixt.
Goede tip voor de liefhebbers.
Voor onder de 10k pik je hem waarschijnlijk al op.
@alcantara: 10k km? Want qua euries gaat dat niet lukken vrees ik…
@alcantara: ze schatten die auto’s wel enigszins in op waarde. Als het beste bod die waarde niet haalt verkopen ze ‘m volgens mij niet
@dsdh: Bovendien zijn er tegenwoordig zo veel mensen die dit soort veilingen (beroepsmatig) in de peiling houden, dat er vrijwel nooit meer echte koopjes te vinden zijn qua auto’s die het ook goed doen ‘in de handel’. Wel kun je soms wat obscuurder spul voor onverwacht lage bedragen op de kop tikken omdat de gemiddelde handelaar daar zijn vingers niet aan wil branden, maar voor ‘premium Duits’ betaal je hier meestal gewoon marktconforme handelsprijzen.
@vaakbenjetebang: Bij domeinen moet je vooral spullen kopen waar een flink risico in zit. Een auto met brandschade of kogelgaten, en dan hopen dat het meevalt. Dat soort grappen.
@alcantara: Haha was dat maar zo, dergelijke auto’s gaan to h gewoon voor de volle mep weg?
@alcantara: hahaha right, deze nieuwe G63AMG gaat daar weg voor een normale handelsprijs. En die ligt boven de 200k.
Zouden er ook drugsbaasjes zijn die rustig in een 8 jaar oude skoda of volvo rondrijden, en niet gruwelijk hard opvallen.

Paar jaar geleden, paar mensen opgepakt door de FIOD omdat ze als 20er (heel stereotype) een lamborghini hadden, maar bij hun ouders woonden en geen baan hadden. Goh, valt totaal niet op.
@grasvreter: Genoeg die dat wel zo doen hoor schat ik. Alleen die worden dus niet opgepakt ;)
@grasvreter: zoek maar eens op de Pluk ze wet. Hier in Rotterdam vinden zo nu en dan controles plaats van auto’s en de bestuurders of dat plaatje klopt. Volgens mij zijn er ook weer allerlei constructies bedacht door de mensen die er in rijden om dat te omzeilen, maar dat weet ik niet.

Wel weet ik dat het van alle landen is want ik was toevallig afgelopen week in een grotere Duitse stad en de mensen met wie ik gesproken heb vroegen zich ook af hoe het zo kon zijn.
@stephane8200: In veel gevallen staan de dure auto’s op naam van de bestuurder die toevallig ook een autoverhuurbedrijf heeft.
€500,- per dag, 100km vrij rijden en €4,- per gereden kilometer extra. Factuurtje uitfactureren naar jezelf en de betaling doen middels een contante betaling.
Nu nog wat verborgen luiken inbouwen en je bent onder de pannen. De pannen van je eigen penthouse of die van de overheid? De tijd zal het leren.
@RickB: ja, precies. Net zoals de massage/nagel salons, kledingwinkels en kappers waar natuurlijk ook alleen met contant geld betaald wordt.
@RickB: Weet niet of ze zo zijn opgerold, maar verhuur bedrijf BR cars in Wommelegem (België) is helemaal opgedoekt geweest 1,5maand geleden ongeveer. Mijn redenering over dat bedrijf is gelijkaardig geweest. Zeker omdat het vol Duitse nummerplaten stond. Stond al een A35 AMG tussen vlak voor ze alles leeg gehaald hebben.
@tortuga: Oh ja, nog één puntje: Zorg ff dat je werkmaatschappij (de Ltd. die daadwerkelijk de auto’s bezit) in Duitsland of Engeland ingeschreven is met één vestiging. In Nederland krijg je met zo’n louche bedrijfsmodel namelijk geen enkele bankrekening voor elkaar, en evenmin verzekeringen etc.
@tortuga: Vergeet de Rolls, G’s en 63amg’s niet die daar stonden :-D
@rickb: Dat bedrijf zet je niet op naam van de bestuurder.
Daarvoor maak je een trust fund aan, vroeger zou je dat in Panama doen maar da’s nu niet meer zo wijs.
Dat trust fund is dan 100% eigenaar van een Limited Liability Company die eigenaar is van de auto’s.
Vervolgens schrijf je jezelf in als werknemer van het bedrijf, zodat je legitiem onderhoud kan laten plegen op die auto’s en de tankpas in bezit kan hebben.

Dan verhuur je de auto’s zo nu en dan aan willekeurige vriendjes (op papier) die er eigenlijk helemaal niet mee rijden. Als je maar een rijbewijsnummer en naam hebt.

Als de belastingdienst vervolgens vragen gaat stellen en ze gaan achter dat trust fund aan heb je nog maanden de tijd om te maken dat je in Dubai komt.

Succes met ondernemen :-)
@grasvreter: toen ik nog in een buitenwijk van Maastricht, aan een doorgaande weg richting de A2, scheurden er ‘s nachts weleens louche types in een Saab 95 voorbij. Het zou me niet verbazen als dat types zijn waar jij op doelt
@shenkie: *woonde
@grasvreter: de slimme jongens worden niet gepakt. Die rijden hier in een afgetrapte polo en in Marbella of Casablanca in de duurste bolides
@grasvreter: Ja.. ik heb 3 weken geleden een ontnemingszaak gedaan, 2 bontkraagjes uit 010 reden in een gewone opel astra rond.. dus niets opvallends.. enkel.. waren ze 50kg zwaarder door al het goed dat om hun nekken en polsen hing :) alles in beslag genomen. tot de dure kleding toe.
@soulmaster: Zeker geleerd bij de cursus “etnisch profileren voor beginners” ?
@ottosk: iedereen kan etnisch profi leren
@ottosk: nee, ze kwamen beiden binnen met een jas met bontkraag.. en ook geen respect tonende naar de vrouwelijke rechter.. Hoogblonde finnen…
@soulmaster: Ben je zelf advocaat?
@berlinetta: nee zit aan de andere tafel in de rechtzaal
@soulmaster: Ah OvJ. Mooi beroep lijkt me dat.
@berlinetta: nee ook niet 😋
@soulmaster: Aangezien je het over de vrouwelijke rechter had, ging ik ervan uit dat je zelf geen rechter bent. Maar dus dan ben je of rechter of juridisch medewerker/griffier. Of ben je soms stiekem verdachte? ;)
@berlinetta: laat ik het zo zeggen dat jij door mij op de hoogte blijft wat er zich afspeelt binnen de muren van de rechtbank
@Soulmaster: 2 bontkraagjes.. Was Vladimir Poetin hier met zijn maatje?
@grasvreter: gasten die in zo’n G63 dagelijks rijden, hebben allemaal ondernemingen op hun naam staan, waardoor zijn bij een controle geen argwaan trekken. Vaak types waarvan je het niet meteen zou denken. Ze kunnen dus rijden wat ze willen mits overeenkomend met wat ze op papier legaal hebben.
@grasvreter: Tegenwoordig hoef je niet meer zo je best te doen om je te verbergen. In Amsterdam kan je gewoon je gang gaan.
@viezefreddyw: Klopt. Ik zag laatst nog een of andere mafklapper in een Ferrari drugs verkopen aan minderjarigen midden op de Dam…
@grasvreter: de criminelen die in dikke bakken in Nederland rijden zijn vaak de jongens die voor het eerst het grote geld zien. Zij willen, met behulp van moeilijke constructies, kosten wat het kost rijden in grote en opvallende wagens in Nederland.

De doorgewinterde criminelen die al wat ervaring hebben met justitie nemen hun geld mee naar het buitenland en leven daar als koning.

Deze jongens vallen dan weer op omdat ze in Nederland geen legaal inkomen hebben maar op plekken als Marbella, Tanger en Dubai verblijven in de grootste villa’s en zich verplaatsen in Ferrari’s en andere exotische wagens ;-) Wat een mooi wereldje..
@grasvreter: bijna alle grote jongens toch bijna. Willem H , passat
Steve B , fiat 500
Stamley H bmw 330 en pajero
Janus van W ( undercover ) meestal een Seat oid
Kobus L ( gewone mercedes )

De meeste boeven als ze het al hebben dan in het buitenland.

Klaas Bruinsma reed wel in Ferraris en Sec bijv maar dat was een andere tijd.

Opzich logisch als je niet wilt opvallen moet je vooral in dure autos rijden gehuurd of niet je staat gelijk in de picture.
@rovadepo: vandaag de dag rijdt de mocro-maffia in AMG’S en meer van dit soort auto’s
Is deze Mercedes nu echt te min t.o.v. de Mercedes van de KMar (https://politievoertuigen.nl/Foto/10658.JPG)?
Schuif hem gewoon door naar de KMar, goedkoper kun je ze niet krijgen als Defensie.
@erik2907: Die is gepantzerd vriend kijk naar die ramen
@e36thuglife: uit ervaring weet ik dat ze ook ongepantserde G’s rijden. En deze, gewoon gratis gekregen door de “pluk ze kaal” regeling, even wegbrengen naar de pantserboer en je hebt er een goedkoop bakje bij.
@e36thuglife: Kmar heeft ook ongepantserde G’s. En deze kost niets nadat de overheid geplukt heeft. Enkel nog ombouwen naar gepantserd glas.
@erik2907: Ja man om bouwen naar panzerglas zodat je door de deur heen kan worden gepopt of met bommetje. Pantzer is meer dan dubbel glas vriend. Denk als ik marchausee was dat ik niet in jouw cheap ass goedkoop bakje outlet aftermarket pantzer G zou willen cruisen als ik teroristen moet tegenhouden doe mij maar n ekte!!!!
@erik2907: Ik meen dat ze in de V.S. nog wel eens inbeslaggenomen auto’s doorschuiven naar de politiekorpsen. En dan grote, opvallende stickers erop plakken met een strekking als: “Zo, boefje, deze is nu van ons! Denk erom!”

https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s–tOncPoFI–/c_scale,f_auto,fl_progressive,q_80,w_800/kuxcalbhncyrjjuu9ccc.jpg
Je moet zo’n ding ook niet gaan kopen bij dealer met 4 vuilniszakken vol geld. Er is altijd wel iemand die zijn mond niet kan houden bij de dealer.
Datum staat op 23 mei, is al ff geleden gemaakt die foto
brabus velgen, brabus led lichten bovenop, stijlvol blauw.. geen rare bodykit van brabus gelukkig..
motortuning? ik zeg strikje erom ✌️
@hassebas: Dat zijn standaard Mercedes-velgen en hij is zwart.
Benz weg. Gevalletje ontneming. Dat was eerder al met de goede smaak gebeurd 😩
Heb 10 K geboden 🤔
Is van een Q500 lid die ook nog een GLC 63 S heeft/had. Moet brommen wegens biodiesel schandaal
@wouter46: Bedoel jij Biodiesel Kampen BV, is inderdaad zeer goed mogelijk aangezien er stickers van Wensink aanwezig zijn.
En die hebben daar toevallig een heel stel dealers.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?fuels=PETROL&id=280869018&makeModelVariant1.makeId=12600&makeModelVariant1.modelId=7&maxFirstRegistrationDate=2018&maxPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2018&minPowerAsArray=KW&pageNumber=2&scopeId=C
Is dit niet toevallig de ex van Enzo Knol.
@shellplc: Deze is wel met trekhaak xD
Iemand ook die strakke E46 M3 opgevallen? Met handbak, en maar 136k gelopen.
@rikv99: ssssst, daar gaat de AB-redactie op bieden en die willen geen concurrentie
@escort77: red dan deze van de ondergang.
“voor sloop geregistreerd”… daar ga ik van huilen.
Wat een foeilelijk dashboard, je moet toch wel een erge wansmaak hebben om dit te kopen.
Heb je zoveel belasting betaald over je auto, durft men je als nog als boef aan te merken. De man verdiend een lintje!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).